Siata Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 11 godzin temu, olin napisał: Dziękuję bardzo za odpowiedź! Ale odnosząc się do pkt 3 - zgodnie z informacjami ze strony internetowej, rozmiar 41 Osovskiego powinien mieć 112 cm w klatce i 104 cm w talii, tymczasem rozmiar 41 super slim CT powinien mieć 110 cm w klatce i 98 cm w talii. Czyli pomimo, że koszula Osovskiego powinna być o 6 cm szersza w talii, odbierasz ją jako bardziej wytaliowaną? W Osovskim zamawiałem tylko slimy i zgodnie z tabelą mają one 106 cm w klacie i 98 cm w talii, stąd różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noise Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 Mocno przestrzegam przed koszulami Lambert. Trafiłem na dwie z tak podłej bawełny, że nawet z pomocy stacji parowej nie da się ich dobrze wyprasować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Pawel Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 Osobiście mam 3 koszule Lamberta (2 Getzner i 1 Albini) i nie mam z nimi żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 28 minut temu, noise napisał: Mocno przestrzegam przed koszulami Lambert. Trafiłem na dwie z tak podłej bawełny, że nawet z pomocy stacji parowej nie da się ich dobrze wyprasować... Generalizujesz. Jeśli jest tak źle z prasowaniem jak mówisz, to składaj reklamację. Raz na fb, pewien klient żarliwie opisywał podobny problem z koszulą Lantier z Vistuli i o dziwo reklamacja ostatecznie została uznana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malwes Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 Ja dziś w salonie sprawdzałam dla kołnierzyka 45 różnicę między slim a nie slim i to było coś w rodzaju 116cm w talii dla slim do 134cm w talii dla normal. Slimy w O. są dość mocne. Dla kołnierzyka 41 widzę, że slim w O jest w talii 104cm a dla normalnego kroju 116. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 3 godziny temu, noise napisał: Mocno przestrzegam przed koszulami Lambert. Trafiłem na dwie z tak podłej bawełny, że nawet z pomocy stacji parowej nie da się ich dobrze wyprasować... Lambert to loteria. Raz szyją z przyzwoitej bawełny, a raz z szajsu. Nie warto kupować przez internet. Trzeba koszulę dotknąć. Dziesięć lat temu te koszule były prima sort, ale nie urządzali tych niekończących się "promocji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noise Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 40 minut temu, Marcelli napisał: Lambert to loteria. Raz szyją z przyzwoitej bawełny, a raz z szajsu. Nie warto kupować przez internet. Trzeba koszulę dotknąć. Dziesięć lat temu te koszule były prima sort, ale nie urządzali tych niekończących się "promocji". Zapewne tak jest, jak piszesz. Miałem w życiu naprawdę większość sieciowych wyrobów dostępnych w Polsce, ale takich shit zdarzył mi się pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack13th Napisano 21 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2017 Mam kilka koszul Lamberta, ostatnio trafiła mi się jedna nieco gorsza sztuka (ale nie na tyle, żeby nie można jej było rozprasować ładnie). Uważam jednak, że w cenie ok. 100 zł można przymknąć na to oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 21 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2017 W dniu 20.11.2017 o 10:07, Siata napisał: W Osovskim zamawiałem tylko slimy i zgodnie z tabelą mają one 106 cm w klacie i 98 cm w talii, stąd różnica. Przepraszam, że tak drążę temat, ale w Osovskim 106 cm w klatce i 98 cm w talii mają koszule slim w rozmiarze kołnierzyka 40, a nie 41. Czy dobrze rozumiem, że w CT zamawiasz rozmiar kołnierzyka 41 (z braku 40), którego wymiary to 110 cm w klatce i 98 cm w talii i stąd CT jest luźniejsze? Dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 21 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2017 20 godzin temu, Marcelli napisał: Lambert to loteria. Raz szyją z przyzwoitej bawełny, a raz z szajsu. Kupuję tylko, gdy tkanina jest "firmowa". W Lambercie mało koszul ma takie oznaczenia, w przypadku Lantiera to norma. Nie biorę koszul z bawełny no-name, bo na zdjęciach może wyglądać ładnie, a w dotyku papier. Raz oddałem, ale nie chce mi się w to bawić ponownie. Zwłaszcza odkąd nie zwracają pieniędzy w salonie, tylko na konto po kilku tygodniach (raz zdarzyło się, że przeoczyli i musiałem interweniować) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 21 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2017 Godzinę temu, olin napisał: Przepraszam, że tak drążę temat, ale w Osovskim 106 cm w klatce i 98 cm w talii mają koszule slim w rozmiarze kołnierzyka 40, a nie 41. Czy dobrze rozumiem, że w CT zamawiasz rozmiar kołnierzyka 41 (z braku 40), którego wymiary to 110 cm w klatce i 98 cm w talii i stąd CT jest luźniejsze? Dziękuję za pomoc! Dokładnie tak. Rozmiar 41 slim w Osovskim miało 104 cm i wydawało mi się za luźne, więc zamawiałem 40. Bierz CT, najwyżej odeślesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 W dniu 21.11.2017 o 20:17, gajdowskip napisał: Kupuję tylko, gdy tkanina jest "firmowa". W Lambercie mało koszul ma takie oznaczenia, w przypadku Lantiera to norma. Nie biorę koszul z bawełny no-name, bo na zdjęciach może wyglądać ładnie, a w dotyku papier. Słuszny kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 30 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2017 Szukam koszul które są mocno taliowane oraz mają długie rękawy. Najlepiej 37 i długość rękawa od 66,5cm... czy jest szansa coś znaleźć oprócz MTM? Ewentualnie 38 w kołnierzyku + przesunięcie guzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 1 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2017 9 godzin temu, Sel napisał: Szukam koszul które są mocno taliowane oraz mają długie rękawy. Najlepiej 37 i długość rękawa od 66,5cm... czy jest szansa coś znaleźć oprócz MTM? Ewentualnie 38 w kołnierzyku + przesunięcie guzika. Miler ma dość mocny slim (nie robią mi się fałdy w pasie) i rękawy na tyle długie, że w każdej ich koszuli skracam je o ok. 2-3cm. Patrząc jednak na tabelę rozmiarów nie wiem czy nie zbraknie Ci centymetra: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 1 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2017 Miler ma dość mocny slim (nie robią mi się fałdy w pasie) i rękawy na tyle długie, że w każdej ich koszuli skracam je o ok. 2-3cm. Patrząc jednak na tabelę rozmiarów nie wiem czy nie zbraknie Ci centymetra: Właśnie odeslalem jedna ze względu na rękawy... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 Panowie, Chcę złożyć swoje pierwsze zamówienie w CT. Na początek chciałbym Was zapytać o rozmiar. Mam 189 cm wzrostu, 41 cm (16") w kołnierzyku, długość rękawa 93 cm (36"), 107 cm w klatce, oraz 96 cm w pasie. Czy Waszym zdaniem koszula slim będzie dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart87 Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 7 minut temu, Harth napisał: Panowie, Chcę złożyć swoje pierwsze zamówienie w CT. Na początek chciałbym Was zapytać o rozmiar. Mam 189 cm wzrostu, 41 cm (16") w kołnierzyku, długość rękawa 93 cm (36") oraz ~96 cm w pasie. Czy Waszym zdaniem koszula slim będzie dobra? Nie napisałeś swojego wymiaru w klatce. I zastanów się czy na pewno dobrze zmierzyłeś długość rękawa. Ja przy wzroście ~182 również biorę 36". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 20 godzin temu, bart87 napisał: Nie napisałeś swojego wymiaru w klatce. I zastanów się czy na pewno dobrze zmierzyłeś długość rękawa. Ja przy wzroście ~182 również biorę 36". Szerokość klatki dopisana. Może rzeczywiście 37 będzie lepsze. Z tym że w tym rozmiarze nie ma żadnych koszul ... EDIT: z tego co widzę w tabelach rozmiarów koszule z kołnierzykiem 16" w ogóle nie ma z długością rękawa 37". A 96 cm to chyba trochę za dużo. Ale mam dobrą krawcową która może rękawy skrócić. Z tej tabeli (zakładka formal shirts) wynika że kołnierzyk 41 to 107 cm w klatce i 91,5 cm w pasie. Więc mniej więcej jak dla mnie (przypomnę moje wymiary: 107 klatka 96 pas). Pytanie jakie fit wybrać? Biorąc pod uwagę ten artykuł to idealny będzie slim fit. Dodam że w Vistuli zawsze kupowałem koszule slim. EDIT2: Zmierzyłem koszule jakie mam. Jednak najlepszy będzie rozmiar extra slim fit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szantung Napisano 15 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2017 Jeśli ktoś miał w planach większy zakup koszul CT to dziś do północy obowiązuje darmowa, expressowa wysyłka (dla zamówień powyżej 885 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 15 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2017 9 godzin temu, szantung napisał: Jeśli ktoś miał w planach większy zakup koszul CT to dziś do północy obowiązuje darmowa, expressowa wysyłka (dla zamówień powyżej 885 zł). Jak to jest u nich z rozmiarówką? Ja mam 190 cm wzrostu i raczej regular fit (mam mały brzuszek). "Polski" rozmiar kołnierzyka to 43. Nie lubię ciasnych koszul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 15 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2017 38 minut temu, Marcelli napisał: Jak to jest u nich z rozmiarówką? Ja mam 190 cm wzrostu i raczej regular fit (mam mały brzuszek). "Polski" rozmiar kołnierzyka to 43. Nie lubię ciasnych koszul. Jeden z użytkowników pisał że ich slim to jak regular w Vistuli. Sprawdziłem to ponieważ sam zamawiałem koszule z CT. Pomierzyłem swoje koszule Vistuli i Lantiera. I rzeczywiście. Slimy z Vistuli to ich Extra Slimy. Także proponuję Ci zmierzyć koszule jakie masz, i zweryfikować rozmiary na stronie CT (link pod kolorami koszul). Przypuszczam że będziesz musiał zamówić Slimy. Ale to już zależy od wielkości 'małego brzuszka' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 15 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2017 3 minuty temu, Harth napisał: Jeden z użytkowników pisał że ich slim to jak regular w Vistuli. Sprawdziłem to ponieważ sam zamawiałem koszule z CT. Pomierzyłem swoje koszule Vistuli i Lantiera. I rzeczywiście. Slimy z Vistuli to ich Extra Slimy. Także proponuję Ci zmierzyć koszule jakie masz, i zweryfikować rozmiary na stronie CT (link pod kolorami koszul). Przypuszczam że będziesz musiał zamówić Slimy. Ale to już zależy od wielkości 'małego brzuszka' Obawiam się, że te koszule będą za krótkie i będą wychodzić mi ze spodni. Jak pisałem, mam 190 cm wzrostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 15 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2017 Mam 178 wzrostu, 38 kołnierzyk, w klatce 101, pas 85. Idealnie dopasowane koszule CT to 15” kołnierzyk i 33” długość rękawa (mógłby być 0,5” dłuższy, 34” jest za długi) w extra slim. Z tabeli CT wynika, że koszule, które leżą na mnie idealnie, powinny być za małe. Koszula CT 15” slim jest zbyt obszerna, zwłaszcza w pasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bofff Napisano 16 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2017 Zgadza sie. Kupilem wczoraj dwie w salonie. Po dokładnych przymiarkach pasowalo na mnie extra slim 16/36 lub super slim o rozmiar większe.Slim to normal. Extra slim to nasz slim, a super slim jest juz serio slim, włącznie z wąskimi rękawami. Ja mam 186/95kg. Sylwetka atletyczna. Brzucha brakWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 16 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2017 8 godzin temu, Marcelli napisał: Obawiam się, że te koszule będą za krótkie i będą wychodzić mi ze spodni. Jak pisałem, mam 190 cm wzrostu... Ja mam 189 wzrostu, 107 cm w klatce, 96 w pasie, 90 kg wagi. Zamówiłem koszule o wymiarach 16' kołnierzyk (41), 38' dł. rękawa, Extra Slim. I jeśli mi nie wyjdzie ze spodni (długości koszuli nie podają), to lekko skrócę rękawy i będzie tak jak w Vistuli. Także naprawdę, zmierz sobie swoje koszule, a będzie Ci łatwiej dobrać te z CT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi