Skocz do zawartości

Koszule - dyskusje i porady, jakość, ulubione marki

Gość mrt

Rekomendowane odpowiedzi

Z moich doświadczeń wynika że extra slim w CT to slim u Osovskiego i slim u E. Berga. Chociaż jakiś czas temu ktoś napisał (chyba na forum lub w komentarzu na blogu Michała Kędziory) że ostatnio CT zmniejszył rozmiary. Czy to prawda ? Ja wcale nie jestem szczupły a kupuję w/w rozmiary. Jeśli ktoś jest naprawdę szczupły to u CT chyba nic nie znajdzie albo każdą koszulę musi odnosić do krawca w celu wytaliowania.

• Odpowiedzi 4,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Żadna z moich (chyba 4) koszul CT nie jest ani trochę przezroczysta, ale nie odpowiem Ci, czy sa z materialu twill czy nie innego.

Proponuję napisac do CT, mają bardzo dobry serwis i powini odpowiedziec Ci na zapytanie, czy i które koszule sa przezroczyste.

Jeśli ktoś jest naprawdę szczupły to u CT chyba nic nie znajdzie albo każdą koszulę musi odnosić do krawca w celu wytaliowania.

Jeśli jest naprawdę szczupły i b. wysoki (vide: ja), to absolutnie nic u nich nie znajdzie :P A szkoda, bo mają ładne koszule w kratę gingham z mankietami na spinki. Ano właśnie, skoro już przy tym jestem - ktoś wie, gdzie dostanę mocno taliowane koszule każualowe z mankietami na spinki? Przymierzam się do Hawes & Curtis, bo z rozmiarówki wychodzi mi, że po wytaliowaniu u krawcowej będzie ok, ale może macie jeszcze jakieś typy, najlepiej w podobnym (ew. nieco wyższym) przedziale cenowym.

Nie chodzi o to że wszystko widać. Ale przyjrzyjcie się, widać inny kolor przebijający przez białą koszulę, mam akurat białą z kratą. Widać różnicę między elementami z wielu warstw, jak ramiona czy środkowy pas z guzikami, a resztą koszuli. Mam tą koszulę:

http://www.ctshirts.co.uk/mens-shirts/mens-formal-shirts/Royal-twill-grid-check-non--iron-Extra-Slim-fit-shirt?q=gbpdefault||rg346ryl|||||1861,||||||||

Jutro sprawdzę drugą koszulę którą od nich mam, zobaczę czy jest to samo http://www.ctshirts.co.uk/mens-shirts/mens-formal-shirts/Sky-twill-check-Extra-Slim-fit-shirt?q=gbpdefault||fd303sky|||||1861,||||||||.Mierzyłem też http://www.ctshirts.co.uk/mens-shirts/mens-formal-shirts/Pink-herringbone-stripe-Slim-fit-shirt?q=gbpdefault||fe235pnk|||||1861,406,||||||||i ten materiał miał pełne pokrycie bez żadnych przebić, niestety nie ma w extra slim fit.

Poszukuję Panowie koszuli z włoskim kołnierzykiem. Do tej pory kupowałem koszule  w Bytomiu, ponieważ świetnie na mnie pasował ich rozmiar 41 188-194 (120 cm klatka, pas 102cm wg tabeli rozmiarów) sylwetka wyszczuplona. W tej chwili w kolekcji wiosna-lato mam wrażenie, że ten rozmiar zrobili jeszcze bardziej slim i rozchodzi się koszula na wysokości klatki. Jaka z firm może mieć podobną rozmiarówkę do Bytomia??

Koszule Bytomia do tej pory leżały bardzo dobrze, więc nie miałem potrzeby szukać gdzie indziej. Mam zawsze problem z koszulami i marynarkami (rozbudowane barki, ramiona,kltaka). Pewnie będzie lepszy producent gdzie mogę sobie wszystko wybrać, ale jak wspomniałem do tej pory kupiłem i nie musiałem taliować etc. Zapewne masz na myśli CT?

Czesc,

przymierzam sie do pierwszego zakupu koszuli CT przez internet. Dlatego tez sie dopytac osob, ktore maja doswiadczenie z ich koszulami o ich rozmiary.

Na forum wyczytalem opinie, ze ich Extra Slim Fit to mniej wiecej odpowiednik polskiego Slim Fit. Czy rozmiarowki podanej na stronie CT nalezy sie trzymac kurczowo czy mozna sobie dodac pewien margines bledu (chodzi mi glowie o obwod klatki piersiowej)?

Pytam poniewaz mam problem tego tyu: w kolnierzu mam 38cm, a w klatce piersiowej 102cm. W rozmiarowce CT koszula Extra Slim Fit dla kolnierza 38cm ma obwod klatki 100cm. Zastanawiam sie czy taki rozmiar nie bedzie za cisny dla mnie i czy powinienem wybrac kroj Slim Fit (dla kolnierza 38cm, klatka 107cm).

Z gory dziekuje za pomoc,

Kresy.