eye_lip Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Jeżeli dorzucisz na vat to dostaniesz coś znacznie lepszego: http://www.seiyajapan.com/product/S-SAR ... -4R38.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 Nowy polski brand zegarkowy Xicorr: http://www.xicorr.com i pierwszy zegarek (mechaniczny) sportowy Xicorr Circle. Sprzedaż ma ruszyć od marca; zegarek będzie miał dwie wersje kolorystyczne. Od Patka "trochę" się różni, ale dla miłośników zegarków z napisem "Made in Poland" może być ciekawym nabytkiem. Tu więcej ilustracji (renderów) jednej z wersji kolorystycznych: http://xicorr.com/pl/kolekcja/circle/circle-cb/1 Kolejny model tej firmy ma być poświęcony samochodowi FSO Warszawa M20. Zegarek jest utrzymany w stylu popularnych na polskich forach zegarkowych PZL P-11c oraz ORP "Dzik" i ORP "Sokół": Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 Panowie, tak z ciekawości - co w tym wypadku oznacza "polski zegarek" - które elementy są produkowane w Polsce i jaka jest ich "ranga"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 Na pewno nie chińskie mechanizmy tam użyte i koperty z krajów dalekich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 Panowie, tak z ciekawości - co w tym wypadku oznacza "polski zegarek" - które elementy są produkowane w Polsce i jaka jest ich "ranga"? Polska jest firma, brand, projekt, montaż i niektóre części (werki, czyli mechanizmy chodu są - podobnie jak procesory w komputerach, produkowane przez wyspecjalizowane firmy - podwykonawców). A więc w takich zegarkach jest więcej "polskości" niż w polskich ubraniach szytych w całości poza Polską Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2012 "Sikorr" ? fajna nazwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 Fajna nazwa i fajne zegarki. Widziałem pierwsze egzemplarze. Jako sportowe zegarki wyglądają OK. Tylko jak dla mnie koperta mogłaby mieć bardziej matowe wykończenie powierzchni. Myślę, że zegarek może odnieść nie tylko w Polsce duży sukces: automat za ok. 1200zł, dwa paski w cenie, itd. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 firma ma ambitne plany. Ciekawe jak się potoczą losy tego przedsięwzięcia. Co do zegarka to IMO cena 1200, trochę odbiega od wartości , no ale w końcu 225 pln to sam VAT (min. fin. się cieszy i już zaciera ręce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 Kolejny model tej firmy ma być poświęcony samochodowi FSO Warszawa M20. Fajny, podoba mi się design i patent z datą jako licznikiem rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 A mnie jeszcze bardziej od datownika (świetny pomysł!) podoba się bieżnik opony na koronce. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d_box Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 Mi akurat nie bardzo podoba się koperta wygląda na masywną i grubą a uszy takie cienkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2012 Mi akurat nie bardzo podoba się koperta wygląda na masywną i grubą a uszy takie cienkie. O gustach oczywiście się nie dyskutuje ale producent zegarka mówił mi, że jego masywny wygląd wynika stąd, że zegarek ma być w stylu nurkowym. Może nawet lekko steampunkowym, albo nawet dieselpunkowym (ale to już moja interpretacja). To tłumaczy takie proporcje koperty i uszu. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2012 proponuje rzut oka na poniższy zegarek (Copernicus , Flagship, na mechanizmie ETA/ Unitas z modułem regulatora.. Zegarek powinien wejść do oferty na dniach .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 24 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2012 Bardzo ładny. Czy wiesz może ile będzie wynosił ten parametr zegarka, o którym dżentelmeni nie rozmawiają? Pozdr, wojvv (post o okrągłym numerze 9000 na tym subforum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2012 na forum zegarkowym jest wstępna informacja wyciągnięta gdzieś z prasy, że cena zegarków z tej serii (3 różne modele) bedzie w okolicach 5-7k pln. pozdr 'd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 24 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2012 Bardzo dziękuję za informację. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2012 Dzisiaj pastowanie butów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 14 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2012 SCHAUMBURG CONCEPTUM Średnica koperty 43 mm Grubość koperty 11 mm. 24 mm w "uszach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2012 ORIS Artelier Complication Automat wielkość koperty: 35.00 mm grubość koperty: 11.40 mm pasek: 18 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 20 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2012 o, wreszcie zegarek na moją rękę! Całkiem zgrabny, chociaż wg mnie na tarczy zbyt dużo się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2012 FC Maxime Moonphase wielkość koperty: 42 mm grubość koperty: 10 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2012 Big Crown Pointer Date http://ec1img.pchome.com.tw/pic/v1/data/item/201109/B/H/A/B/4/A/BHAB4A-A58506611000_4e7239fe593a8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 21 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2012 Buran. Sprzedałem - teraz żałuję Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2012 Burany w tych kopertach są świetne, zawsze jak go mam w łapach, to myślę, żeby kupić. A teraz zaprezentuję nowe narzędzie Rolexa przeznaczone i zaprojektowane dla ekspedycji Jamesa Camerona przy zejściu do Rowu Mariańskiego. http://www.youtube.com/watch?v=15uNQ0Tt31k Jest to historyczny ruch Rolexa, bo w roku 1960 miało miejsce to wydarzenie: http://www.gmtforum.pl/forum/index.php?topic=5741.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 21 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2012 świetna sprawa z tym Rolexem ! BTW - jakie Twoim zdaniem Filipie zegarki typu submariner, z dostępnych w Polsce, są godne uwagi w kategorii jakość za rozsądną cenę? pozdrawiam D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi