kset Napisano 4 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2011 Paul, możliwe, jak mówię zdziwiło mnie to, nie zapamiętałem wszystkiego. ale chodziło mi mniej więcej o firmy w porównaniu jakościowym, a znam tylko z nich Zegne. wydawało mi się, że jakieś jedwabie versace jednak robi. meqoq - w skrócie - tak. "pouczyłem" go, jak mówisz, co do smokingu (czyli zamówiłem na kameli i włosiance) i sam mi przyznał rację, że świetnie wyszło i że dobrze mówiłem. a starszy to on jest może i ze cztery razy i szyje ponad 50 lat. ale ja mówię tylko o materiałach, a nie o technice szycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 przyznam szczerze, że jestem już mocno zdezorientowany. ta wełna jest bardzo cienka. w tym wypadku, po empirycznym porównaniu grubości i sztywności różnych rzeczy klejonka faktycznie paradoksalnie wydaje się być najlepszym wyborem! sztywność zwykłej kameli jest duża, do tego przy np. czyszczeniu czy na deszczu wełna może się trochę skurczyć, co spowoduje zmniejszenie powierzchni materiału zewnętrznego w stosunku do konstrukcji, co wiadomo czym będzie skutkowało... co myślicie o czymś takim: http://www.swistak.pl/a16724056,PLOTNO- ... SZARE.html (cienkie) lub takim: http://allegro.pl/sztywnik-krawiecki-i1647424362.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 Zdjęcie nie da Ci żadnej informacji o sztywności płótna (włosianki, cameli czy czegokolwiek). Damiance jakiś czas temu organizował forumowy zakup włosianki (lub płótna zależnie od nazewnictwa). Mam spory zapas, jest cienkie i dość miękkie. Jak chcesz napisz PM, wyślę ci kawałek i jak twój krawiec oceni że jest OK to mogę Ci odsprzedać ilość potrzebną na jedną marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 18 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Powinienem coś wiedzieć przed braniem się za zaprasowywanie marynarki na 2,5 guzika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 18 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Zapewne klapa zasłoni Ci część brustaszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 18 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Może mi ktoś coś w kilku słowach powiedzieć o tym zaprasowywaniu na 2,5 guzika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 18 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Może mi ktoś coś w kilku słowach powiedzieć o tym zaprasowywaniu na 2,5 guzika? Zaprasowujesz klapy tak, ze wyglada jakby była na 2 guziki, zamiast 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 18 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Hmm akurat dziś znalazłem w szafie swoją starą marynarkę na 3 guziki. Możliwe, że wypróbuje ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Czy da się zaprasować marynarkę na 1,5 guzika? I czy to miałoby sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Czy noszenie marynarki klubowej do czarnych spodni ma jakikolwiek sens? Czy lepiej zostać przy opcji z jaśniejszymi spodniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 może to wyglądać nieźle. dzisiaj w operze widziałem przykład. aha, przy okazji się pochwalę - nie byłem jedyny w smokingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb_1 Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 @kset To krótkie pytanie - rozumiem, że nowa realizacja "Króla Rogera"? Warto? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Traviata. Opera Krakowska. dodam jeszcze, że smoking drugiego delikwenta był niepoprawny wypuścił się bez waistcoat'a żadnego. a tak btw. strasznie śmiesznie to wygląda, jak orkiestra w antrakcie wychodzi na papierosa. piętnastu czy 20 facetów we frakach stoi pod koszem i pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Czy noszenie marynarki klubowej do czarnych spodni ma jakikolwiek sens? Czy lepiej zostać przy opcji z jaśniejszymi spodniami? Według mnie nie - za mały kontrast. Ewentualnie możesz ją jeszcze nosić w garniturze. Kset - czy fraki orkiestry były poprawne? Bo nie wiem jak w Krakowie, ale w Warszawie nie najlepiej z tym... A przy okazji - jaką w końcu masz koszulę do tego smokingu? Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 część poprawne, dyrygent bardzo ok, troszkę spodnie przydługawe i nie jestem pewien, ale albo jest miszczem wiązania much, albo miał pre-tied. problemem generalnie muzyków operowych i filharmoników jest często brak waistcoat'ów. aczkolwiek krakowska filh. zdaje się zamówiła u Badury 70 pasów. szkoda, że wełniane. ich wszystkich chyba ktoś musi seryjnie ubierać, bo 'każden jeden' mucha diamond tips. ale kostiumolog Traviaty się generalnie baaardzo nie popisał. chyba dorabia w cyrku i pomyślał, że mu taniej wyjdzie, jak zastosuje te same stroje wszędzie. no i niestety sama sztuka uwspółczceśniona niefajnie. ale artystyczny poziom imho świetny. koszulę do smokingu pokazywałem w temacie o SP J. Dąbrowskiego. 4 zapinki + 3 guziki, 10 plis, łamany kołnierzyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 20 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2011 @Proceleusmatyk edit: literówki i przejęzyczenia...lub czasopisma Dla takich perełek lubię czytać Twoje posty, nawet jeśli się z nimi nie zgadziam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 1. Czy da się zmienić ułożenie guzików marynarki na jeden, umiejscowiony pomiędzy tymi dwoma, w najwężym miejscu korpusu? (Myślę, że to zdecydowanie poprawi ułożenie marynarki na mnie - rozluźni materiał w klatce i wyrówna w talii.) Co wtedy z dziurami na guziki w lewej pole marynarki - da się je zaszyć? 2. Czy zwykła pani z "krawieckich przeróbek" z sąsiedztwa poradzi sobie z tym, czy iść do specjalisty? (jeśli tak, jakiego w Warszawie?) Ile to może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 moim zdaniem nie da się tego zrobić w zadowalający sposób. zaszyte otwory po guzikach będą zauważalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 A doszycie trzeciego guzika pomiędzy dwoma istniejącymi? Wiem, że będą bardzo blisko siebie, ale zapinałbym tylko środkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 proporcjonalnie będą zbyt blisko siebie. może będzie wyglądało 'nowocześnie - designersko', ale nie klasycznie. nie ryzykowałbym zniszczenia tej (w sumie dobrze wyglądającej obecnie) marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Weber Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 A doszycie trzeciego guzika pomiędzy dwoma istniejącymi? Wiem, że będą bardzo blisko siebie, ale zapinałbym tylko środkowy. Swego czasu Rage Age promował takie marynarki...mnie jednak one nie przekonały Również uważam, że lepiej zostać przy tym co jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 23 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2011 A doszycie trzeciego guzika pomiędzy dwoma istniejącymi? Wiem, że będą bardzo blisko siebie, ale zapinałbym tylko środkowy. Swego czasu Rage Age promował takie marynarki...mnie jednak one nie przekonały Również uważam, że lepiej zostać przy tym co jest! Przepraszam za post za postem, ale ten dotyczy innej kwestii. Chodziło o coś takiego? PS Boję się tego modela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Weber Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 A doszycie trzeciego guzika pomiędzy dwoma istniejącymi? Wiem, że będą bardzo blisko siebie, ale zapinałbym tylko środkowy. Swego czasu Rage Age promował takie marynarki...mnie jednak one nie przekonały Również uważam, że lepiej zostać przy tym co jest! Przepraszam za post za postem, ale ten dotyczy innej kwestii. Chodziło o coś takiego? PS Boję się tego modela... Tak, dokładnie taki rodzaj marynarek miałem na myśli. Nie wiem jak was, ale mnie one nie urzekły... PS. Gdyby wzrok modela mógł zabijać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninka Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Nie jest tak żle z tym trzecim guzikiem i kolory swietne,chciałabym więcej takich na polskich ulicach. P.S.model faktycznie jakis taki bazyliszkowaty:) ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Model przypomina mi historię przedstawioną w demaskatorskim filmie "Zoolander". A te trzy guziki blisko siebie wyglądają, moim zdaniem, tak sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi