Przemko Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Heh, no ja właśnie też. Ale z racji tylko takiego zdjęcia można snuć tylko domysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Przepraszam, za wypowiedz kolegi odnosnie długosci spodni i to, ze ja podchwyciłem. Zapomniałem, ze to wasz watek chlopcy, gdzie wysyłacie sobie zdjecia ubran, ktorych nie nosicie i pytacie sie wzajemnie czy wam sie podobaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Przepraszam, za wypowiedz kolegi odnosnie długosci spodni i to, ze ja podchwyciłem. Zapomniałem, ze to wasz watek chlopcy, gdzie wysyłacie sobie zdjecia ubran, ktorych nie nosicie i pytacie sie wzajemnie czy wam sie podobaja. Nie chodzi, że to nasz wątek. Chociaż patrząc po wypowiedziach faktycznie można tak stwierdzić. Chodziło mi raczej o to, że dyskusje na taki temat już są prowadzone. Jeżeli czujesz taką potrzebę, to wklej tam to zdjęcie o komentuj do woli. To, że nie chodzimy to raczej kwestia funduszu a nie tego, że lubimy o tym tylko gadać. Takie stwierdzenia w mojej opinii są bardzo prostackie... Przemysław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Natknąłem się przypadkiem na ciekawą stronę: Bown's Bespoke. Facet to z tego co przeczytałem kawał snoba i do tego brytyjski patriota, ale przecież to dobrze. Nosi odczepiane kołnierzyki, ma ładne lakierki, a jego przykazania są równie oryginalne, co trafne. Co więcej, ten pan ma trochę wspólnego z nami, bo też lubi bespoke (a nawet trochę tego ma). Zachęcam do lektury. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Przepraszam, za wypowiedz kolegi odnosnie długosci spodni i to, ze ja podchwyciłem. Zapomniałem, ze to wasz watek chlopcy, gdzie wysyłacie sobie zdjecia ubran, ktorych nie nosicie i pytacie sie wzajemnie czy wam sie podobaja. Nie chodzi, że to nasz wątek. Chociaż patrząc po wypowiedziach faktycznie można tak stwierdzić. Chodziło mi raczej o to, że dyskusje na taki temat już są prowadzone. Jeżeli czujesz taką potrzebę, to wklej tam to zdjęcie o komentuj do woli. To, że nie chodzimy to raczej kwestia funduszu a nie tego, że lubimy o tym tylko gadać. Takie stwierdzenia w mojej opinii są bardzo prostackie... Przemysław Wysłałem już PM do Jana. Zgadzam się z Tobą. Wracajcie do tematu głównego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Natknąłem się przypadkiem na ciekawą stronę: Bown's Bespoke. Facet to z tego co przeczytałem kawał snoba i do tego brytyjski patriota, ale przecież to dobrze. Nosi odczepiane kołnierzyki, ma ładne lakierki, a jego przykazania są równie oryginalne, co trafne. Co więcej, ten pan ma trochę wspólnego z nami, bo też lubi bespoke (a nawet trochę tego ma). Zachęcam do lektury. Pozdrawiam, Dr Racja, ciekawa strona. Jak by nie patrzeć, każdy strój tego jegomościa jest bespoke. A do tego wszędzie są odnośniki oraz adresy sklepów dla zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Zapomniałem wspomnieć o jego czerwonym płaszczu. Muszę się go spytać odnośnie jego opinii o czółenkach z kokardkami. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Ogólnie większość jego butów (o ile nie wszystkie) mają ścięte czuby, co akurat mi się średnio podoba. Czerwony płaszcz naprawdę piękny. Można powiedzieć, że ten człowiek przestrzega i to starannie starych dobrych zasad ubioru gentlemana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 zerknijcie na frak. ma tam getry do lakierków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Prawdopodobnie faktycznie posiada getry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Są to białe getry. Można poznać po kącie załamania materiału na lewym bucie. Nie jest to żaden element konstrukcyjny buta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 artykuł o koszuli do smokingu po raz kolejny mnie przybija w przyszłym roku sprawię sobie nową, taką jak i on, w pełni poprawną. Oczywiście w innej firmie. W sumie płaciliśmy tyle samo, tylko że ja w złotówkach, a on w funtach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Są to białe getry. Można poznać po kącie załamania materiału na lewym bucie. Nie jest to żaden element konstrukcyjny buta. Przykro mi (i równocześnie dziwnie), ale się mylisz. Trzeba było przeczytać artykuł o butach na tejże stronie. To są tak właśnie skonstruowane buty, część czarna jest lakierowana, biała ze zwykłej skóry: Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 ale buty paskudne, jeśli chodzi o formę i kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Są to białe getry. Można poznać po kącie załamania materiału na lewym bucie. Nie jest to żaden element konstrukcyjny buta. Przykro mi (i równocześnie dziwnie), ale się mylisz. Trzeba było przeczytać artykuł o butach na tejże stronie. To są tak właśnie skonstruowane buty, część czarna jest lakierowana, biała ze zwykłej skóry: Pozdrawiam, Dr Rzeczywiście, wygląda na to że to te same buty, chociaż nie mogę znaleźć potwierdzenia w tekście opisującym kreację white tie. Morał z tego taki, że nie powinienem ferować wyroków na podstawie zdjęcia, z którego można bardzo mało odczytać. Autor opisuje tę parę butów jako very good value for money (2,100 GBP). Podziwiam dystans. A strona rzeczywiście bardzo ciekawa, pod każdym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 ale buty paskudne, jeśli chodzi o formę i kształt. Nosek mógłby być zwykły, nie nakładany, no i trochę bardziej zaokrąglony. Wszystko inne w porządku moim zdaniem. Autor opisuje tę parę butów jako very good value for money (2,100 GBP). Podziwiam dystans. A strona rzeczywiście bardzo ciekawa, pod każdym względem. Ten człowiek wygląda mi na bardzo bogatego. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Równie dobrze to mogą być też te buty, z nałożonymi getrami: Widać, że autor strony nie zakłada jedynie gotowych spats do fraka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 faktycznie, widać po kształcie, że to nie są te same buty. czyli jednak prawdopodobnie getry, na co wskazuje ułożenie nierównomierne w stosunku do reszty buta i spodni na prawym i na lewym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Znów nie doczytaliście. Na samym początku rozdziału o tych butach: In my salad days it was my habit to don, with both black and white tie, dress spats. I see these items infrequently nowadays, and I have lost my own pair, having abandoned their use about thirty years ago. Z tego (i tylko z tego) wnioskuję, że na tym zdjęciu to raczej te buty, a nie getry. Jednak nie ma o czym mówić, bo oba zdjęcia bardzo niewyraźnie pokazywały buty. Pozdrawiam, Dr P.S. A te buty pokazane na ostatnim zdjęciu są rzeczywiście inne. Nic jednak o tym nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 na pierwszym zdjęciu są inne buty niż na ostatnim. definitywnie. i na ostatnim są właśnie te biało-czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgadzam się z powyższym. Po prostu na zdjęciu z "getrami" buty są czarno-białe, a na tym bez getrów czy "getrów" to zupełnie inne buty. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Uwaga, na Bown's Bespoke nowa recenzja żakietu. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 9 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2011 Trochę żeby odgrzać temat. Książę Filip na Royal Ascot w żakiecie z kamizelką w delikatny deseń (co mnie się rzuciło w oczy i spodobało) z niezapiętymi dwoma guzikami u dołu (na co pewnie większość zwróci uwagę na samym początku): Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 9 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2011 Faktycznie, bardzo ładna kamizelka, a dodatkowo to co mi się podoba to opcja szpili w krawacie. Sam czerwony kolor jakoś do mnie nie przemawia, ja zostaje przy klasycznym perłowym odcieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 13 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2011 Nowy artykuł na Formal Style na temat strojów domowych: link. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi