swordfishtrombone Napisano 18 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2015 Nieśmiało zapytam: mam możliwość kupna w rozsądnej cenie NOSa marki Texin. O marce wiem tylko tyle, że jest niemiecka - google nie wie chyba wiele więcej. Zegarek pochodzi z lat 1970tych, to automat na werku PUW, popularnym podówczas w Niemczech. Stan, jak pisałem, NOS: pudełko, pasek, wszystko nówka nieśmigana. Pytanie: czy PUW ma Waszym zdaniem jakąkolwiek wartość kolekcjonerską? Zapytałbym na podforum o zegarkach, ale nie mogę tam znaleźć takiego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 https://massdrop.imgix.net/resizer/product-images/MD-7830_20150519114737_fcf16195d900115b.jpg?fm=jpg&q=70Ktoś może wie co to za zegarek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 Wygląda na Omege z lat +/- 80tych. Nosiłbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwertasdf Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 chyba taki:http://www.wimbledonwatches.co.uk/p/36/omega-watch/gents-1980s-omega-gold-seamaster-excellent-condition-wr550 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Damian czy ty musisz ludzi denerwować takimi zdjęciami tak za mną chodzi Nomos ostatnio że chyba go w końcu kupię, tylko coś w rozmiarze przynajmniej 38mm ale ten model ze zdjęcia piękny, chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 http://chronos24.pl/basel-2015-fortis-terrestis-orchestra/ Świetny. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Bardzo ładny krabik, tylko subtarczka powinna moim zdaniem być niżej i byłby naprawdę fajny zegarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Wtedy byłby niemal idealny (oczywiście z przymrużeniem oka oceniam wygląd a nie mechanizm, jakość zastosowanych materiałów, etc.) a tak to jeśli się sprzeda, będzie co poprawiać w kolejnej wersji A mówiąc już bardziej poważnie, to jak normalnie by mnie denerwowało, to o czym Pan wspomniał, tak tutaj jakoś mi w ogóle nie przeszkadza. Może to wina tego, że na codzień widzę raczej jakieś modowe paskudy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Niestety nie ma na rynku mechanizmu (poza unitasem, ale on jest do dużych zegarków, pesseux ma też wysoko) który miałby małą sekundę nisko jak w dawnych zegarkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Bez zmian 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Z Perrelet jakiś model z podwójnym wachnikiem z chęcią dołączyłbym do kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Na dłuższą metę szybko się nudzi ten niby rotor, ale zegarki bardzo dobrze wykonane i można je kupić w rozsądnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 to prawda, mniejsza szansa na znudzenie się zegarkiem bez komplikacji (które bardzo lubię ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Ciekawa alternatywa Nomosa: http://www.ophion-watches.com/index_en.html Trochę duży, ale filozofia słuszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Janie - skasuj kropkę w linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Poprawione. Dla zainteresowanych, recenzja z Monochrome Watches: https://monochrome-watches.com/ophion-oph-960-review-affordable-new-brand-interesting-horological-content-live-photos-price/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Vulcain jest oferowany w Polsce od wielu lat, ale nieznany powszechnie. Poniżej fajny model (Cricket) z czasów Crime Story Zegarek z mechanicznym alarmem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Damiance, a gdzie jest oferowany bo wg mnie nie ma go w oficjalnej dystrybucji. A szkoda, bo to piekne zegarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Wiem, to odpowiem za Damiana - http://pracowniaczasu.pl/klasyczne-k65_67-str1.html Kiedyś mieli sklep na Brackiej, a od kilku lat są na ul. Wiejskiej 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 No to mnie zaskoczyliście. A jak mniej więcej wyglądają ich ceny, od jakiej kwoty się zaczynają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasinski Napisano 1 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2015 Debiut w temacie, więc witam wszystkich fanów czasomierzy Dorzucę coś mniej formalnego od siebie. Budżetowy diver - Orient Ray. Chociaż może zbyt nieformalny do tego tematu, to zaryzykuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 1 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2015 Zegarek fajny, ale zupełnie niepasujący do tematu, daleko mu do eleganckiego czasomierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nets Napisano 1 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2015 Mi wpadł okazyjnie rosyjski zegarek, tak mi się spodobał że na razie zawiesiłem poszukiwania "garniturowca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 1 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2015 Debiut w temacie, więc witam wszystkich fanów czasomierzy Witać możesz swoich pracowników a nie fanów czasomierzy... bądź kogokolwiek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi