Skocz do zawartości

Marynarka - dyskusje i porady

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

Po dłuższej przerwie wrociłem do tematu marynarki.

Jest już po taliowaniu i usunięciu poduszek.

Nie jest to szczyt marzeń, i przy większych ruchach gdzieś w obszarze gdzie wcześniej były poduszki pojawiają sie lekkie nierowności ,ale myślę że  jest to w granicach dobrego smaku.

Myślę że można by było jeszcze pomęczyć krawcową i lekko wszyć te "zgrubienia" przy szwie,ale narazie dałem jej odpocząć bo trochę ją pomęczyłem ;)

Nie liczyłem na ideał po takich zmianach, gdzie nastąpiła ingerencja w konstukcję ramion.

Porównując z wcześniejszymi zdjęciami napewno jest na +

3qudPXE.jpg?1 hnrhjFd.jpg?1  VjOSPsO.jpg?2dkDdUju.jpg?1 2tHWmM5.jpg?1 P9j6sNl.jpg?1

• Oceniam pozytywnie 1

@irys sylwetke to Ty masz niezla i nie musisz jej podkreslac. Obcisle czy slim ubrania dobrze sie z taka postura nie komponuja, marynarka sie w klapach otwiera.

Dzięki.

Lużniejsza byla by nie dla mnie, mam szczupłe nogi i w wiekszych wyglądam jakbym chodził w pudełku po telewizorze ;)

W sumie to nigdy nie mogę złapać tej rownowagi przy 114-115 w klatce i 86-87 w talii.

Dzięki.

Lużniejsza byla by nie dla mnie, mam szczupłe nogi i w wiekszych wyglądam jakbym chodził w pudełku po telewizorze ;)

W sumie to nigdy nie mogę złapać tej rownowagi przy 114-115 w klatce i 86-87 w talii.

Z RTW faktycznie może być ciężko przy atletycznej sylwetce. Na miarę dałoby się tak, żeby się nic nie opinało i żebyś nie wyglądał jak w pudle.

• Oceniam pozytywnie 3

Z RTW faktycznie może być ciężko przy atletycznej sylwetce. Na miarę dałoby się tak, żeby się nic nie opinało i żebyś nie wyglądał jak w pudle.

Myślisz że opcja na miarę?

Krawcowa tłumaczyła że ta linia musi być zachowana od dołu do góry.

Jeśli jest wąsko na dole ( taliowanie ) to i góra automatycznie musi być mniejsza bo będą "nagłe" różnice wymiarów i np. na plecach zrobi się  "balon"

Przy tescie wirtualnego guzika wychodzi mi 6 cm, a więc chyba w normie ;)

Myślisz że opcja na miarę?

Krawcowa tłumaczyła że ta linia musi być zachowana od dołu do góry.

Jeśli jest wąsko na dole ( taliowanie ) to i góra automatycznie musi być mniejsza bo będą "nagłe" różnice wymiarów i np. na plecach zrobi się  "balon"

Przy tescie wirtualnego guzika wychodzi mi 6 cm, a więc chyba w normie ;)

Trudno mi się odnieść do słów krawcowej bo nie do końca wiem co miała na myśli. Mogło chodzić o ograniczenia w przerobieniu gotowej już marynarki. Przy krojeniu od zera jest łatwiej.

A spodnie w udach możesz normalnie dobrać w rtw?

Tak jak w marynarce ramiona to podstawa, a reszta zakladam że do przeróbki tak w spodniach wlaśnie w udach to podstawa, a reszta do przeróbki.

Chyba tylko chinosy z MD regular nie przerabialem w rozm. 40

Mam pytanie odnośnie marynarki. Mam marynarkę w której wydaje mi się, a raczej jestem pewien, że odstają mi nienaturalnie klapy. Szczególnie uwidacznia się to jak zapnę dolny guzik. Praktycznie nie powinienem go zapinać ale jak go rozepnę to zbyt rozjeżdża mi się dół i jakoś źle to wygląda, dodatkowo mnie poszerza. Klapy bardziej przylegają jak mocniej ściągnę poły naciągając lekko tę z guzikiem w dół. Marynarka wydaje się rozmiarowo dobra, poza rękawami. Wiecie co może być tego powodem. I czy można łatwo coś z tym zrobić ? 

Załączam link z kilkoma zdjęciami choć na zdjęciach tego za bardzo nie widać, ale może coś dojrzycie. 

http://postimg.org/gallery/10qlmyycc/

Masz wysokie (poziome) barki i mocno wysuniętą klatkę. Stąd te załamania na klapach.

Fakt sylwetki nie mam zbyt idealnej to wiem. 

Nie ma czegoś takiego jak sylwetka idealna, są tylko bliższe i dalsze modelom statystycznym na które robione są ciuchy RTW. Twoja jest dalsza. Nie umiem powiedzieć czy dałoby się skutecznie zrobić poprawki tej marynarki. W każdym razie, nie bardzo mam na nie pomysł.

Właśnie tak się zastanawiałem czy barki i wystająca klatka mogą być powodem, i pewnie tak jest, nie będę już z nią kombinował w tym temacie. 

Nie przejmuję się :) Mnie nie chodziło aby wstawiane zdjęcia jak najlepiej prezentowały moją osobę tylko realnie pokazywały co i jak. 
Choć na zdjęciach i tak za bardzo nie widać tych odstających klap 

Gdzie znajdę dobre marynarki casulalowe?

Co myślicie o takich marynarkach?

Moją "bazą" do pracy jest granatowy garnitur kupiony również w Bytomiu. Tyle, że mój ma 100% bawełny, a co myślicie o takich? Zastanawiam się nad zakupem trochę mniej oficjalnej marynarki i nie wiem za bardzo co wybrać.

Gdzie znajdę dobre marynarki casulalowe?

Co myślicie o takich marynarkach?

Moją "bazą" do pracy jest granatowy garnitur kupiony również w Bytomiu. Tyle, że mój ma 100% bawełny, a co myślicie o takich? Zastanawiam się nad zakupem trochę mniej oficjalnej marynarki i nie wiem za bardzo co wybrać.

Odradzałbym Ci wszystkie trzy. 1 i 3 ze wzgledu a skład surowcowy - unikat plastiku. Im bliżej skóry tym plastikowych dodatków powinno byc mniej, a najlepiej wcale. Nr 3, w sumie jest okej, gdyby nie te modowe "skórzane" wstawki nad patkami kieszeni i wokół kołnierza.

• Oceniam pozytywnie 1

Jak wyżej. Poza tym, Bytom to niezły strzał przy założeniu, że trafisz na marynarkę z markowej wełny. U nich da się kupić naprawdę materiałowo dobrą marynarkę za 299 zł jeśli będzie promocja - sam skorzystałem w zeszłym roku. Generalnie lepiej niż Vistula,(poza Lantier)  a z wad - trochę kwadratowe ramiona.  

Możesz też polować na Lantier - mnie się jakiś czas temu trafiła ta:

http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-69809

za 279 z groszami.