pablocito Napisano 5 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2022 Brzmi dobrze i wygląda ładnie z wyjątkiem nitki wystającej z drugiego guzika. Więcej tego jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 5 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2022 7 minut temu, pablocito napisał: Brzmi dobrze i wygląda ładnie z wyjątkiem nitki wystającej z drugiego guzika. Więcej tego jest? Specjalnie mi to nie przeszkadza ale fakt, że mogłoby być lepiej. Dziurki też mogłyby być staranniej obszyte. W tym egzemplarzu dobrze spasowany jest wzór na dzielonym karczku- na dwóch innych zamówionych w tym samym czasie jest nieco gorzej ale porównałem z droższą koszulą i tam przy prążkach również nie jest idealnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 8 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2022 Przyszły i moje dwie pierwsze, zamówione od Merceria koszule. Co do tkanin - nie wiem kto jest producentem, nie ma oznaczenia na koszulach. Chciałem klasyczną, białą i błękitną do garnituru - kołnierzyk kent i klasyczne, proste mankiety. Tak się składa, że nie było takich w ofercie, ale można u nich podmieniać w zamawianej koszuli np. kołnierzyk włoski na klasyczny. Tak zrobiłem. Z efektu jestem generalnie zadowolony, ale mam zgrzyt z dwoma rzeczami, tzn. tym, jak układa się materiał pod szyją jak zapnę ostatni guzik i wielkością wyłogów kołnierzyka (zaskakująco krótkie, na pewno nie schowają mi się pod klapami marynarki garniturowej). Pierwsza z tych rzeczy to oczywiście pewnie błąd w szyciu, natomiast druga - cóż, nie spytałem o wielkość wyłogów i poznałem je dopiero jak odebrałem paczkę. Mam nadzieję, że krawat mi to przykryje. Tak samo wygląda to na obu koszulach. Załączam zdjęcie obrazujące temat marszczenia materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Szukam informacji o koszulach firm Eton i Stenstroms. Z jakich materiałów szyją, jakiego poziomu jakościowego się spodziewać (czyli za ile warto kupić)? Oczywiście domyślam się, że są różne linie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Etony które mam są robione w Europie, materiały przyjemne z tych niegrubych. Myślę że np do 120 pln są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Filip, dzięki ale 120 zł to chyba na Allegro lub wyprzedażach, np. w Royal Collection ceny wyjściowe Etona są w granicach 600-700. Oczywiście znam politykę tego sklepu (200% marży na początek, potem wyprzedaże), ale ogólnie kupno porządnej koszuli za 120 zł to jest jednak wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Marku, polecam szczególnie Eton signature twill, do 300 - 350 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Tak, miałem na myśli te Etony z Allegro, innych nie kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wectra Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 Dobra opcja to jeszcze TKmaxx. Ja tam znalazłem ostatnio Stenstroms za 129zł.A Etony kiedyś chodziły po 199zł. Wysłane z mojego MRD-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 Tak czy inaczej większość suitsupply dostępnych na wyprz/allegro do 200pln bije IMO wszystko w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyr7 Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 9 godzin temu, eye_lip napisał: Tak czy inaczej większość suitsupply dostępnych na wyprz/allegro do 200pln bije IMO wszystko w tej cenie. Te suitsupply z allegro to raczej podróby czy bardziej stare kolekcje, ostatnie rozmiary itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 🥴Miałbym chwalić podróby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 2 godziny temu, johnyr7 napisał: Te suitsupply z allegro to raczej podróby czy bardziej stare kolekcje, ostatnie rozmiary itp. ? Tak, podróby produkowane w fabryce Vistuli i Bytomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyr7 Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 29 minut temu, mgns napisał: Tak, podróby produkowane w fabryce Vistuli i Bytomia Uśmiałem się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 10 minut temu, johnyr7 napisał: Uśmiałem się ... to zastanów się, kto by ci podrabiał Susu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyr7 Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 1 godzinę temu, mgns napisał: to zastanów się, kto by ci podrabiał Susu... No zastanowiłem się, mam dużo pomysłów, więc ? Nie musisz odpowiadać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 23 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2022 Dobra, wyczyściłem temat, kolega dostał 5 pkt na otrzeźwienie. Wróćmy do tematyki koszulowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 27 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2022 Panowie, muszę kupić koszulę ślubną - do noszenia z krawatem, mankiety na spinki, budżet ok. 400 zł. Który z warszawskich sklepów byście aktualnie polecili najbardziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 27 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2022 Zacznij od Zack Roman i Macaroni Tomato. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 27 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2022 22 minuty temu, Cineos napisał: Zacznij od Zack Roman i Macaroni Tomato. Ja nie polecam MT , szczególnie jeśli chodzi o popovery , wystające nitki , odpadające guziki ( koszul nie miałem i nie będę miał ) oraz słabą obsługę klienta ( doświadczenie online ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 27 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2022 Popovery z MT są dobre na chodzenie po domu. Nie wstydzisz się, otworzyć drzwi listonoszowi, ale też nie szkoda ci zachlapać tego podczas gotowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 27 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2022 Ja bym jeszcze do tych dwóch dodał tiestore.pl a dokładniej ich zakład na Sokołowskiej 9, mają całkiem fajny wybór koszul gotowych w przedziale 350-450 zł - mam 2 koszule gotowe i jedną szytą na miarę nic nie wystaje, ładne wykończenia, guziki ładnie przyszyte etc. ogólnie mogę polecić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 28 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2022 Osovski nie ma już sklepu stacjonarnego w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2022 Chyba się zwinęli z bluciti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 25 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2022 W dniu 8.04.2022 o 12:47, B737 napisał: Przyszły i moje dwie pierwsze, zamówione od Merceria koszule. Co do tkanin - nie wiem kto jest producentem, nie ma oznaczenia na koszulach. Chciałem klasyczną, białą i błękitną do garnituru - kołnierzyk kent i klasyczne, proste mankiety. Tak się składa, że nie było takich w ofercie, ale można u nich podmieniać w zamawianej koszuli np. kołnierzyk włoski na klasyczny. Tak zrobiłem. Z efektu jestem generalnie zadowolony, ale mam zgrzyt z dwoma rzeczami, tzn. tym, jak układa się materiał pod szyją jak zapnę ostatni guzik i wielkością wyłogów kołnierzyka (zaskakująco krótkie, na pewno nie schowają mi się pod klapami marynarki garniturowej). Pierwsza z tych rzeczy to oczywiście pewnie błąd w szyciu, natomiast druga - cóż, nie spytałem o wielkość wyłogów i poznałem je dopiero jak odebrałem paczkę. Mam nadzieję, że krawat mi to przykryje. Tak samo wygląda to na obu koszulach. Załączam zdjęcie obrazujące temat marszczenia materiału. Tkanina wygląda tak jak w mojej od nich, w ich wzorniku oznaczona jako Mileta Duca. Do wyboru z białych są jeszcze dwie inne Milety, o większej gramaturze (ja akurat chciałem jak najcieńszą, bo zależało mi na oddychalności). Też mam Kenta ale jego długości sobie przypilnowałem. Tak jak piszesz można sobie wybrać kołnierzyk spośród tych w sklepie, ale akurat długiego Kenta chyba nie mają. Będąc osobiście można wybrać ze wzornika, którego podczas mojej wizyty nie udało się znaleźć Z mojego opisu słownomuzycznego miał być Kent o długości wyłogów około 8,5 cm (tak żeby przynajmniej stykało się z klapami marynarki) i Pani która zbierała zamówienie miała coś dobrać. Finalnie wyszło tak jak na zdjęciu poniżej, wyłogi mają około 9 cm i zachodzą około 1 cm w klapy, co nie do końca widać na zdjęciu (marynarka się przesunęła i wydaje się, że zachodzi nieco więcej). Jak dla mnie coś bliżej 8-8,5 cm było by w tym przypadku optymalne (przynajmniej jeśli chodzi o tą marynarkę). Jeśli chodzi o kołnierzyk to, można sobie też przypilnować zrobienie wymiennych fiszbin. Także możliwości personalizacji jest sporo. Dostarczyłem koszulę na miarę, zaznaczyłem przy tym, że chce 1 cm więcej w barkach, Pani zaznaczyła, że w 100% idealnie jak chce jej nie uszyją, bo oni robią według szablonów a później korygują (przynajmniej tak zrozumiałem). Koniec końców wyszło praktycznie idealnie jak zostało opisane. Pani zauważyła też zegarek, i zmierzyła nadgarstek, tutaj też wyszło idealnie. W paru koszulach na spinki, które mierzyłem miejsca na zegarek było mało (a mam raczej wąski), a w SuSu nie było wcale. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi