artisan Napisano 4 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2015 Z moich doświadczeń wynika że extra slim w CT to slim u Osovskiego i slim u E. Berga. Chociaż jakiś czas temu ktoś napisał (chyba na forum lub w komentarzu na blogu Michała Kędziory) że ostatnio CT zmniejszył rozmiary. Czy to prawda ? Ja wcale nie jestem szczupły a kupuję w/w rozmiary. Jeśli ktoś jest naprawdę szczupły to u CT chyba nic nie znajdzie albo każdą koszulę musi odnosić do krawca w celu wytaliowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 4 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2015 To co mnie najbardziej interesuje to ta przezroczystość. Czy to jest norma czy oznaka tańszego/cieńszego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 4 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2015 Żadna z moich (chyba 4) koszul CT nie jest ani trochę przezroczysta, ale nie odpowiem Ci, czy sa z materialu twill czy nie innego. Proponuję napisac do CT, mają bardzo dobry serwis i powini odpowiedziec Ci na zapytanie, czy i które koszule sa przezroczyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 4 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2015 Mam kilka koszul ct i nawet nie pomyślałem że mogą być przezroczyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skr Napisano 4 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2015 U mnie podobnie. Biała herningbone non-iron zero przebicia. Materiał fajnie mięsisty. Podobnie z bawełną oxford. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 4 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2015 Mam jodełkę, twill i popelinę, żadna nie prześwituje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 4 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2015 Jeśli ktoś jest naprawdę szczupły to u CT chyba nic nie znajdzie albo każdą koszulę musi odnosić do krawca w celu wytaliowania. Jeśli jest naprawdę szczupły i b. wysoki (vide: ja), to absolutnie nic u nich nie znajdzie A szkoda, bo mają ładne koszule w kratę gingham z mankietami na spinki. Ano właśnie, skoro już przy tym jestem - ktoś wie, gdzie dostanę mocno taliowane koszule każualowe z mankietami na spinki? Przymierzam się do Hawes & Curtis, bo z rozmiarówki wychodzi mi, że po wytaliowaniu u krawcowej będzie ok, ale może macie jeszcze jakieś typy, najlepiej w podobnym (ew. nieco wyższym) przedziale cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 4 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2015 Nie ma co uogólniać. Ja jestem bardzo szczupły i casualowe koszule extra slim fit w rozmiarze S są na mnie idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 4 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2015 Nie chodzi o to że wszystko widać. Ale przyjrzyjcie się, widać inny kolor przebijający przez białą koszulę, mam akurat białą z kratą. Widać różnicę między elementami z wielu warstw, jak ramiona czy środkowy pas z guzikami, a resztą koszuli. Mam tą koszulę: http://www.ctshirts.co.uk/mens-shirts/mens-formal-shirts/Royal-twill-grid-check-non--iron-Extra-Slim-fit-shirt?q=gbpdefault||rg346ryl|||||1861,|||||||| Jutro sprawdzę drugą koszulę którą od nich mam, zobaczę czy jest to samo http://www.ctshirts.co.uk/mens-shirts/mens-formal-shirts/Sky-twill-check-Extra-Slim-fit-shirt?q=gbpdefault||fd303sky|||||1861,||||||||.Mierzyłem też http://www.ctshirts.co.uk/mens-shirts/mens-formal-shirts/Pink-herringbone-stripe-Slim-fit-shirt?q=gbpdefault||fe235pnk|||||1861,406,||||||||i ten materiał miał pełne pokrycie bez żadnych przebić, niestety nie ma w extra slim fit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 Nie chodzi o to że wszystko widać. Może to taki pomysł na sezon wiosna lato? Co powiedzieli w dziale obsługi klienta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 Istnieją w ofercie CT koszule, przez które prześwituje ciało/owłosienie i koszule o splocie, który niweluje efekt prześwitu. Nieprześwitujące są większością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 Te pierwsze powinny zostać oznaczone jak 'macho style' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 Te pierwsze powinny zostać oznaczone jak 'macho style' Zależy od ostatecznego efektu. Może wyjść goryl w siatce lub coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 8 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2015 Poszukuję Panowie koszuli z włoskim kołnierzykiem. Do tej pory kupowałem koszule w Bytomiu, ponieważ świetnie na mnie pasował ich rozmiar 41 188-194 (120 cm klatka, pas 102cm wg tabeli rozmiarów) sylwetka wyszczuplona. W tej chwili w kolekcji wiosna-lato mam wrażenie, że ten rozmiar zrobili jeszcze bardziej slim i rozchodzi się koszula na wysokości klatki. Jaka z firm może mieć podobną rozmiarówkę do Bytomia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 8 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2015 Czy rozmiarówka Bytom jest dla Ciebie wyznacznikiem ? Nie lepszy byłby producent, w którym wybierzesz sobie krój, szerokość kołnierzyka a jednocześnie długość rękawów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 8 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2015 Koszule Bytomia do tej pory leżały bardzo dobrze, więc nie miałem potrzeby szukać gdzie indziej. Mam zawsze problem z koszulami i marynarkami (rozbudowane barki, ramiona,kltaka). Pewnie będzie lepszy producent gdzie mogę sobie wszystko wybrać, ale jak wspomniałem do tej pory kupiłem i nie musiałem taliować etc. Zapewne masz na myśli CT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 8 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2015 W CT dla kołnierzyka 41 maksymalna dł rękawa to 36. Mam podobne rozmiary i kiedyś chętnie kupowałem Lamberta na 188-194, tylko trzeba mierzyć bo nie trzymają rozmiarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek.ka Napisano 9 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2015 Koszule arrow na Zalando- akurat mają przeceny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2015 Krótkie pytanko odnośnie koszul z CT - czy brak zapięcia listwy przy rękawach ich formalnych koszul to standard? Do tej pory brałem tylko casualowe i tam zawsze zapięcie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2015 @White Haven - sprawdziłem przed chwilą na wybranych 10 szt. - wszystkie formalne (i te mniej) nie maja guzików na listwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2015 Dzięki. Ciekawe z czego to wynika. Dorobienie tego u krawcowej to generalnie żaden problem, ale trochę się zdziwiłem po praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 10 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2015 Panowie, nie mogę się zarejestrować w TM Levin, odrzuca mi adres, prawdopodobnie chodzi o kod pocztowy. Co należy poprawić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2015 Nie pamiętam dokładnie jak wpisywałem dane przy rejestracji, teraz na moim koncie u nich mój adres wygląda tak: Mr xxx xxx nr ulicy/numer mieszkania xxx Street Warsaw, 02 781 Poland Czyli cyfry w kodzie pocztowym prawdopodobnie musisz oddzielić spacją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 10 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2015 Zadziałało, dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresy Napisano 13 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2015 Czesc, przymierzam sie do pierwszego zakupu koszuli CT przez internet. Dlatego tez sie dopytac osob, ktore maja doswiadczenie z ich koszulami o ich rozmiary. Na forum wyczytalem opinie, ze ich Extra Slim Fit to mniej wiecej odpowiednik polskiego Slim Fit. Czy rozmiarowki podanej na stronie CT nalezy sie trzymac kurczowo czy mozna sobie dodac pewien margines bledu (chodzi mi glowie o obwod klatki piersiowej)? Pytam poniewaz mam problem tego tyu: w kolnierzu mam 38cm, a w klatce piersiowej 102cm. W rozmiarowce CT koszula Extra Slim Fit dla kolnierza 38cm ma obwod klatki 100cm. Zastanawiam sie czy taki rozmiar nie bedzie za cisny dla mnie i czy powinienem wybrac kroj Slim Fit (dla kolnierza 38cm, klatka 107cm). Z gory dziekuje za pomoc, Kresy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi