Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaeger LeCoultre 469, Hans Kloss

Profeska :-)

Filip, czy firma robi może współczesne repliki tego zegarka? Wyjątkowo podoba mi się ten design, a na chrono24 znalazłem raptem jedną sztukę, używaną, ale z białą a nie czarną tarczą.

Opublikowano

Nie, JLC nie ma nic podobnego w aktualnej ofercie.

A nie znasz przypadkiem kogoś, kto miałby do sprzedania taki używany, czarny?

A może kojarzysz inny model, niekoniecznie tej firmy, podobny stylistycznie?

Opublikowano

Musisz określić co Cię kręci? Czy zegarek wintydż o średnicy 33mm, czy wspólczesna replika takiego modelu, czy wariacja na temat we współczesnych rozmiarach, czy zegarek znanej dobrej firmy, czy najtańszy pseudo-szwajcar, czy manual czy automat...

Bo na razie Kamil to niewiele wiem, zobaczyłeś coś i błądzisz ;)

Opublikowano

Musisz określić co Cię kręci? Czy zegarek wintydż o średnicy 33mm, czy wspólczesna replika takiego modelu, czy wariacja na temat we współczesnych rozmiarach, czy zegarek znanej dobrej firmy, czy najtańszy pseudo-szwajcar, czy manual czy automat...

Bo na razie Kamil to niewiele wiem, zobaczyłeś coś i błądzisz ;)

To, co Hans miał na ręce, nie musi być w 100% zgodne z oryginałem. Musi być z przyzwoitej firmy, żadne pseudo, średnica powyżej 36 mm. I czarne ma być ('szacun dla czarnego'!) 8-)

Opublikowano

I musi mieć małą sekundę?

Nie, ale jeśli bez ks to z inna komplikacja - wystarczy data. Tak sobie uświadomilem, że lubię, gdy na ciemnych tarczach dzieje się więcej niż na jasnych. Np IWC portofino 8 days w czerni jest w moim odczuciu o klasę bardzie stylowy niż wersja z jasna tarczą.
Opublikowano

Na pewno fajnym zegarkiem w klasycznej formie jest oris big crown original pointer date.

Oldskulowe wskazowki, szkło hesalitowe i smaczek - datownik wskazówkowy.

Dołączona grafika

Wieczorem prześlę więcej propozycji.

Opublikowano

potwierdzam - ciekawy model i dobra relacja ceny ..

Na pewno fajnym zegarkiem w klasycznej formie jest oris big crown original pointer date.

Oldskulowe wskazowki, szkło hesalitowe i smaczek - datownik wskazówkowy.

Dołączona grafika

Wieczorem prześlę więcej propozycji.

Opublikowano

Hmm.. to raczej mało ma wspólnego z wklejonym JLC.

Napisałem wyżej, jakiego typu czarne zegarki mi się podobają. Wiem, że te dwa bardzo się różnią, a IWC 8 Days jest jeszcze inny, co nie przeszkadza mi lubić wszystkich