Skalpel Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Ciekaw jestem co myślicie? http://zegarkiblonie.com/produkt/zegarek-blonie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Design fajny. Podobają mi się projekty mające na celu reaktywację polskich marek, ale osobiście mam problem z zaakceptowaniem ich cen (było już takich kilka), zwłaszcza przy werku Miyota. I nie dlatego, że mam coś przeciwko azjatyckiej produkcji (miyota ma tradycję i 'daje radę'), ale kiedy za 1/3 tej ceny można mieć coś równie klasycznego, jak np pokazywany wyżej orient... Jako jedyny zegarek do noszenia - NIE. Ale, jakbym miał nadmiar gotówki, to jako ciekawostkę do kolekcji - chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 czy ciekawe - wg mnie paskudne (choć jestem zblazowany vintydżem). Dla porównania pierwowzór i następca: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Mam podobne odczucia jak Koval. Może to niepatriotyczne ale w cenie tego Błonie można kupić o wiele fajniejsze wg mnie zegarki Junkers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Sekret, moim zdaniem absoloutnie nie niepatriotyczne, gdyż TE zegarki, dam sobie rękę obciąć, są produkowane w Chinach. Wydaje mi się, jest to takie same zagranie marketingowe jak np. wskrzeszenie Junaka, Rometa i Unitry które z wyjatkiem logotypu z Polską nie mają nic wspólnego :/ Jednak ludzie dają się na to nabierać. Bo wiadomo "dobre, bo polskie"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Darek, Ale są "ręcznie regulowane w Polsce":) Przejrzalem stronę i nie ma jasności, gdzie jest produkcja, co skłania mnie do tego, że masz rację ponieważ, gdyby było się czym pochwalić to by się na pewno pochwalili... Po szybkim przejrzeniu strony Junkers, też nie widzę podania miejsca produkcji, (to tak, żeby wyrównać tę nierówną walkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Produkcja jest w Hong Kongu całkowicie. Projektował go ktoś kto nie ma pojęcia o zegarkach (błędna podziałka na tarczy). Wahnik jest czerwony, jest to złamanie patentu firmy Oris. Mechanizm to tania Miyota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Czy chodzi o to, że kwadrans jest podzielony na dziewięć części? (z braku lepszego określenia) Produkcja jest w Hong Kongu całkowicie. Projektował go ktoś kto nie ma pojęcia o zegarkach (błędna podziałka na tarczy). Wahnik jest czerwony, jest to złamanie patentu firmy Oris. Mechanizm to tania Miyota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Tak, pieciominutowa podziałka powinna być podzielona na minuty i ewentualnie minuta na ilość wahniec w zależności od taktowania mechanizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Dla mnie to jest dramat. Można to porównać do wskrzeszenia marki Junak. Jak to jest, że nikt nie ma nad tym kontroli? Planują następne modele? Bałtyk, Dukat, Zodiak? To strach się bać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzps Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Planują następne modele? Bałtyk, Dukat, Zodiak? Niestety tak, już w przyszłym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPiotr Napisano 3 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2014 Niesamowite wariacje naszych czeskich sąsiadów! więcej zegarków można zobaczyć na oficjalnej stronie http://www.prokop-broz.cz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzps Napisano 4 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 Są piękne, bez dwóch zdań, tylko ta cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPiotr Napisano 4 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 Nie umiem znaleźć ceny a jestem bardzo ciekaw... Gdzie jest napisana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 Na chronosie24 jest artykuł o firmie i ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzps Napisano 4 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 Nie umiem znaleźć ceny a jestem bardzo ciekaw... Gdzie jest napisana? Np: 19000 pln jednowskazówkowiec, spirala 70000 pln, że o 104000 pln nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 4 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 Nr 1 i nr 3 są świetne. Ceny hmm dla gentlemanów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 5 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2014 robi się coraz ciekawiej. co wy na taką propozycję smartwatcha? http://store.hp.com/webapp/wcs/stores/servlet/us/en/mdp/accessories-88342--1/chronowing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 5 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2014 Mało eleganckie, ale wreszcie coś, co wygląda jak zegarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPiotr Napisano 8 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2014 ta pixelioza wygląda tragicznie Cała reszta daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LXVII Napisano 9 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2014 już chyba bym wolał: http://kairoswatches.com chociaż do tej pory żaden smartwatch nie musnął mojej czułej struny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 9 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2014 Do zakupu Nomos Orion zbierałem się ponad 2 lata. Ostatnie 2-3 miesiące zastanawiałem się, czy wybrać wersję z datą, czy bez. Dziś w końcu dotarł do mnie Nomos Orion 38 Datum. Na żywo zegarek prezentuje się wspaniale. Niestety cieszyłem się nim zaledwie 1 minutę, gdyż miał jedną wadę-nie tykał! Ten sam Pan z UPS, który doręczył zegarek, za 2 godziny go odebrał. Mam nadzieję, że problemów nie będzie z nowym Orionem. Drobna informacja na temat rozmiarówki pasków Nomosa dla zainteresowanych zakupem w przyszłości. Przy nadgarstku 6.8 cala, zamówiłem 2 paski z cordovanu w rozmiarze S, gdyż pasek przy Nomos Club Dukel mam w rozmiarze M i jest bardzo duży. Niestety rozbieżność w rozmiarówce pasków Nomos okazał się spora i ostatecznie postanowiłem wymienić je na rozmiar M. Paski w rozmiarze S musiałem zapinać na 1-szą dziurkę. Po ponad miesięcznym oczekiwaniu w końcu dotarł do mnie Nomos Orion Datum z wymienionym mechanizmem. Zegarek jest śliczny-jestem bardzo zadowolony z zakupu. Nie rozczarował mnie fakt, że nowy zegarek przestał chodzić po minucie i musiałem go reklamować (wszystko może się zdarzyć podczas transportu). Rozumiem, że zegarek musiał być odesłany przez dealera do fabryki Nomosa, sprawdzony, wymieniony mechanizm itd. Jednak rozczarował mnie fakt, że trwało to tak długo i nikt nie pofatygował się na skromne słowa „Przepraszamy za sytuację". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2014 Skoro od razu nie działał, powinieneś dostać nowy zegarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 9 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2014 Skoro od razu nie działał, powinieneś dostać nowy zegarek. Również tak uważam! Z informacji od dealera, wynika, że Nomos wstawił nowy mechanizm. Tu nie ma zastrzeżeń, gdyż obudowa z paskiem są nowe, gdyż miałem je na ręce 2 minuty. Zdenerwował mnie termin załatwiani reklamacji. Dobrze, że wiekszość czasu byłem w podróży i nie miałem czau o tym myśleć. Przypuszczam, że proces reklamacji byłby krótszy, gdybym kupił bezpośrednio w sklepie Nomosa. Niestety cena była wyższa o 350 Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2014 Termin nie był specjalnie długi, możesz mi wierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi