constantin Napisano 21 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Ta odpowiedz trudno nawet nazwać skandalem .Jest typowo hajterska.Tak to jest jak poniesie fantazja ułańska. Irku ja to zdanie raczej zinterpretowałem jako autoironię ogółu Polaków i zaściankowego stereotypowego myślenia... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goblinn Napisano 12 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2013 Dziś natrafiłem na damską wersję szortów z marynarką. Na uwagę zasługują też double monki. Do mnie to przemawia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 12 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2013 Dziś natrafiłem na damską wersję szortów z marynarką. Na uwagę zasługują też double monki. Do mnie to przemawia. Ciekawe czy przemawia strój czy modelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verbov Napisano 12 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2013 Ciekawe czy przemawia strój czy modelka Ciężko stwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goblinn Napisano 12 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2013 Panowie, jedno drugiego nie wyklucza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2013 Fajna laseczka, jednak trzeba zauważyć, że to dokładna kopia męskich zestawów. No może poza dość krótkimi spodenkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 15 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2013 Zdecydowanie za długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 5 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2013 Timothy Everest, jeden z bardziej znanych krawców na Savile Row, ma w swojej kolekcji RTW miejskie szorty w kolorze różowym (aktualnie w przecenie -30%): http://www.timothyeverest.co.uk/shop/product.php?xProd=504&xSec=82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 5 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2013 Moja propozycja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 5 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2013 Umknął mi ten temat. Tak było kilka tyg. temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! "I tak nastąpił koniec świata :)" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 Ale to także początek nowego, lepszego świata. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 Konkurs na "blade nóżki w szortach" rozpoczęty. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 Nie wierzę własnym oczom! Czy to Szarmant?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 Jakoś mi ten 'bladocielisty' do białych szortów nie pasuje kolorystycznie dlatego jeśli już zakładam białe szorty lub nawet długie białe lniane spodnie, staram się eksponować opalone fragmenty ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 ! O Matko jedyna! Koniec świata to mało powiedziane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2013 "W moich ulubionych stylizacjach z Apparel Arts latem występują mężczyźni w szortach i marynarkach. Co prawda w tle są zazwyczaj miejscowości letniskowe nad morzem, ale przy temperaturach plus 30 można nawet w mieście założyć szorty. Trzeba przecież dbać, o to, co mężczyzna ma najcenniejsze Letnie szorty są wykonane z lekkich i przewiewnych materiałów. Popularna jest bawełna i len. Wełniany tropik wydaje mi się jednak zbyt formalny. Do szortów wybieramy swobodne buty wykonane z miękkiej skóry. Najelegantsze będą mokasyny. Espadryle lub buty żeglarskie będą także pasować." Więcej na szarmant.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 8 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2013 Następny krok wydaje się oczywisty A tak ogólnie, to ileż już było ogłaszanych tych końców świata... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 8 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2013 Tą sytuację można skomentować tylko na jeden sposób: Szorty zostawmy sobie na weekend nad jeziorem albo nad morzem. W krótkich spodenkach uprawiamy sporty, chodzimy na siłownię, biegamy. Jest to zrozumiałe, ale czy powinniśmy w nich także chodzić do pracy, sklepu, kawiarni czy kina? Uważam, że nie. Istnieją przecież materiały stworzone wręcz do długich spodni, które z powodzeniem zastąpią szorty z bawełny albo poliestru. Pomijając kwestie estetycznie nie zapominajmy, że szorty nie dają nam żadnej ochrony przed palącym słońcem. Możemy je zastąpić długimi spodniami wykonanymi z oddychającego materiału. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 8 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2013 Następny krok wydaje się oczywisty A tak ogólnie, to ileż już było ogłaszanych tych końców świata... Dla niektórych ubranie stało się już przeżyciem metafizycznym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kidler Napisano 8 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2013 Tą sytuację można skomentować tylko na jeden sposób: Szorty zostawmy sobie na weekend nad jeziorem albo nad morzem. W krótkich spodenkach uprawiamy sporty, chodzimy na siłownię, biegamy. Jest to zrozumiałe, ale czy powinniśmy w nich także chodzić do pracy, sklepu, kawiarni czy kina? Uważam, że nie. Istnieją przecież materiały stworzone wręcz do długich spodni, które z powodzeniem zastąpią szorty z bawełny albo poliestru. Pomijając kwestie estetycznie nie zapominajmy, że szorty nie dają nam żadnej ochrony przed palącym słońcem. Możemy je zastąpić długimi spodniami wykonanymi z oddychającego materiału. Popieram w 100%, a jeżeli już musimy nosić szorty w mieście, to wzorem eleganckich kobiet, zwyczajnie się to tego przygotujmy przed sezonem letnim, tak aby nie razić innych. W typowych męskich stylizacjach zakrywamy większość ciała, a odkryta pozostaje twarz i dłonie, do których wyglądu przywiązujemy dużą uwagę np. wątek o goleniu. Odkrywając łydki zadbajmy o ich odpowiedni wygląd tak jak np. pani w różowych szortach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 8 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2013 Chyba zaczynamy spożywać własny ogon. Nie można wyjść 'na miasto' w szortach bez uprzedniego opalenia (albo wysmarowania) nóg, może depilacji i czego jeszcze? Może przed wyjściem na plażę mężczyzna ceniący klasykę w ubiorze też powinien się trochę opalić, bo będzie wstyd? Brawa dla Romana przede wszystkim za odwagę w pokazaniu zmiany w myśleniu. "Betonowanie się" w określonych poglądach tylko po to, aby być odebranym jako konsekwentny (i po nic innego) jest zwykle drogą donikąd. A że nogi blade? Co zrobić, taka nasz słowiański urok i Italiancow nie dogoniat, po 3 wyjściu w szortach łydki złapią trochę słońca. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2013 Mnie to rozbraja fakt, że autorami tych wszystkich komentarzy (też FB, blog), które ubolewają nad tymi nieopalonymi nogami Romana, są sami mężczyźni, chociaż kobiety też brały udział w nagonce. Widać kiedyś się bicepsy porównywało, teraz opaleniznę na nogach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 8 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2013 mnie to bardziej dziwi, ze jakis facet postanowil zalozyc sobie krotkie spodenki, a inny facet na drugim koncu kraju uznal, ze to koniec swiata (a jeszcze inny mogl z siebie wydac tylko 'aaaaaaaaaaaaaaaaaaa') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 8 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2013 mnie to bardziej dziwi, ze jakis facet postanowil zalozyc sobie krotkie spodenki, a inny facet na drugim koncu kraju uznal, ze to koniec swiata (...)') Mówisz chyba o tym samym facecie. Może przez te upały tak CIę wszystko dziwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi