ml1 Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Cześć, Pierwszy post na forum i od razu mam pytanie: do ilu Waszym zdaniem warto licytować te buty? http://m.ebay.pl/itm/262792490979 Poszukuję czarnych oxfordów w niedużej cenie, więc wydaję mi się, że to atrakcyjna oferta, choć kopyto Hiro podoba mi się bardziej. Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 17 godzin temu, Jamjest napisał: Jak widzę takie wpisy to zaczynam coraz bardziej współczuć sprzedawcom butów. Trzeba mieć naprawdę świętą cierpliwość ...... Mam podobnie w przypadku niepotrzebnych komentarzy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 @ml1, normalnie (jeśli dobrze pamiętam) 160 EUR + 20 EUR za przesyłkę. Wady tych z aukcji, moim zdaniem - pomijalne. Jeśli znasz rozmiarówkę i jesteś pewny, że będą pasowały, to każda cena poniżej sklepowej jest do zaakceptowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
csm Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Czy ktoś już coś wymyślił i z powodzeniem zastosował na latającą piętę ze względu na słabe wyprofilowanie w Hiro? Mam tanowe brogsy idealnie dobrane rozmiarem i leżą miesiącami nieużywane, bo się nie mogę rozstać. Czekam na rozwój techniki Wklejka cienkiej warstwy antypoślizgowej skóry stosowanej w butach tanecznych? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 5 minut temu, csm napisał: Wklejka cienkiej warstwy antypoślizgowej skóry stosowanej w butach tanecznych? Dobrze się sprawdza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 Dziękuję za odpowiedź. Tamtego się nie udało wylicytować, ale pojawiły się takie same. Niestety nie jestem pewny co do rozmiaru, ale chyba opłaca się zaryzykować. Z wyglądu bardziej podoba mi się hiro. Długość mojej stopy - 27cm Szerokość - 10cm Obwód w śródstopiu - ok. 25cm Elton będzie pasował czy szukać Hiro? Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 12 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 Panowie, pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steppenwolf Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Czy ktoś miał do czynienia z Linea Maestro Meermina? Zastanawiam się nad ichnim aktualnym MTO, nie wiem czy brać czy kupić Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzeii Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Jak często powtarzane są MTO u meermina? Spodobały mi się ich balmorale, ale ostatnio były w maju 2015r. Jest szansa, że powtórzą w niedalekiej przyszłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Jaki rozmiar jest potrzebny? Myślę, że prędzej pojawią się w znanym nam sklepie na ebayu. Z jakąś rysą albo zagnieceniem, ale za to taniej i prawie od ręki. O, np. teraz są podobne w rozmiarze 8,5: http://www.ebay.pl/itm/MEERMIN-Mallorca-classic-collection-balmoral-boots-85UK-/262811842743?hash=item3d30ce78b7:g:RqkAAOSwImRYfio7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rydzo Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Próbowałem trochę informacji otrzymać od firmy ale coś ciężko mi idzie korespondencja. Interesują mnie typowe czarne Oxfordy, szukam na własny ślub ... I problem z rozmiarem. Moja stopa to 31cm. Z tymi innymi rozmiarami to ciężko bo Gordon Bros mam 46 i są OK. Ecco eleganckie to zazwyczaj 46 albo 47. I czy 12UK z Meermina nie będzie za małe? Mam przeczucie, że trzeba trochę większe. Czy znajdę w Meerminie 12.5 UK albo 13 UK? Przeglądam Oxfordy, które mi się podobają ale nic większego ponad 12 nie ma. Na eBayu są Oxfordy 13UK ale minus to brak skórzanej podeszwy. A tak poza tym nie mogę tego modelu znaleźć na stronie Meermina więc to może stara kolekcja? Jakieś rady od osób z dużą stopą będą mile widziane. Czytałem większość wątku ale przewijają się ciągle "normalne" rozmiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcatera Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 Ja mam długość stopy 30 cm i w Meerminie chodzę w 11 UK. Pytanie jak z szerokością stopy i podbiciem u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rydzo Napisano 25 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2017 Ile mniej więcej czasu idzie przesyłka Meerminów kupionych na eBay? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 25 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2017 7-10 dni max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabza00 Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Dnia 24.01.2017 o 11:33, Arcatera napisał: Ja mam długość stopy 30 cm i w Meerminie chodzę w 11 UK. Pytanie jak z szerokością stopy i podbiciem u Ciebie U mnie 30,5 cm przy szerokości 11-11.5cm. Wydaje mi się, że mam całkiem szeroką stopę, ale niekoniecznie wysokie podbicie (bezproblemowo schodzi mi się przyszwa w oksfordach). Jest szansa, że ta 11UK będzie na mnie pasować? Meerminy maja niby węższe kopyta.. Z tego, co wiem to nigdzie w Polsce nie można ich przymierzyć / zamówić z ewentualnym zwrotem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylar Napisano 3 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2017 On 2/2/2017 at 10:59 PM, kabza00 said: U mnie 30,5 cm przy szerokości 11-11.5cm. Wydaje mi się, że mam całkiem szeroką stopę, ale niekoniecznie wysokie podbicie (bezproblemowo schodzi mi się przyszwa w oksfordach). Jest szansa, że ta 11UK będzie na mnie pasować? Meerminy maja niby węższe kopyta.. Z tego, co wiem to nigdzie w Polsce nie można ich przymierzyć / zamówić z ewentualnym zwrotem. Nie ma najmniejszych szans. Sprawdź sobie rozmiary wkładki(Google meermin size chart) i zobaczysz dlaczego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabza00 Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Minę mam nietęgą jak kopyta Meermina. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 7 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2017 Dotarły, ale okazały się za małe a przynajmniej za ciasne w podbiciu (prawie nie mogę ich nałożyć), a szkoda bo są piękne. Lecą na olx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadam Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Hej, następne butki jakie będę chciał ustrzelić to Meerminy. Loake Aldwyche F noszę w rozmiarze 10,5. Loake w tęgości G 10. Wiecie może jak to mozna odnieść do Meerminów? pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Zależy od kopyta meeminów. Na hiro celowałbym w 10,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wessling Napisano 11 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2017 Jeśli ktoś szuka trwałych butów, które pozwalają wejść wszędzie z przytupem http://www.ebay.pl/itm/Original-British-Army-Black-Leather-Parade-Ammo-Boots-6M-UK-/262846477185?hash=item3d32def381:g:l2EAAOSwx6pYneuT Skoro "original", to Meermin robi buty dla brytyjskiej armii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2017 Panowie, jak jest ze sprzączkami w monkach Meermina? Są one na skórze czy na gumie? Jeżeli już zawracam głowę to może ktoś pomoże: jak jest różnica rozmiarowa między monkami na kopycie Hiro i Elton? Chodzi mi głównie o podbicie i szerokość w palcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steppenwolf Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Ja mam te - https://www.meermin.es/articulo.php?idArt=4641#. Sprzączki są na gumie. Nota bene - to były moje pierwsze monki, kiedy przyszły zastanawiałem się, czy guma przy sprzączkach i zapinane fragmenty cholewki się nie zniszczą (a w zasadzie - czy się urwą). Niedługo będą dwa lata, a zarówno skóra jak i gumka mają tylko znikome ślady zużycia (buty dość często użytkowane, niedługo pierwsza wymiana fleków). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ell Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 @bodzixon Info prosto ze źródła, dla rozmiaru 9UK. ELTON L 312 mm shoe outsole 9UK W 108 mm shoe outsole 9UK L 292 mm last insole 9UK W 103 mm last insole 9UK HIRO L 305mm shoe outsole 9UK W 107mm shoe outsole 9UK L 288mm shoe insole 9UK W 103mm last insole 9UK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 7 godzin temu, Steppenwolf napisał: kiedy przyszły zastanawiałem się, czy guma przy sprzączkach i zapinane fragmenty cholewki się nie zniszczą (a w zasadzie - czy się urwą). Niedługo będą dwa lata, a zarówno skóra jak i gumka mają tylko znikome ślady zużycia Potwierdzam, jak dla mnie klamerki u Meermina, które są zrobione trochę na wzór paska od spodni (w sensie, klamerka, szlufka) zdają egzamin na 6. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi