Üxküll Napisano 20 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2013 @pirat wiem o tym, ale "przy pierwszej parze dla Kamila się nie udało. Zostały bruzdy, które dyskwalifikują but". Poszukiwania ideału trwają... Cały tekst: http://macaronitomato.blogspot.com/2012/05/lot-sikory-czyli-w-poszukiwaniu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 20 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2013 Pierwsza para, z bruzdami, to był jeden z kilku prototypów. Para, którą odebrałem, bruzd nie miała. 'Poszukiwania ideału' dotyczyły kwestii dotarcia do wystarczająco dobrej i rozciągliwej skóry cielęcej. Moje lotniki są ze skóry koziej (giemzy) i gdyby nie bardzo delikatna faktura, to na pierwszy rzut oka nie dałoby się jej odróżnić od cielęcej. Co do jakości, to jest to skóra dobra, ale nie wybitna (stąd poszukiwania ideału). Swoją drogą, po ponad 1,5 roku używania, skóra trzyma się wręcz świetnie, dużo lepiej niż oczekiwałem. Poza tym JK uszył jeszcze co najmniej jedną parę dla slamacka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 http://meccariello-calzoleria.tumblr.com/post/100103937930/aurum-model-cataline-a-wholecut-seamless 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 http://meccariello-calzoleria.tumblr.com/post/100103937930/aurum-model-cataline-a-wholecut-seamless Rewelacja! Coś pięknego, prawdziwe arcydzieło, aż żal byłoby zakładać i użytkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Odkopuję temat, bardzo ciekawe wyzwanie w wykonaniu Antonio Mecciarello, lotniki bez szwów w postaci.... trzewików, zapowiada się ciekawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Z tego co wiem to swojego czasu G&G uszył w tej konstrukcji Chelsea boots. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 30 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2014 Tak nawiasem to je również można zaliczyć jedynie do Chelsea boots Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Też zaciekawiła mnie historia zamówienia bezszwowych lotników u BK - czy cokolwiek wyszło z tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec U kogo aktualnie szylibyście bezszwowe lotniki? Wg mojego rozeznania możliwe opcje to Kielman (Warszawa), Rafał Szuba (kiedyś szewc24) (Kraków), Karol Stanios (Kraków), ktoś jeszcze? Więcej nie znalazłem (mowa o pl). I ciekaw jestem z jakiej skóry (gładki cielak czy egzotyk w stylu słonia czy kangura)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 7 godzin temu, Solecalupo napisał: I ciekaw jestem z jakiej skóry (gładki cielak czy egzotyk w stylu słonia czy kangura)? Tu chyba nie ma dowolności, ponieważ są bardzo duże wymagania do skóry na takie lotniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec Godzinę temu, tryhp3 napisał: Tu chyba nie ma dowolności, ponieważ są bardzo duże wymagania do skóry na takie lotniki. Dowolności nie, np. trudno znaleźć dobrą skórę cielęcą która się nadaje, ale można. Tak samo o ile mi wiadomo z niektórych egzotyków da się zrobić takie buty. Wg mnie lotniki to dobre buty na egzotyki właśnie ale chętnie posłucham opinii innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi