irys Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Po dłuższej przerwie wrociłem do tematu marynarki. Jest już po taliowaniu i usunięciu poduszek. Nie jest to szczyt marzeń, i przy większych ruchach gdzieś w obszarze gdzie wcześniej były poduszki pojawiają sie lekkie nierowności ,ale myślę że jest to w granicach dobrego smaku. Myślę że można by było jeszcze pomęczyć krawcową i lekko wszyć te "zgrubienia" przy szwie,ale narazie dałem jej odpocząć bo trochę ją pomęczyłem Nie liczyłem na ideał po takich zmianach, gdzie nastąpiła ingerencja w konstukcję ramion. Porównując z wcześniejszymi zdjęciami napewno jest na + 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Możesz się ruszać? Sporo za ciasna w klacie i ramionach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 @irys sylwetke to Ty masz niezla i nie musisz jej podkreslac. Obcisle czy slim ubrania dobrze sie z taka postura nie komponuja, marynarka sie w klapach otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Możesz się ruszać? Sporo za ciasna w klacie i ramionach. Wełna dośc lużno tkana i jako tako pracuje. Przy wiązaniu butow trochę ją czuję ,ale nie jest tak strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 @irys sylwetke to Ty masz niezla i nie musisz jej podkreslac. Obcisle czy slim ubrania dobrze sie z taka postura nie komponuja, marynarka sie w klapach otwiera. Dzięki. Lużniejsza byla by nie dla mnie, mam szczupłe nogi i w wiekszych wyglądam jakbym chodził w pudełku po telewizorze W sumie to nigdy nie mogę złapać tej rownowagi przy 114-115 w klatce i 86-87 w talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Wełna dośc lużno tkana i jako tako pracuje. Przy wiązaniu butow trochę ją czuję ,ale nie jest tak strasznie. Wyjścia masz dwa (o ile to Ci przeszkadza): 1. Loafersy 2. Marynarka po butach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Dzięki. Lużniejsza byla by nie dla mnie, mam szczupłe nogi i w wiekszych wyglądam jakbym chodził w pudełku po telewizorze W sumie to nigdy nie mogę złapać tej rownowagi przy 114-115 w klatce i 86-87 w talii. Z RTW faktycznie może być ciężko przy atletycznej sylwetce. Na miarę dałoby się tak, żeby się nic nie opinało i żebyś nie wyglądał jak w pudle. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Z RTW faktycznie może być ciężko przy atletycznej sylwetce. Na miarę dałoby się tak, żeby się nic nie opinało i żebyś nie wyglądał jak w pudle. Myślisz że opcja na miarę? Krawcowa tłumaczyła że ta linia musi być zachowana od dołu do góry. Jeśli jest wąsko na dole ( taliowanie ) to i góra automatycznie musi być mniejsza bo będą "nagłe" różnice wymiarów i np. na plecach zrobi się "balon" Przy tescie wirtualnego guzika wychodzi mi 6 cm, a więc chyba w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Wyjścia masz dwa (o ile to Ci przeszkadza): 1. Loafersy 2. Marynarka po butach Ad. 2 po czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Myślisz że opcja na miarę? Krawcowa tłumaczyła że ta linia musi być zachowana od dołu do góry. Jeśli jest wąsko na dole ( taliowanie ) to i góra automatycznie musi być mniejsza bo będą "nagłe" różnice wymiarów i np. na plecach zrobi się "balon" Przy tescie wirtualnego guzika wychodzi mi 6 cm, a więc chyba w normie Trudno mi się odnieść do słów krawcowej bo nie do końca wiem co miała na myśli. Mogło chodzić o ograniczenia w przerobieniu gotowej już marynarki. Przy krojeniu od zera jest łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Ad. 2 po czym? Marynarka zakładana po butach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Dzięki. Lużniejsza byla by nie dla mnie, mam szczupłe nogi i w wiekszych wyglądam jakbym chodził w pudełku po telewizorze W sumie to nigdy nie mogę złapać tej rownowagi przy 114-115 w klatce i 86-87 w talii. A spodnie w udach możesz normalnie dobrać w rtw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 A spodnie w udach możesz normalnie dobrać w rtw? Tak jak w marynarce ramiona to podstawa, a reszta zakladam że do przeróbki tak w spodniach wlaśnie w udach to podstawa, a reszta do przeróbki. Chyba tylko chinosy z MD regular nie przerabialem w rozm. 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monkuan Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Czy ktoś oprócz Mr.Vintage z forum miał kontakt z marynarkami od M.Ceran? Jak wypadają w porównaniu z SuSu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Mam pytanie odnośnie marynarki. Mam marynarkę w której wydaje mi się, a raczej jestem pewien, że odstają mi nienaturalnie klapy. Szczególnie uwidacznia się to jak zapnę dolny guzik. Praktycznie nie powinienem go zapinać ale jak go rozepnę to zbyt rozjeżdża mi się dół i jakoś źle to wygląda, dodatkowo mnie poszerza. Klapy bardziej przylegają jak mocniej ściągnę poły naciągając lekko tę z guzikiem w dół. Marynarka wydaje się rozmiarowo dobra, poza rękawami. Wiecie co może być tego powodem. I czy można łatwo coś z tym zrobić ? Załączam link z kilkoma zdjęciami choć na zdjęciach tego za bardzo nie widać, ale może coś dojrzycie. http://postimg.org/gallery/10qlmyycc/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 To nie wina rozmiaru. Ta marynarka dramatycznie źle na Tobie leży. Zła wiadomość jest taka, że masz dość trudną sylwetkę i może być ciężko znaleźć coś co będzie leżało ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Wiem, że do ideału daleko :/ Można prosić tak konkretnie co jest dramatyczne ? Fakt sylwetki nie mam zbyt idealnej to wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Masz wysokie (poziome) barki i mocno wysuniętą klatkę. Stąd te załamania na klapach. Fakt sylwetki nie mam zbyt idealnej to wiem. Nie ma czegoś takiego jak sylwetka idealna, są tylko bliższe i dalsze modelom statystycznym na które robione są ciuchy RTW. Twoja jest dalsza. Nie umiem powiedzieć czy dałoby się skutecznie zrobić poprawki tej marynarki. W każdym razie, nie bardzo mam na nie pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Wiem, że do ideału daleko :/ Można prosić tak konkretnie co jest dramatyczne ? Fakt sylwetki nie mam zbyt idealnej to wiem. NIe przejmuj się U mnie też daleko, ale robię lepsze zdjęcia przeznaczone do wstawiania na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Właśnie tak się zastanawiałem czy barki i wystająca klatka mogą być powodem, i pewnie tak jest, nie będę już z nią kombinował w tym temacie. Nie przejmuję się Mnie nie chodziło aby wstawiane zdjęcia jak najlepiej prezentowały moją osobę tylko realnie pokazywały co i jak. Choć na zdjęciach i tak za bardzo nie widać tych odstających klap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtq Napisano 8 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Gdzie znajdę dobre marynarki casulalowe? Co myślicie o takich marynarkach? http://bytom.com.pl/marynarki,marynarka-langford-177-k-3812-19862-p http://bytom.com.pl/marynarki,marynarka-austin-177-k-3982-20837-p http://bytom.com.pl/marynarki,marynarka-prinsburg-177-k-3969-20712-p Moją "bazą" do pracy jest granatowy garnitur kupiony również w Bytomiu. Tyle, że mój ma 100% bawełny, a co myślicie o takich? Zastanawiam się nad zakupem trochę mniej oficjalnej marynarki i nie wiem za bardzo co wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Gdzie znajdę dobre marynarki casulalowe? Co myślicie o takich marynarkach? http://bytom.com.pl/marynarki,marynarka-langford-177-k-3812-19862-p http://bytom.com.pl/marynarki,marynarka-austin-177-k-3982-20837-p http://bytom.com.pl/marynarki,marynarka-prinsburg-177-k-3969-20712-p Moją "bazą" do pracy jest granatowy garnitur kupiony również w Bytomiu. Tyle, że mój ma 100% bawełny, a co myślicie o takich? Zastanawiam się nad zakupem trochę mniej oficjalnej marynarki i nie wiem za bardzo co wybrać. Odradzałbym Ci wszystkie trzy. 1 i 3 ze wzgledu a skład surowcowy - unikat plastiku. Im bliżej skóry tym plastikowych dodatków powinno byc mniej, a najlepiej wcale. Nr 3, w sumie jest okej, gdyby nie te modowe "skórzane" wstawki nad patkami kieszeni i wokół kołnierza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Jak wyżej. Poza tym, Bytom to niezły strzał przy założeniu, że trafisz na marynarkę z markowej wełny. U nich da się kupić naprawdę materiałowo dobrą marynarkę za 299 zł jeśli będzie promocja - sam skorzystałem w zeszłym roku. Generalnie lepiej niż Vistula,(poza Lantier) a z wad - trochę kwadratowe ramiona. Możesz też polować na Lantier - mnie się jakiś czas temu trafiła ta: http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-69809 za 279 z groszami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Na Vistuli do 10.04 jest dodatkowy rabat na rzeczy przecenione i można trafić np. marynarkę Lantier poniżej 400zł. Modele poprzebierane, ale może uda się coś ustrzelić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Na VistuliTak się raczej nie mówi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi