frankenstein Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 Stary, ale zrobiony, kupiłem parę dni temu, dzisiaj przysłali i tak się zastanawiam właśnie. damiance ma rację idź do zegarmistrza, ale do poważnego, żadem z punktu z dorabianiem kluczy (jeśli jesteś z W-wy polecam na Sandomierskiej przy Puławskiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 Jestem z Poznania, niedaleko mam prawdziwy salon zegarmistrzowski. Orientujesz się ile może kosztować taki przegląd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 Jestem z Poznania, niedaleko mam prawdziwy salon zegarmistrzowski. Orientujesz się ile może kosztować taki przegląd? zacznij od tego salonu, jak nie oni to pokierują gdzie trzeba. Ta firma jest zaangażowana w skłądanie polskiego Copernicusa. Salon i Serwis Zegarmistrzowski Jacek & Włodzimierz Skąpski ul. 28 czerwca 1956 nr 123 61-544 Poznań tel. + 48 61 833 45 50 www.skapski.pl co do cen, orientacyjnie zobacz tutaj cennik renomowanego zegarmistrza z Krakowa: http://www.zegarki.krakow.pl/zegarmistrzradzi#cennik pozdr d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 Czy ktoś z kolegów może polecić solidny zakład zegarmistrzowski serwisujący IWC w warszawie? spróbuj tutaj, jak nie oni to pokierują gdzie trzeba: http://renowacjecyferblatow.pl/index.ph ... &Itemid=58 i tutaj, w Złotych Tarasach: http://zegarki.info.pl/o-nas/ zegarmistrz przyjmuje od 14.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 Czy ktoś z kolegów może polecić solidny zakład zegarmistrzowski serwisujący IWC w warszawie? spróbuj tutaj, jak nie oni to pokierują gdzie trzeba: http://renowacjecyferblatow.pl/index.ph ... &Itemid=58 i tutaj, w Złotych Tarasach: http://zegarki.info.pl/o-nas/ zegarmistrz przyjmuje od 14.00 ok. dzięki. swoją drogą w 'odczasudoczasu' w ZT mają moją ulubioną witrynę z wystawą zegarków, przy której zawsze zatrzymuję się na dłuższą chwilę , a zakładu Głowackich nie znałem do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 Jestem z Poznania, niedaleko mam prawdziwy salon zegarmistrzowski. Orientujesz się ile może kosztować taki przegląd? Dwa lata temu, stary Enicar: przegląd, oczyszczenie całego zegarka z cyferblatem, wymiana szkła + jeszcze jeden drobiazg = 400 zł i roczna gwarancja na piśmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 Zmartwiłeś mnie. 400 zł to ja dałem za zegarek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 za sam przegląd, jeżeli nie trzeba będzie nic specjalnego wymieniać zapłacisz kilka dyszek. Dużo zależy też od marki. Dobre marki są w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 No to ładne ceny, heh. Ja za jakieś 2 lata będę musiał dać swojego Eposika na przegląd. Swoją drogą ciekawi mnie co dla nich znaczy "markowy zegarek mechaniczny"? IWC, Patek, Jaeger, etc? Zegarki z jakąś komplikacją? Jeśli chodzi o nakręcanie, to ja kiedyś usłyszałem, żeby się nie bać nakręcać zegarka. Też na początku kiedy kupiłem swój zegarek, miałem stracha, żeby nie popsuć czegoś. Jeden z zegarmistrzów wypowiadał się na forum zegarkiclub.pl, że mechaniki są tak skonstruowane, że nie da się palcami ich przekręcić. Musiałbyś robić to np. jakimiś kombinerkami. Ja uwierzyłem, kręcę sobie w najlepsze aż nie wyczuję oporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 19 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2011 Schaumburg Moon ... nazwa sama mówi .. świetny design Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 19 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2011 Piękny jest... A ja w weekend mogłem pomacać, wyjąć z pudełka pobawić się, posłuchać bicia alarmu w zegareczku Ulysse Nardin SONATA CATHEDRAL http://www.chrono24.com/pl/ulyssenardin ... 0&tab=pics Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 19 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2011 Polecam zegarki z widoczną rezerwą chodu. W przypadku mojego ML jest ona pokazywana na jednej z "wycieraczek" ale wynosi tylko 42 godziny. Nie ma to jak np. IWC Portuguese z 7 dniową. A swojego ML muszę wysłać na przegląd... ciekaw jestem ile zapłacę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 19 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2011 Chyba Cię stać, skoro ML kupiłeś. ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2011 Piękny jest... A ja w weekend mogłem pomacać, wyjąć z pudełka pobawić się, posłuchać bicia alarmu w zegareczku Ulysse Nardin SONATA CATHEDRAL http://www.chrono24.com/pl/ulyssenardin ... 0&tab=pics Holy Fxxk ! piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2011 jeszcze inny piękny "klasyk" Vacheron Constantin Metiers D'Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 25 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2011 Heh, ciekawe czy ktoś z nas będzie mógł sobie kiedyś pozwolić na Vacherona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2011 Heh, ciekawe czy ktoś z nas będzie mógł sobie kiedyś pozwolić na Vacherona... Przeciez nikt nie kaze posiadac tego zegarka i domu, zawsze mozna wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 25 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2011 No, no, tylko te zegarki kosztują chyba koło 2 milionów euro, chciałbym mieć dom za 1/10 tej kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 25 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2011 Po pierwsze - są różne Vacherony i różne ich ceny. W dodatku są zegarki nowe i używane, działające i uszkodzone. Abstrahując od tego, dom za 200 tysięcy euro w Polsce to chyba nie jest jakiś ewenement kolego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 25 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2011 Fakt. Wcześniej czytałem tylko jakąś historię i ogólną notkę o cenach, ale zajrzałem na ebay i widzę, że można kupić VC nawet za 1000 dolarów. Szkoda, że się o tym dowiedziałem, bo będzie to zaprzątać teraz moje myśli. ; ) Jak mnie zupełnie nie było stać, to nie było problemu, a teraz, gdy jest to w zasięgu ręki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2011 Dziś na ręku FFF: a z nowości to zakupiłem dla narzeczonej fajnego orienta automata, oraz pomogłem koleżance zakupić Omegę z dobrym rabatem (jak ktoś chce jakieś zegarki to walić na pw dla mojego kumpla: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 27 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2011 Dziś na ręku FFF: a z nowości to zakupiłem dla narzeczonej fajnego orienta automata, : Filip, ten kanarek w klatce to komplikacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 28 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2011 nie to, że tylko drogie fanaberie promujemy Dzisiaj budżetowy klasyk, Orient CUG1R001W (cena poniżej 500 pln) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2011 Dziś na ręku FFF: a z nowości to zakupiłem dla narzeczonej fajnego orienta automata, : Filip, ten kanarek w klatce to komplikacja? Tak, zmienia się o pólnocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 29 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2011 Dzisiaj budżetowy klasyk, Orient CUG1R001W (cena poniżej 500 pln) Za taką cenę taki zegarek - naprawdę wart uwagi. Według mnie idealny do garnituru, choć nie znam wymiarów i jego grubości. Tak jak na co dzień nie przeszkadza mi, że mój Epos nie pozwala mankietowi koszuli swobodnie opierać się na nadgarstku, tak posiadanie tego typu zegarka na bardziej formalne okazje może być strzałem w dziesiątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi