Misza Napisano 4 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Obiecane zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Bardzo fajnie się to prezentuje. Wziąłbym większe rozwarcie u dołu i niższą kamizelkę, ale to tylko mój gust. A to nie ma wpływu na Twoje zamówienie A samo zamówienie jest udane. Jesteś zadowolony z efektu? Wszystko jest tak, jak chciałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Tak, jestem zadowolony z mojego pierwszego zamówionego garnituru i ze współpracy z pracownią krawiecką S. Żukowskiego. Materiał jest tak delikatny, że na marynarce widać załamania koszuli . Widać to na plecach. Jestem ciekaw wytrzymałości materiału, szczególnie spodni. Już teraz myślę o uszyciu szarych do marynarki z bardziej trwałego materiału o podobnej fakturze. Ale to najwcześniej w styczniu. Pierwsze koty za płoty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Gratuluję sartorialnego debiutu. I już wiemy co musisz założyć na najbliższe spotkanie forumowe pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Gratuluję pierwszego garnituru bespoke. Niech służy latami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Dzięki Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Przyłączyłbym się do gratulacji, ale coś tutaj jest bardzo nie tak. Szkoda, że nie masz zdjęć bez kamizelki, bo to może ona tak psuje całość. Wydaje mi się, że przez pomieszanie stylów burzy ona wizualnie całość. Jest ciężka, bardzo wysoko zapinana, dobrze komponowałaby się w połączeniu z marynarką na trzy guziki. Tutaj wygląda to tak, jakby kamizelka była z jednej epoki, marynarka z innej. Sama marynarka moim zdaniem ma za wąskie wyłogi i zbyt małe wcięcie z przodu dla Twojej postury i dla takiego dopasowania. Bez kamizelki może ten efekt będzie znacząco złagodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Consigliere Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Mi osobiście efekt końcowy się podoba. I najważniejsze, że "nosiciel" zadowolony. Misza w tym garniturze zdecydowanie kojarzy mi się z popularnym, najczęściej filmowym, wizerunkiem zamożnego bankiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Przyłączyłbym się do gratulacji, ale coś tutaj jest bardzo nie tak. Szkoda, że nie masz zdjęć bez kamizelki, bo to może ona tak psuje całość. Wydaje mi się, że przez pomieszanie stylów burzy ona wizualnie całość. Jest ciężka, bardzo wysoko zapinana, dobrze komponowałaby się w połączeniu z marynarką na trzy guziki. Tutaj wygląda to tak, jakby kamizelka była z jednej epoki, marynarka z innej. Sama marynarka moim zdaniem ma za wąskie wyłogi i zbyt małe wcięcie z przodu dla Twojej postury i dla takiego dopasowania. Bez kamizelki może ten efekt będzie znacząco złagodzony. Nie śmiałem wyrywać się przed szereg, ale odniosłem dokładnie takie samo wrażenie, jak Capo. Sama kamizelka bardzo fajna, ale w zestawie z tą marynarką (zwłaszcza zapiętą) - nie 'gra'. Nie do końca przekonuje też szerokość spodni (po całej długości) - zwłaszcza w zestawieniu z dopasowaniem marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Mi akurat kamizelka podoba się najbardziej Samo zestawienie raczej nazwał bym interesującym niż "nie gra", to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 7 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2012 Nie chciałbym tu nikogo urazić, ale nie jest dobrze słuchać się bezwarunkowo nieznajomych kolegów z forum i traktować ich jak wyrocznię. Trzeba było twardo iść z pierwszą koncepcją, tj. dwurzędówką. Od razu widać, że nie chciałeś "zwyczajnego" garnituru. Widziałem Twoje inne zestawy i żaden nie był nudny, a ten - poza kamizelką - jest nudny do bólu. W dwurzędówce w prążki i jednorzędowej kamizelce wyglądałbyś jak dostojny mobster, teraz jak mobster wyglądasz tylko w zestawie z rozpiętą marynarką i odsłoniętą kamizelką, która jest wręcz niesamowita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 7 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2012 Dzięki za uwagi i opinię odnośnie kamizelki. Sprawiła mi dużo radości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 23 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Panowie, zastanawiam się nad uszyciem do garnituru szarych spodni i ew. szarej kamizelki. Myślałem nad tym, żeby materiał był podobny do zaprezentowanego garnituru (gładki), ale nie tak delikatny. Zobaczyłem jednak takie zestawienie, jak na zdjęciu i bardzo mi się spodobało. Co myślicie o stworzeniu zestawu marynarka od S. Żukowskiego, spodnie i kamizelka szara z wzorem krata księcia walii? Wydaje mi się, że może to pasować. Będę zobowiązany za wynikające z doświadczenia uwagi. Większa fotka tutaj: http://www.noveporte.it/eventi/lab_rice ... Rid.15.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Jesli siegniesz do historii tego watku, to zobaczysz propozycje Tomka pt. 'popielate spodnie'. Kamizelka jest tworczym rozwinieciem tematu. Jestem 'za'. Jesli mialaby to byc kratka POW to proponowalbym delikatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 23 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Sam pomysł uszycia spodni, w kolorze, o którym pisze Tomek, jest dla mnie oczywisty, chodzi mi tylko o to, czy spodnie w delikatny wzór POW, to nie będzie jakiś zgrzyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Zależy od materiału marynarki, nikt niestety Ci tego nie wyrokuje ze zdjęcia, bo na zdjęciu nie widać, jak materiał pracuje, jak odbija światło itp. Samo łączenie w teorii nie jest zgrzytem. Najlepiej pójść do krawca w marynarce, do której chcesz dorobić spodnie, wziąć próbnik i po kolei sobie przykładać do uda kolejne próbniki, patrząc w lustrze jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Wypowiem się tylko o dopasowaniu, nie o wykończeniu bo to jest na wysokim poziomie. Dziwi mnie praktycznie brak wcięcia z przodu. Przy zapiętej marynarce ma się wrażenie, że jest ona na jeden guzik. Dla Twojej sylwetki marynarka powinna być chyba nieco dłuższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2013 Flanela od Romana z zapowiadanej nowej dostawy na spodnie do zestawu koordynowanego z marynarką i kamizelką od Sebastiana Żukowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 Brązową jeszcze flanelę polecam do tej marynarki i kamizelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 30 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 Czemu nie. Jak Roman wróci z urlopu, to może coś wybiorę. Wczoraj złożyłem zamówienie. Spodnie będą za dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi