kamilp Napisano 18 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2014 Standardowo zapytam się jak dobierałeś rozmiar. Długość stopy, nr buta, kopyto hiro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2014 @xkoziol Bardzo dziękuję. To jedna z moich większych bolączek i zrobiło mi się miło po tym komentarzu. Może jednak nie będę myślał o zmianach @kamilp Mam stopy o wymiarach 28,2/10,2 cm i 27,9/10,1 cm. Wcześniejsze Meerminy (monki) zamówiłem w rozmiarze 8,5 i są bardzo dopasowane, a wręcz wymagają delikatnego rozchodzenia w przypadku dłuższej stopy. Tym razem z uwagi na możliwości jakie dają sznurówki, wybrałem 9,0 i na pewno nie są za małe. Niemniej jednak nie wiem jak będą dopasowane po większej ilości wyjść, ponieważ obecnie noszę je jedynie w domu. A, że moja córka ma dopiero rok, to i tańczenie w salonie nie jest jakoś specjalnie intensywne. Pewnie za pół roku będę mógł dać bardziej pożyteczną wskazówkę. Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 19 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2014 Czy ktoś orientuje się jaką długość może mieć but na kopycie Vil w rozmiarze 6UK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 19 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2014 @Jan M. Krawczyk- lustra jeszcze nie ma... Masz już potrzebne pasty i smarowidła do takich butów- wiesz, pasta Kiwi je wykrzywi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 20 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2014 Lustrzany połysk będę ćwiczył, ale na razie nie odczuwam takiej potrzeby. Moja praca też niestety nie obliguje mnie do noszenia czegokolwiek więcej od jeansów i tenisówek, więc i tak jestem dostatecznie niedopasowany w swoich zestawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 21 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2014 @Xkoziol Takie buty się kupuje też po to aby wszystkie możliwości z nich wyciągać. Poza tym niektórzy lubią zarówno wykonanie jak i efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 22 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2014 W tekście użyłem "kupuje się też po to". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Świetne są! I to szycie… rewelacja. Gdybyś nosił mój numer podsycałbym twoje wątpliwości, a tak? Pozostaje pogratulować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Z tym szyciem norweskim to zaszalałeś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Świetne są! Spraw sobie tweedowy garnitur i będzie suuuuper! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 (w związku z czym nie wiem czy u mnie zostaną). Jeżeli ichnie 8.5 jest bliskie 8.5 Yanko to chętnie bym się do nich przymierzył, jeżeli będzie rozważał sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Prezentują się zacnie! Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 30 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2014 Czy ktoś ma buty na kopycie park i mógłby się podzielić wrażeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 Na blogu The Nordic fit jest opis pary butow w tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 Ponownie dostępne są w opcji MTO cognac Japanese Shell Cordovan longwing. Mam nadzieję, że będę zadowolony z zamówienia EDIT: już nie! Poprzednim i tym razem zebrali komplet w 12 h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 Jak buciki dotrą (zgodnie z info na stronie Meermina w kwietniu) dokonam porównania jakości cordovanu japońskiego do amerykańskiego (Meermin VS Yanko). Oczywicie wrzucę kilka fotek. Myślę, że sesja zdjęciowa będzie ciekawa gdyż buty są w tym samym kolorze - Cognac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Pers Napisano 4 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 Panowie, krótkie pytanie, czy jeżeli ktoś z Was będzie zamawiał jest możliwość zamówić dodatkowo pasek do spodni, zamawiając swoje buty trochę nie przemyślałem tematu. Będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 @Adam Pers - oprócz cordovanu, zamówiłem monki z granatowgo zamszu, jednak dostawę zakładałem na kwiecięń, aby 2 pary przyszły przy w tej samej paczce. Jak możesz czekać tak długo to możesz dorzucić swój pasek bez kosztów do mojej paczki. Jeżeli Ci się spieszy i nie znajdziesz nikogo do końca stycznia to daj znać, możemy podzielić się kosztami przesylłki i zamknąć zamówienie w lutym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capitano Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 (edytowane) Na wstępie, jako że jest to mój pierwszy post, witam serdecznie wszystkich. Również i ja otrzymałem swoje Meerminy. Prezentują się ślicznie. Radość mąci fakt pewnych skaz. 1. 2. 3. 4. 5. Zdjęcie 2 to lewy but, reszta to prawy. Zastanawiam się, czy po zastosowaniu odpowiednich kosmetyków, buty uda się przywrócić do stanu idealnego, czy może lepiej od razu pisać do producenta. A przy okazji ponieważ dużo mi pomogły komentarze odnośnie doboru rozmiaru obuwia, to podam i swoje. Stopę mam długości 26,1 cm i szerokość 10,2, to zamówiłem rozmiar 7,5 i pasuje. Po pierwszej przymiarce w bucie jest niewielki luz, ale stopa ciężko wchodzi do buta. I na zakończenie mojego wywodu jeszcze zdjęcie, jak prezentują się buty. Edit: Zastanawiam się nad tym, czy odsyłać buty, czy może negocjować zniżkę przy kolejnym zakupie. Skazy nie są bardzo widoczne, a część z nich w miejscach nieeksponowanych. Przy okazji zapomnieli dodać dodatkowych sznurowadeł. Edytowane 5 Styczeń 2015 przez capitano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Pers Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 @ Fan_dobrego_buta dzięki wielkie za propozycję na pewno skorzystam! Dogadamy szczegóły na Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Edit: Zastanawiam się nad tym, czy odsyłać buty, czy może negocjować zniżkę przy kolejnym zakupie. Skazy nie są bardzo widoczne, a część z nich w miejscach nieeksponowanych. Przy okazji zapomnieli dodać dodatkowych sznurowadeł. Ja bym wysłał im te zdjęcia, z naciskiem na brak satysfkacji z otrzymania towaru w takim stanie. W sumie nie wiem nad czym tu się zastanawiasz - płacisz za nowy produkty, a nie za wybrakowany/uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Ja bym reklamował albo chciał zniżki za towar 2 kategorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo_belmondoo Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Ja bym wysłał im te zdjęcia, z naciskiem na brak satysfkacji z otrzymania towaru w takim stanie. W sumie nie wiem nad czym tu się zastanawiasz - płacisz za nowy produkty, a nie za wybrakowany/uszkodzony. Ja bym reklamował- za dużo skaz jak na jedną parę butów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 Ciężko ocenić wady, patrząc na zdjęcia. Zasadnicze pytanie to: „jak bardzo przeszkadzają ci wady, biorąc pod uwagę, że buty po kilku noszeniach będą nosiły ślady użytkowania"? Jeżeli wady są do zaakceptowania to żądaj rabatu i zwrotu części pieniędzy lub reklamacja i wymiana butów, jak sugeruje spiryt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capitano Napisano 7 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2015 Oczywiście zdjęcia wysłałem, bo zostawić tego nie można było. Odpowiedzieli mi, że mogą wymienić mi lub zwrócić pieniądze. Zapytałem, czy zwrócą mi za przesyłkę, bo to nie moja wina. Ewentualnie mogę się zgodzić na częściowy zwrot funduszy plus zniżkę na następny zakup, którą może być np. darmowa przesyłka. W odpowiedzi napisali mi, że następną przesyłkę mam darmową. Nie do końca o to mi chodziło, ale też trochę boję się przedobrzyć. Co do samych butów, to zdjęcia trochę przejaskrawiają te skazy. Owszem one są, ale nie rzucają się w oczy i większość z nich jest w mało widocznych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi