Bażant Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Z pewnością by wzięli, koszula akurat przyleciała do mnie prosto z UK wraz z koleżanką Jestem z niej bardzo zadowolony, zdecydowanie jedna z moich najlepszych koszul (moim zdaniem lepsza od koszul: CT, TM. Lewin, M&S Oxford. Do H&M nawet nie ma co porównywać...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Firmę znam i sobie chwalę (szczególnie koszule z linii Heritage) - zdziwiłem się potraktowaniem większości krajów europejskich dość obcesowo przy wysyłce - co czyni ich ofertę obecnie dość mało atrakcyjną. Oczywiście H&M to nie ta, bo głównie poliestrowa półka, ale ostatnio "macałem" ich klasyczne koszule oznaczone jako premium i materiał był naprawdę przyzwoity (100% bawełna), a wybór dość spory w kolorystyce białe/niebieskie . Nie miałem czasu oglądać ich uszycia i dopasowania. Z tego co się orientuję, to występują w ograniczonej liczbie salonów (w Wawie - to Nowy Świat i Marszałkowska). Jak będę miał chwilę to poświęcę im więcej czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Wg formularza zamówień koszt wysyłki do Polski to niecałe 11 £. To jak, macie jakieś zastrzeżenia do ichnej rozmiarówki, czy wszystko tak jak napisali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek_ Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Przy statnich zakupach w ich sklepie stacjonarnym wziąłem tailored fit i mają ogromną szerokość rękawów przy wszyciu. Czułem jakbym miał spadochron pod pachami, niestety nie pomyślałem żeby zmierzyć przed poprawkami krawieckimi i porównać z wymiarami na ich stronie internetowej więc nie wiem czy to pomyłka przy produkcji. Rozmiarówka kołnierzyka standardowa. Ogólna jakość w linii Heritage na duży plus, moim zdaniem bardzo dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Przy statnich zakupach w ich sklepie stacjonarnym wziąłem tailored fit i mają ogromną szerokość rękawów przy wszyciu. Wprawdzie nie mam ani jednej, ale rzut oka na ich stronę pozwala stwierdzić, że tailored fit jest najbardziej obszerny (prosto z mostu - to muszą być jakieś wielkie worki), więc nic dziwnego, że i rękawy są bardzo szerokie, czy się aby nie pomyliłeś prz doborze fasonu? Swoją drogą mają dużą różnicę między slim a extra slim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek_ Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Wprawdzie nie mam ani jednej, ale rzut oka na ich stronę pozwala stwierdzić, że tailored fit jest najbardziej obszerny (prosto z mostu - to muszą być jakieś wielkie worki), więc nic dziwnego, że i rękawy są bardzo szerokie, czy się aby nie pomyliłeś prz doborze fasonu? Swoją drogą mają dużą różnicę między slim a extra slim. Najdziwniejsze były proporcje między szerokością rękawów a pozostałymi częściami koszuli. Szerokość rękawów była nieproporcjonalna to szerokości w klatce. Mimo wszystko poprawki u osiedlowej krawcowej załatwiły sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Ja mam bardzo szerokie rękawy w koszulach TM Lewin w kroju regularnym. Są na tyle szerokie, że w okolicy bicepsa jest poszerzenie, względem wszycia rękawa (które i tak jest olbrzymie). Nie rozumiem tego kompletnie, bo sama koszula nie jest bardzo szeroka (choć obecnie noszę slimy). Bez problemu zmieściłbym tam drugie ramię. Nie przepadam za nimi, więc nie oddawałem ich do poprawek - noszę jedynie pod swetrem. Tailored fit nie jest najobszerniejszy w H&C, bo jest jeszcze Classic... Moja koszula H&C to 16 1/2 34 Slim i wszystkie wymiary się zgadzają - pasuje bardzo dobrze, choć z minimalnym zapasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel1988 Napisano 11 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2014 Posiadam koszulę z kołnierzem typu kent z długimi wyłogami, które dodatkowo szeroko rozchodzą się na boki w kierunku ramion. Jest jakiś sposób oprócz fiszbin magnesowych by "ustabilizowawać" wyłogi bliżej szyji ? Myślałem nad przyszyciem na stałe lub na mały guziczek wyłogów do koszuli ? Jak to zrobić dyskretnie i z taktem ? Ktoś podpowie ? Mam raczej szczupłą twarz i dlugą szyję i te wyłogi zupełnie nie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 11 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2014 Spróbuj go mocniej zaprasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 11 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2014 Posiadam koszulę z kołnierzem typu kent z długimi wyłogami, które dodatkowo szeroko rozchodzą się na boki w kierunku ramion. Jest jakiś sposób oprócz fiszbin magnesowych by "ustabilizowawać" wyłogi bliżej szyji ? Myślałem nad przyszyciem na stałe lub na mały guziczek wyłogów do koszuli ? Jak to zrobić dyskretnie i z taktem ? Ktoś podpowie ? Mam raczej szczupłą twarz i dlugą szyję i te wyłogi zupełnie nie pasują W kilku koszulach, które z założenia noszę bez krawata, wykonałem samodzielinie łączenie kołnierzyka z koszulą za pomocą mini zatrzasków z pasmanrerii. Kosztuje toto grosze, wymaga jedynie (niezbyt dużych) zdolności manualnych przy wszywaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 12 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2014 Cześć! Które tkaniny polecacie z najnowszej kolekcji Osovski (jesień 2014)? Chciałbym kupić online. Nie mam możliwości obmacania koszul na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 13 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2014 Panowie co powiecie o rozmiarówce H&C? Interesują mnie modele wyszczuplone - jakie brać poprawki? Zamawiać będę równocześnie z CT i H&C, będzie okazja do porównania, może nawet zrobię parę zdjęć-zestawień detali. Hemi, Moje porównanie jednej koszuli H&C z dwoma koszulami CT (wszystkie 3 to najbardziej wyszczuplone modele z oferty) jest takie, że model CT w koszuli nr 1 był bardziej slim niż H&C, natomiast koszula nr 2 (też Extra Slim Fit) ma inny wymiar i jest mniej slim niż nr 1 (pomimo, że teoretycznie powinna być taka sama jak ta pierwsza). Koszula CT nr 1 nie wymagała dodatkowego taliowania na moją osobę. Koszula CT nr 2 oraz koszula H&C natomiast wymagały. Także jak widać koszula CT koszuli CT nierówna... a H&C raczej słabo taliowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 13 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2014 Zastanawiam się, jak to jest z dopasowaniem koszuli w okolicach barków. Większość koszul w rozmiarze kołnierzyka 40 ma obwód klatki piersiowej 110-114. Ponieważ mam tylko 97 cm (marynarki noszę w rozmiarze 46), mam tam zawsze sporo luzu. Nie byłoby to problemem, gdyby nie pojawiające się zmarszczki przy zapiętej marynarce na froncie. Powinienem zwężać koszule, czy spowoduje to dyskomfort i producenci wiedzą, co robią? Druga kwestia to szerokość ramion. SuitSupply stosuje dość dziwny krój: koszule w ramionach są dość szerokie - o mniej więcej dwa centymetry szersze niż ich marynarki. Czy oznacza to, że z założenia wszycie rękawa powinno wypadać poniżej końca ramienia? Tak wygląda to na ich zdjęciu, u mnie jest to jeszcze bardziej widoczne: A to jest ich tabela rozmiarowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2014 Wszycie rękawa powinno wypadać mniej więcej w okolicach tam gdzie kończy się kość ramienia, czyli przeważnie ~2cm za linią pachy (górna część koszuli). Wtedy koszula dobrze się układa i nie ma tyle zrolowanego materiału w okolicach pachy, daje też tak koszula większą swobodę ruchów (mniej naciąga się materiał w tym miejscu przy podnoszeniu rąk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 13 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2014 Wszycie rękawa powinno wypadać mniej więcej w okolicach tam gdzie kończy się kość ramienia [...] Jest to wyrostek barkowy łopatki. Poza tym się zgadzam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudson Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Cześć, wiecie kto ma w próbniku materiały imitujące jeans? Szukam czegos w stylu koszul jeansowych Levi's etc. Z gotowych Levi's i Ralph kompletnie na mnie nie leżą. Ogólnie mam problem z długością, a przy sporym skróceniu koszulu zaburza się proporocja dołu w stosunku do ostatniego guzika. Ew. prosiłbym jakiś namiar na RTW dobrej jakości.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Na pewno Zaremba ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Cześć, wiecie kto ma w próbniku materiały imitujące jeans? Szukam czegos w stylu koszul jeansowych Levi's etc. Z gotowych Levi's i Ralph kompletnie na mnie nie leżą. Ogólnie mam problem z długością, a przy sporym skróceniu koszulu zaburza się proporocja dołu w stosunku do ostatniego guzika. Ew. prosiłbym jakiś namiar na RTW dobrej jakości. pozdrawiam http://eleganckipan.com.pl/koszule/147-koszula-jeansowa-slim-fit-ciemnoniebieska.html http://eleganckipan.com.pl/koszule/145-koszula-jeansowa-jasnoniebieska-slim-fit.html http://eleganckipan.com.pl/koszule/1833-niebieska-koszula-meska-taliowana-slim-fit-profuomo-informalist-.html# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 Cześć, wiecie kto ma w próbniku materiały imitujące jeans? Szukam czegos w stylu koszul jeansowych Levi's etc. Z gotowych Levi's i Ralph kompletnie na mnie nie leżą. Ogólnie mam problem z długością, a przy sporym skróceniu koszulu zaburza się proporocja dołu w stosunku do ostatniego guzika. Ew. prosiłbym jakiś namiar na RTW dobrej jakości. pozdrawiam http://www.wolczanka.com.pl/koszule-meskie/koszula-lambert,id-63280 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Witam. Podpowie ktoś, na jaki rozmiar powinienem się zdecydować przy zamówieniu koszul Hawes & Curtis, przy moich wymiarach: Kołnierz - 42Wzrost - 197 cmKlatka - 103-104 cm Talia (o ile dobrze zmierzyłem) - 96-97 cm i teraz pytanie, czy powinienem decydować się na : Regular - dla kołnierza 42, odpowiednio klatka 133 cm, talia 125 cmSlim Fit - klatka 126 cm, talia 114 cm Bo tailored i extra-slim to już raczej nie. Ogólnie jestem wysoki, masy trochę przyszło (kiedyś tylko i wyłącznie kupowałem slim-fit, obecnie na ten moment zaopatruję się głównie w koszule z Bytomia ale już regular, bo one mają stosunkowo długie rękawy pasujące na moje długie ręce). Chciałbym dołączyć do forumowego zamówienia, więc zależy mi na możliwie jak najszybszej wskazówce co do rozmiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Przy slim fit będzie 23 cm różnicy w obwodzie klatki. Nie za szeroko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 21 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2014 No zastanawiam się właśnie, jak oni to wyliczają, ale nie wydaje mi się, abym gabarytowo był extra slim To już nie te czasy i przy tym wzroście i wadze 103 kg, raczej ciężko o zwykły slim, a co dopiero extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 21 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2014 No zastanawiam się właśnie, jak oni to wyliczają, ale nie wydaje mi się, abym gabarytowo był extra slim To już nie te czasy i przy tym wzroście i wadze 103 kg, raczej ciężko o zwykły slim, a co dopiero extra. Właśnie nie, jesteś mocno "slim". Trzeba patrzeć na to stosunkowo - nie porównywać się z niższymi i ważącymi mniej ludźmi dookoła. Twoja klatka to stosunkowo mniej niż 95 cm przy 180 cm wzrostu - toż to anorektyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2014 Extra Slim - to nie jest określenie Twojej sylwetki, tylko sposoby taliowania odzieży (no może poza rozmiarówką Bytom ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 21 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2014 Rzeczywiście brzuszek zaczął rosnąć i w mniejszych rozmiarach, gorzej jest z dopięciem dołu. Możliwe, że źle zmierzyłem klatkę, chociaż np mierząc ostatnio marynarkę, jej rozmiar był chyba 108 w klatce. Patrząc na rozmiarówkę koszul z Bytomia, gdzie w kołnierzu 42 na wzrost 188-194 w sylwetce klasycznej te parametry wyglądają 123 klatka i 116 talia i one są całkiem ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi