INTELLIGENT Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Jednak co sądzicie o proporcjach pelisa?Chciałeś spytać o "pelisa" czy o coś innego?? Wcześniejsze moje posty dotyczyły jednego zagadnienia, a mianowicie: Płaszcza który ma swoją nazwę jak już tutaj Panowie napisaliście! Przyznam się, że tego nie wiedziałem. Niecodziennie widzi się w sklepach takie, wizytowe okrycia wierzchnie na garnitur. Dlatego skupmy się na meritum: proporcje prezentowanego wcześniej płaszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szatkowsky Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 Panowie a co z kożuchami, czy był już taki temat poruszany. Co o tym sądzicie, a pytanie to zadane jest z uwagi na coraz tęższe zimy i ogólnie słabą moja tolerancje na zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 Panowie a co z kożuchami, czy był już taki temat poruszany. Co o tym sądzicie, a pytanie to zadane jest z uwagi na coraz tęższe zimy i ogólnie słabą moja tolerancje na zimno. Gdzieś już o tym rozmawialiśmy - poszukaj. Ja jestem na tak. Możesz przeczytać np. to http://smaknabyty.pl/ubranie/jak-nosic-kozuch/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szatkowsky Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 Całkiem, całkiem nie licząc tego, że jest przesadzony, ale mimo tego, chyba warto rzucić okiem Początek - http://tweedinthecity.wordpress.com/201 ... g-herring/ Koniec - http://www.styleforum.net/t/332612/best ... magination Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 Gdyby był odrobinę krótszy, byłoby idealnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 Gdyby był odrobinę krótszy, byłoby idealnie! To jest great coat, krótszy byłby jakąś pokraką i na pewno nie byłby "great". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 Chłopcy noszą krótkie płaszcze, mężczyźni właściwej długości, do kolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 Z tym że pan Azjata nie jest zbyt wysoki, a ten płaszcz jeszcze optycznie go "skraca", przez co powstaje efekt karła. Pewnie ma 160-170 cm, a wygląda jakby miał 130, no chyba że to tylko wina zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 To jest Mr. Moo. On budzi emocje. http://i22.photobucket.com/albums/b328/ ... lyprep.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Z tym że pan Azjata nie jest zbyt wysoki, a ten płaszcz jeszcze optycznie go "skraca", przez co powstaje efekt karła. Pewnie ma 160-170 cm, a wygląda jakby miał 130, no chyba że to tylko wina zdjęcia.Z pewnością wina zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Z tym że pan Azjata nie jest zbyt wysoki, a ten płaszcz jeszcze optycznie go "skraca", przez co powstaje efekt karła. Pewnie ma 160-170 cm, a wygląda jakby miał 130, no chyba że to tylko wina zdjęcia. Raczej ma 150-160 cm i na tyle wygląda. Optycznie skraca go to że jest mały i ma dużą głowę. Nic na to nie poradzi i obojętnie co by na siebie założył nie będzie nigdy sprawiał wrażenia wysokiego. Moim zdaniem to, że płaszcz za kolana optycznie skraca i jest tylko dla wysokich osób, to taki sam mit jak to, że trzeba mieć co najmniej 185cm wzrostu żeby dobrze wyglądać w dwurzędówce. Tak jakby nie liczyły się proporcje, wcięcie w talii, wysokość na jakiej umieszczone są kieszenie, ich wielkość i parę innych rzeczy które mają duży wpływ na odbiór całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Gość dobrał zły rodzaj płaszcza do swej mikrej postury i wygląda jak ołowiany żołnierzyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Z całym szacunkiem, ale ten gość w ogóle jest moim zdaniem świetnym przykładem na poparcie tezy, że pieniądze szczęścia nie dają (czyt. stylu nie dodają). Nie wystarczy po prostu skopiować stylizację, którą zobaczyliśmy gdzieś w czeluściach Internetu, bez przełożenia jej na grunt naszych własnych preferencji, środowiska w którym się obracamy, wieku, lub innych aspektów wpływających na odbiór naszego wizerunku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Z całym szacunkiem, ale ten gość w ogóle jest moim zdaniem świetnym przykładem na poparcie tezy, że pieniądze szczęścia nie dają (czyt. stylu nie dodają). Nie wystarczy po prostu skopiować stylizację, którą zobaczyliśmy gdzieś w czeluściach Internetu, bez przełożenia jej na grunt naszych własnych preferencji, środowiska w którym się obracamy, wieku, lub innych aspektów wpływających na odbiór naszego wizerunku. Tylko pytanie, czy ten gość z proporcjami dziecka (małe ciało, wielka głowa) mógłby naprawdę dobrze wyglądać? Uxkull, Immune, w co byście go ubrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Z całym szacunkiem, ale ten gość w ogóle jest moim zdaniem świetnym przykładem na poparcie tezy, że pieniądze szczęścia nie dają (czyt. stylu nie dodają). Nie wystarczy po prostu skopiować stylizację, którą zobaczyliśmy gdzieś w czeluściach Internetu, bez przełożenia jej na grunt naszych własnych preferencji, środowiska w którym się obracamy, wieku, lub innych aspektów wpływających na odbiór naszego wizerunku. Tylko pytanie, czy ten gość z proporcjami dziecka (małe ciało, wielka głowa) mógłby naprawdę dobrze wyglądać? Uxkull, Immune, w co byście go ubrali? Ja bym go ubrał w krótszą jednorzędówkę, ale z taką fizjonomią jest po prostu ciężko. Zresztą, jesli facet lubi chodzić tak ubranym, lubi ubrania takie, a nie inne - np. spodnie z manszetami na 6cm - to tylko jego sprawa. My oczywiście możemy o tym podyskutować i się pośmiać Ja się cieszę, że mogę oglądać jego zamówienia od Rubinacciego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Chyba każualowy styl najbardziej mu służy. Nie jestem asystentem bespoke, więc nie daję złotych rad. Prawdą jest to co powiedziano powyżej, że gość nie ma lekko ze swoimi warunkami fizycznymi. http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQWwDaJRGhFST7rW0jUxnhVjHu-1SRf2B1wLp8UBuliZCcGT8xiAQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 1. Może podkreśla to specjalnie. Nie jest kolejnym niskim kolesiem, ale wyróżniającym się najniższym ze wszystkich (w odbiorze). 2. Manifestuje swoim ubiorem, że akceptuje swój wzrost. 3. Wydaje mi się też że taki styl mają Azjaci. Trochę zawsze dziwni się wydają. Pewne subtelne uwarunkowania kulturowe (może Szarmant by coś napisał), pokazują dystans. Są całe zbudowane, od A-Z - autonomiczne? Nie wiem jak to wyrazić. Przeciwieństwem będzie Włoch, którego strój to zaproszenie do flirtu, czy rozmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Szczerze to na żywo to może się zupełnie inaczej prezentować, bo nie pokazuje reszty wizerunku, sposobu chodu, stania. poruszania się itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Szczerze to na żywo to może się zupełnie inaczej prezentować, bo nie pokazuje reszty wizerunku, sposobu chodu, stania. poruszania się itp.Akurat sposób stania te zdjęcia ilustrują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Z ciekawości zerknąłem na kilka jego pierwszych postów ze styleforum: http://www.styleforum.net/t/91361/im-ne ... ase-advise 6'0" to jest jakieś 182 cm. Coś chyba nie bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Z ciekawości zerknąłem na kilka jego pierwszych postów ze styleforum: http://www.styleforum.net/t/91361/im-ne ... ase-advise 6'0" to jest jakieś 182 cm. Coś chyba nie bardzo... Proceleusmatykowi pomyliły się nicki, to mafoofan a nie MrMoo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Czyli 163 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Tak, przepraszam za pomyłkę. Nie zgodzę się natomiast, jakoby bardziej mu pasował styl każualowy - szczególnie wnioskując z jednego tylko zdjęcia, które do tego nie prezentuje całej sylwetki. Może lepiej byłoby mu w wąskich klapach? Niscy Azjaci z powodzeniem radzą sobie w klasyce. Jest wiele niskich osób w ogóle, które dobrze wyglądały w klasyce. Nie wszystko, ale wiele leży w proporcjach. Oto kilku jego "rówieśników", mniej lub bardziej klasycznie ubranych: 165 cm: Prince - 157 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Zapewne istotnie chodzi o odpowiednie proporcje, bo poniższe zdjęcie, jest przykładem jak można się ubrać by wyglądać karykaturalnie elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi