Sir Well Endowed Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Nie wyraziłem się dokładnie. Chodziło mi o połączenie kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 A jak jest Twoja opinia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Litości a co tu oceniać: szara marynarka i biała koszula, wszystko gładkie do bólu (może poza podszewką marynarki) - to i sraczkowaty krawat by pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Litości a co tu oceniać: szara marynarka i biała koszula, wszystko gładkie do bólu (może poza podszewką marynarki) - to i sraczkowaty krawat by pasował Obawiam się, że było by ciężko: http://rlv.zcache.com/poo_and_toilet_pa ... 1g_210.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 A jak jest Twoja opinia? Przemawia do mnie to zestawienie kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2012 w temacie przechowywania krawatów: http://www.permanentstyle.co.uk/2012/04 ... -ties.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Wg mnie, krawaty będą się zsuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Nie tylko o to zdjęcie chodziło ale również, a może przede wszystkim o to dlaczego lepiej aby krawat wisiał niż leżał skręcony, złożony w szufladzie. Wydaje mi się że problem z tym urządzeniem to jest jego grubość (w szczególności jak się nie ma przestronnej garderoby). A co do zsuwania, to takiego urządzenia nie mam, ale mój zmysł techniczny oraz doświadczenia z klamką podpowiadają mi, że nie będzie z tym problemu, punkt równowagi krawata wydaje się dość duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 To jakiś specjalny typ krawat czy jakiś niespotykany węzeł? EDIT: Dobra, zauważyłem, że to krawat ubrany na lewą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Całkiem ciekawy patent. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Konsekwentnie marynarka i koszula też powinny być na lewą stronę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 23 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Zakupiłem przez allegro ostatnio krawat, ze względu na jego fajny kolor a gdy przyszedł okazało się, że od wewnętrznej strony ma "koliste" zakończenie, które mnie zaciekawiło (gdy się go "otworzy" to krawędzie idą po łuku, zaś gdy się zamknie to tworzą szerokie półkole które widać odciśnięte na materiale). Czy tego typu wykończenie to cecha charakterystyczna dla czegoś konkretnego, czy po prostu ot taki bajer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 O tym już było przy okazji rozmowy o przechowywaniu poszetek. Ja polecam poniższe. Mam od ponad roku i jedyne na co mogę narzekać to brak opcji na 100 i więcej krawatów Doskonale sprawdza się również do przechowywania fularów. http://www.marksandspencer.com/Marks-an ... B002KYM91C Z tym doskonale to nie przesadzajmy... Mam takie dwa i nie uważam tego za najszczęśliwsze rozwiązanie. Krawaty niby ładnie wiszą ale ich wkładanie w to ustrojstwo... Mam wrażenie że gwoździe wbite w tą deskę byłyby praktyczniejsze. Kupiłem na allegro podobne w konstrukcji i wkładanie jest bardzo wygodne o ile ma się możliwość powieszenia wieszaczka w taki sposób by dało się go ustawić na "płask", wtedy każdy zwisa oddzielnie i nic się nie klinuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Ciekawy sposób wkładania krawatów... ja zawsze umieszczałem je w środku tego drucika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Dokładnie tak samo i ja wieszam krawaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 2 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2012 na to nie wpadłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2012 Panowie, pisałem już kiedyś o tym w przypadku podobnych wynalazków - kupiłem na Allegro, ale zwróciłem, bo druciki okazały się miejscami chropowate - czuć było zaciąganie jedwabiu. Proponuję bardzo dokładnie obejrzeć te wieszaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 2 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2012 Jakość tych drucików z M&S jest bardzo dobra, nic nie drapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 2 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2012 Też korzystam z takiego wieszaka. Nic nie drapie, wieszam w środku, jestem zadowolony. W pewnym momencie musiałem zacząć wieszać po 2 krawaty na skrzydełku i się zerwał, ale po wzmocnieniu znowu działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 10 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ixix Napisano 18 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2012 Czy odważyłby się ktoś zrobić listę najlepszych i bardzo dobrych marek robiących krawaty. W wątku przewijały się Sam Hober i Drake, ja osobiście mam parę krawatów Tino Cosmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2012 po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ixix Napisano 18 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2012 Bo np. w życiu nie słyszałem o tamtych dwóch a chętnie zobaczę co mają w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2012 http://www.styleforum.net/search.php?search=best+ties Skoro tak bardzo zależy Ci na marce to możesz też kierować się zasadą: the most expensive therefore the best https://www.google.com/search?q=ties+fo ... 80&bih=919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ixix Napisano 18 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2012 Najlepsze nie oznacza najdroższe ale często takie jest wiele świetnych marek czy producentów nie wyskoczy Ci w google (przynajmniej nie na pierwszych 50 stronach). Dlatego zwracam się do forumowiczów, jeśli znają jakąś dobrą markę/producenta proszę niech wpiszą. I dzięki za link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi