Luca Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 Zapytaj saphira czy coś z tym można zrobić. Między czasie możesz zrobić zdjęcia i wysłać do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugi Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 To nie jest tak, że wziąłem lupę i szukałem skaz. Po prostu, wyciągnąłem prawego buta i zobaczyłem przecięcie. Przymierzyłem i leżał super więc myślę "OK, nie będzie widać". Wyciągnąłem lewego buta i zobaczyłem te plamki i przyznam się, że w tym momencie radość z pięknych butów osłabła. Z drugiej strony po powrocie do domu przymierzyłem buty jeszcze raz i nie widać tego- jedynie z bliska. Boję się czy nowej pary nie dostanę z jakąś wadą na nosku Zobaczymy co powie Saphir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 Z mojego doświadczenia brałbym rozmiar 8 (280mm )To max na twoją stopę. To w sumie ponad 1cm. A kopyto "hiro" jest dość szerokie (uniwersalne) Ja rowniez sugeruje rozmiar UK8. Sam mam stope niecale 280cm i 8UK jest idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 Wally, Dzięki za odpowiedź. Największy paradoks, że gdy zakładam to samo kopyto o rozmiar większe (nr 8), to but spada mniej! Nie sądzę, żeby 7,5 były zbyt duże, ponieważ z przodu jest trochę za ciasno (ale do rozepchania u szewca). Problem leży w tym, że przy pięcie but jest zbyt krótki/zbyt mało zaokrąglony i dlatego stopa wychodzi na wierzch. Dlatego również przy rozmiarze większym but spada mniej - ponieważ stopa wchodzi głębiej do środka. Nie wiem, czy zapiętka tu coś pomoże? pozdrowienia Moze tu pojawia sie problem z tegoscia stopy. W moim przypadku mam AS Appleby, gdzie i pietka i wkladka nie pomagaja. Zwyczajnie but jest zbyt obszerny na wysokosc i tylko przy grubej wkladce, grubych skarpetach i ciasnym wiazaniu leza OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugi Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 Jeszcze nowe zdjęcia na których chyba będzie lepiej widać te skazy na meerminach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 Ja bym najpierw poczekał na ich wyjaśnienia. Napisz jak sprawa się skończy, bo jestem ciekaw. Zresztą takie smaczki stawiają pod znakiem zapytania mój zakup meerminów na zimę http://www.meermin.es/ficha_articulo.php?id=4080 Wiem że robią co prawda te buty w Chinach, no ale jednak powinni mieć lepszy proces kontroli jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 Meermin nie wyrabia się z zamówieniami i pchają co mają. Jak by wszyscy zaczęli zwracać to zmienilby politykę kontroli jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 Nie jestem pewien na ile fotki makro uwydatniają problem. Czasem jest tak, że na fotkach jest tragedia, a na żywo ciężko cokolwiek dojrzeć W tego typu przypadkach zawsze najpierw sugeruję kontakt ze sklepem lub producentem. Jeżeli zdecydujesz się na zabawę to: Pozostałości po kleju można spróbować zetrzeć Blokiem. Dalej czesanie szczoteczką do zamszu Omnidaim w rozcieńczeniu I czesanie finalne Wszystkie produkty do systematycznej pielęgnacji zamszu i nubuku, także powinny w każdej szafce być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okakura Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 Tydzień temu odesłałem loafersy http://meermin.es/ficha_articulo.php?id=4061. Pierwszy moment po wyjęciu z pudełka, piękne! Ale już po chwili wielkie rozczarowanie, obcasy różniące się szerokością (ponad 0,5 cm), tak jak pisze Bugi nie szukałem skaz, po prostu natychmiast było to zauważalne. Trafiły do pudła i dopiero na drugi dzień zauważyłem, że szef na froncie jest nierówny... To będą moje piąte meerminy (bo odesłałem natychmiast do wymiany). Tak jak wally chciałem te zimowe http://www.meermin.e...ulo.php?id=4080 ale się zastanawiam czy jest sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugi Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 Ja również myślałem o zakupie drugiej pary ich butów jeśli te by pasowały- a wygląda na to, że pasują idealnie. Teraz jednak się zastanawiam bo kontrola jakości faktycznie chyba u nich nie najlepsza. Wydaje mi się, że przepuszczają takie badziewa licząc, że kupujący nie zauważy lub oleje i nie będzie chciało mu się odsyłać. Tego trzymając but w ręce naprawdę ciężko nie zauważyć i ta moja para zdecydowanie powinna zostać oznaczona i sprzedana jako "seconds" ( wg tego co widzę na ich ebayu). Napisałem do nich i zobaczymy jak się do tego ustosunkują. @Saphir faktycznie zdjęcia uwypukliły problem ale chciałem aby było dobrze widać te łyse łaty. BTW. Wiecie jak najczęśćiej takie sprawy się u nich kończą? Czy mają dobre, proklienckie podejście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okakura Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 Zaproponują Ci najpewniej wymianę. BTW. Wiecie jak najczęśćiej takie sprawy się u nich kończą? Czy mają dobre, proklienckie podejście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugi Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 No Panowie, mamy tu chyba wróżbitę Właśnie odpisali, żebym odesłał buty "National post". Zapytałem jeszcze czy pokryją koszty bo według cennika na stronie taka przyjemność kosztuje ok 20 euro. Powiedzcie mi Panowie o co chodzi z tą paczką zagraniczną z zadeklarowaną wartością? To jakiś rodzaj ubezpieczenia w przypadku zagubienia przez PP? Priorytet dojdzie szybciej niż ekonomiczny? Bo u nas w Polsce z moich obserwacji to różnie z tym bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 Sprawdź przez brokera kurierskiego jaki będzie koszt wysyłki i porównaj do PP. PP to może długo iść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugi Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 Dla porównania pocztex (a właściwie EMS) to koszt ok 180 zł wg ich cennika na stronie a z tego co się orientuję są najtańsi. Konsultantka Fedex natomiast taką usługę wyceniła na 530 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okakura Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 Zawsze czyli już dwa razy odsyłałem Pocztą Polską tak jak chcieli, i nie ma problemu, koszt 62 pln, paczka pocztowa ekonomiczna, strefa 10, do 2 kg. Tak "szła" http://emonitoring.poczta-polska.pl/?numer=cp160178839pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugi Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 A zwrócili ci koszt wysyłki? Odsyłałeś buty wadliwe czy źle dobrany rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okakura Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 Nie pytałem czy zwrócą, więc nie zwrócili, próbuj. Pierwszy raz odsyłałem z powodu źle dobranego rozmiaru, (to był w ogóle pierwszy zakup u nich). Drugi raz o którym pisałem wyżej, z powodu wad i przy okazji też zmieniłem rozmiar (bo loafersy, ale o tym napiszę w innym poście jak ponownie je otrzymam:]) A zwrócili ci koszt wysyłki? Odsyłałeś buty wadliwe czy źle dobrany rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 Lofersy zamawiałeś inny rozmiar w porównaniu do innych kopyt czy ten sam? Jaki model wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceBear Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 Po przeczytaniu całego wątku już nie wiem jaki rozmiar wybrać. Normalnie noszę 42, długość stopy 266mm, szerokość 106mm, podbicie - zawsze myślałem że mam wysokie ale po przeczytaniu kilku rzeczy dochodzę do wniosku że mam coś pomiędzy normalnym a wysokim. Jestem początkujący i po Gordonach (2318 Levet Tan) które są w tęgości G (super leżą i nie są luźne); chciałem przytanić i kupiłem w promocji Wittcheny (również rozmiar 42) https://www.sklep.wittchen.com/product/8838/buty-meskie.html i też dobrze leżą ale to nie to co goodyear. Angielskie marki na razie odpadają ze względów finansowych a marzy mi się Yanko. Zdecydowałem się więc na Meerminy. Chcę u nich zakupić 101341D Country Calf na kopycie Hiro i szerokości E. http://www.meermin.es/ficha_articulo.php?id=3966 Najpierw myślałem żeby kupić rozmiar 8,5 ze względu na szerokość mojej stopy, potem czytając wątek dalej zawachałem się czy nie kupić 7,5 ze względu na długość stopy i stwierdzenia że się "rozczłapują" Napisałem do nich dzisiaj maila gdzie oprócz rozmiarów mojej stopy zapytałem również o to jak rozciąga się ta skóra Country Calf (bo jest jedną z grubszych u nich). Po kilku godzinach odpisali: We recommend you wear size 8UK. The shoes will expand about half size. Zamawiam więc UK 8 i zobaczymy. Jak przyjdą dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 Okakura, ja wysyłałem paczką z zadeklarowaną wartością z Polski zwrot do Meermina. Doszło w tydzień. 130 złotych. Plus jest taki, że jest ubezpieczona na daną kwotę i jeśli paczka zniknie, to poczta zwraca Ci taką wartość, jaką zadeklarowałeś. Przygotuj się na upominanie o kasę. Ja dopiero jak przygotowałem maila po hiszpańsku z naciskiem, że wypełniłem wszystkie wymogi proceduralne, doczekałem się zwrotu forsy. Wcześniej pisałem do nich 3 razy po angielsku o tym, że idzie do nich zwrot. Zero odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okakura Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 Dziękuję, spróbuję. Okakura, ja wysyłałem paczką z zadeklarowaną wartością z Polski zwrot do Meermina. Doszło w tydzień. 130 złotych. Plus jest taki, że jest ubezpieczona na daną kwotę i jeśli paczka zniknie, to poczta zwraca Ci taką wartość, jaką zadeklarowałeś. Przygotuj się na upominanie o kasę. Ja dopiero jak przygotowałem maila po hiszpańsku z naciskiem, że wypełniłem wszystkie wymogi proceduralne, doczekałem się zwrotu forsy. Wcześniej pisałem do nich 3 razy po angielsku o tym, że idzie do nich zwrot. Zero odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okakura Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 Mam ten model http://www.meermin.es/ficha_articulo.php?id=1938 9UK, zamówiłem ten sam model i rozmiar ale w zamszu czyli http://www.meermin.es/ficha_articulo.php?id=4061 Tak jak przypuszczałem okazało się, że w zamszu powinno być 8,5UK, ale jak pisałem wcześniej więcej napiszę jak je otrzymam z powrotem, i ponoszę. Lofersy zamawiałeś inny rozmiar w porównaniu do innych kopyt czy ten sam?Jaki model wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugi Napisano 15 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2014 Ok. Mi odpisali, że zwrócą wszelkie koszty więc nie ma co się zastanawiać i zwracam. Dodatkowo dostali reprymendę, że słabo sprawdzają buty przed wysyłką to zapewnili, że sprawdzą dwa razy moje buty. Też chyba wyślę z zadeklarowaną wartością i priorytetem. Wg tego kalkulatora wychodzi niecałe 100 zł czyli jakieś 15 zł więcej a jest ubezpieczona. http://cennik.poczta-polska.pl/usluga,zagraniczny_paczka_pocztowa_z_zadeklarowana_wartoscia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 16 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2014 Po przeczytaniu całego wątku już nie wiem jaki rozmiar wybrać. Ja po przeczytaniu całego wątku doszedłem do wniosku, że słowo Meermin jest odpowiednikiem słowa problem - rozmiary niestandarowe, kopyta dziwne, niedoróbki, zwroty, odsyłanie, czekanie 30 dni na zamówione buty itp. Zastanawiałem sie nad zakupem, ale postanowiłem zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugi Napisano 16 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2014 Sekret, masz trochę racji ale jaka jest alternatywa w tej cenie? W tej półce cenowej niedoróbki będą się zdarzać ale ogólna jakość na moje niewprawione oko jest bardzo dobra. Co ważniejsze po przesłaniu zdjęć żadnych problemów z wymianą a oni pokryją koszty przesyłki. Dodatkowo wyślą nową parę jak prześlę im potwierdzenie nadania a nie dopiero jak do nich dojdą. Więc w moich oczach wychodzą z twarzą z całej sprawy. Na buty czekałem 9 dni od złożenia zamówienia ale po 3 dopiero opłaciłem więc stosunkowo niedługo. A to, że muszę odesłać i poczekać trochę dłużej to no cóż, koszt niskiej ceny. Jakbym kupił 2 razy droższe buty pewnie miałbym bez wad i czekania. Nie mam za dużego porównania bo 1 Berwicki, 1 grensony ( czyli ta sama półka cenowa) ale na mnie te Meerminy, nie uwzględniając tych wad ze zdjęcia, zrobiły najlepsze wrażenie. Zamsz piękny, szycie bez zastrzeżeń i w ogóle śliczne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi