miszel Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Jaki masz rozmiar kołnierzyka? Mam gdzieś jedną lambert, z którą nie mam co zrobić. Mogę sprzedać w tej cenie (biała). Ja mam 37-38. Jakbyś coś więcej napisał o niej to byłbym wdzięczny, o ile pasuje rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 15 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2014 Obserwując nasz rodzinny rynek koszul mtm dochodzę do smutnego wniosku ,Polska to naprawdę drogi kraj.W kraju gdzie koszty wynagrodzeń pracowników w szwalni są około 250% niższe niż w krajach Europy Zach a podatki są i tak znacznie niższe ,musimy płacić więcej za koszule.Przy tym wszystkim nie przekonuje mnie stwierdzenie ,,używamy najwyższej jakości tkanin",płacąc tyle pieniędzy dobrą praktyką jest podanie konkretnego producenta bo ma to jednak znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2014 W Polsce wszyscy sprzedają włoskie produkty najwyższej jakości / luksusowe. To taki nic nie znaczący frazes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 18 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2014 Panowie, kto miał doświadczenie w praktyce z marką Van Laack i może coś napisac o jakości koszul, jak sie sprawują w eksploatacji itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kidler Napisano 18 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2014 Panowie, kto miał doświadczenie w praktyce z marką Van Laack i może coś napisac o jakości koszul, jak sie sprawują w eksploatacji itp? Mam kilka koszul Van Laack i są to jedne z moich ulubionych koszul. Jakość wykonania i materiału jest na wysokim poziomie - zbliżonym do Stenstroms czy Emanuel Berg. Dodatkowym smaczkiem są guziki z masy perłowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 18 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2014 Dodatkowym smaczkiem są guziki z masy perłowej. Przy takich cenach koszul to powinien być najzwyklejszy standard,koszt 10 guzików z najlepszej masy perłowej z Australii to koszt bagatela 40 centów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 18 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2014 Też mam i potwierdzam słowa kolegi eye_lip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2014 Mam kilka koszul Van Laack i są to jedne z moich ulubionych koszul. Jakość wykonania i materiału jest na wysokim poziomie - zbliżonym do Stenstroms czy Emanuel Berg. Dodatkowym smaczkiem są guziki z masy perłowej. Ja również polecam. Staranne wykończenie, dobre tkaniny, odpowiednio usztywnione kołnierzyki i mankiety. Ostatnio często widuję pojedyncze sztuki w TK Maxx za 120 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 19 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2014 Firma Van Laack produkuje koszule w własnej fabryce w Hanoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 19 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2014 Mam jedną sztukę od Van Laack, otrzymaną w prezencie, raczej z jakiejś kolekcji casual (miękki kołnierzyk, łaty na łokciach) i tkaniną nie jestem zachwycony (nie jest szczególnie miła w dotyku, latwo się gniecie), jakość wykonania jest OK, ale też nie nie rzuca na kolana. Dodatkowo jest dość krótka, przypuszczam, że zamierzeniem projektanta było noszenie jej wypuszczonej ze spodni. W cenie regularnej wg mojego doświadczenia nie warto, można zamiast tego mieć MTM albo kilka sztuk od CT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 19 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2014 Na Zalando było / jest parę sztuk w cenach 179-250 i jedna lub dwie mi się podobały, stąd moje pytanie, dzieki wszystkim za info zwrotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2014 Generalnie po ostatniej wizycie w Osovskim nabrałem dystansu do kupowania koszul przez Internet. Nie chodzi o to, że coś było nie tak, jednak są dwie kwestie: 1. warto pomacać tkaninę - jedna zachwyca, inna jest zupełnie przeciętna; 2. kolory na zdjęciach w sieci są często mocno przekłamane; na jedną z koszul, która wpadła mi w oko na zdjęciu, w salonie nie zwróciłbym uwagi. Oczywiście jakościowo dobrą koszulę na dużej wyprzedaży można kupić na odległość, ale to jest taka zabawa typu loteria. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 Czy ktoś miał stycznosć z koszulami Rosso Fiorentino? Są do nabycia np w Tkmaxx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacho Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 Czy ktoś miał stycznosć z koszulami Rosso Fiorentino? Są do nabycia np w Tkmaxx. Skusiłem się kiedyś na taką i osobiście nie polecam. Wyjątkowo podatna na gniecenie i kurczenie się, mimo prania w zalecanej temperaturze. Wykonanie jest natomiast OK. Ale być może moje zastrzeżenia wynikają z modelu, na który trafiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogqozo Napisano 24 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2014 Wólczanka ma dość sporo koszul w ofercie "3 koszule za 150 zł", warto się ekscytować? W sumie nie kupuję rzeczy pod impulsem i naciskiem czasu, tylko najpierw myślę dokładnie co, jaki kolor itp. i wybieram najlepsze, ale w mniej więcej moim rozmiarze (pewnie pójdą do zwężenia...) akurat mogę złapać zestaw niebieska, bladoróżowa i ciemna kraciasta, z którego każda wygląda nieźle. Jest sens się rzucać czy oferta jakich wiele się trafia? http://www.wolczanka.com.pl/oferta-specjalna-wlc?filtr[sizes]=0&cena_od=&cena_do= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 25 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2014 Moim zdaniem 50 za koszulę Wólczanki to cenowo dobra okazja, jesli trafisz na koszule, które Ci podpasują. Szkoda tylko, że z mankietami na spinki tam bieda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Gdzie w Warszawie można dobrze uszyć koszulę MTM do 350 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierogiruskie Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Drodzy koledzy, nie chcąc zakładać nowego wątku, chciałem Was zapytać o poradę w kwestii jakości koszul od Buczyńskiego. Otóż odebrałem ostatnio elegancką, białą koszulę z mankietem na spinki, z pięknego materiału. W zasadzie przed pierwszym praniem (poza odrobinę za długimi rękawami) wszystko mnie w niej zachwycało. Niestety, po jej (ręcznym upraniu, w wodzie o temp. duuużo poniżej 30 stopni), wszystkie szwy się pomarszczyły. Zarówno szwy boczne, szwy rękawów i jakie tylko można w koszuli znaleźć, przypominają celulitis... Podpowiedzcie mi proszę co może być tego przyczyną, czy jest to błąd krawca, użytych nici, czy może ja coś źle zrobiłem przy praniu? Zdjęć niestety nie mogę wykonać, bo koszulę oddałem do skrócenia wyżej wspomnianych rękawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Nie rozumiem - jeśli coś się stało z koszulą, to się ją reklamuje, a nie przerabia. Poza tym - bez przesady z ręcznym praniem, koszula powinna wytrzymać kilkadziesiąt prań w pralce bez żadnego problemu (można sobie jedynie darować odwirowanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierogiruskie Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Oczywistym jest, że będę to reklamował, bo tego typu szwy są dla mnie nie do przyjęcia. Nie chodziło mi o to czy mam ja reklamować, czy też się do tego przyzwyczaić. Chciałem bardziej podpowiedzi, co mogło być przyczyną "techniczną" takiego stanu rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Pokaż fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Zdjęć niestety nie mogę wykonać, bo koszulę oddałem do skrócenia wyżej wspomnianych rękawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierogiruskie Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Będę dzisiaj u Buczyńskiego to fotkę telefonem zrobię i wrzucę na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Tak więc oddałeś koszulę do skrócenia u Buczyńskiego. Co powiedział na takie zachowanie materiału po praniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierogiruskie Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Jeszcze nic, będę u niego dzisiaj o 16.00 i wówczas, mam nadzieję, się do tego odniesie. Moim skromnym zdaniem, wina nie leży po stronie materiału tylko nici. Materiał na całości koszuli zachowuje się normalnie, tylko na szwach się pomarszczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi