Üxküll Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 @pirat wiem o tym, ale "przy pierwszej parze dla Kamila się nie udało. Zostały bruzdy, które dyskwalifikują but". Poszukiwania ideału trwają... Cały tekst: http://macaronitomato.blogspot.com/2012/05/lot-sikory-czyli-w-poszukiwaniu.html Cytuj
kamil Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Pierwsza para, z bruzdami, to był jeden z kilku prototypów. Para, którą odebrałem, bruzd nie miała. 'Poszukiwania ideału' dotyczyły kwestii dotarcia do wystarczająco dobrej i rozciągliwej skóry cielęcej. Moje lotniki są ze skóry koziej (giemzy) i gdyby nie bardzo delikatna faktura, to na pierwszy rzut oka nie dałoby się jej odróżnić od cielęcej. Co do jakości, to jest to skóra dobra, ale nie wybitna (stąd poszukiwania ideału). Swoją drogą, po ponad 1,5 roku używania, skóra trzyma się wręcz świetnie, dużo lepiej niż oczekiwałem. Poza tym JK uszył jeszcze co najmniej jedną parę dla slamacka. Cytuj
Jan Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2014 http://meccariello-calzoleria.tumblr.com/post/100103937930/aurum-model-cataline-a-wholecut-seamless 4 Cytuj
Rascone Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2014 http://meccariello-calzoleria.tumblr.com/post/100103937930/aurum-model-cataline-a-wholecut-seamless Rewelacja! Coś pięknego, prawdziwe arcydzieło, aż żal byłoby zakładać i użytkować Cytuj
arsen Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 Odkopuję temat, bardzo ciekawe wyzwanie w wykonaniu Antonio Mecciarello, lotniki bez szwów w postaci.... trzewików, zapowiada się ciekawie. 1 Cytuj
Skalpel Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 Z tego co wiem to swojego czasu G&G uszył w tej konstrukcji Chelsea boots. Cytuj
arsen Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2014 Tak nawiasem to je również można zaliczyć jedynie do Chelsea boots Cytuj
tomek Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Też zaciekawiła mnie historia zamówienia bezszwowych lotników u BK - czy cokolwiek wyszło z tego projektu? Cytuj
Solecalupo Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2024 U kogo aktualnie szylibyście bezszwowe lotniki? Wg mojego rozeznania możliwe opcje to Kielman (Warszawa), Rafał Szuba (kiedyś szewc24) (Kraków), Karol Stanios (Kraków), ktoś jeszcze? Więcej nie znalazłem (mowa o pl). I ciekaw jestem z jakiej skóry (gładki cielak czy egzotyk w stylu słonia czy kangura)? Cytuj
tryhp3 Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2024 7 godzin temu, Solecalupo napisał: I ciekaw jestem z jakiej skóry (gładki cielak czy egzotyk w stylu słonia czy kangura)? Tu chyba nie ma dowolności, ponieważ są bardzo duże wymagania do skóry na takie lotniki. Cytuj
Solecalupo Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2024 Godzinę temu, tryhp3 napisał: Tu chyba nie ma dowolności, ponieważ są bardzo duże wymagania do skóry na takie lotniki. Dowolności nie, np. trudno znaleźć dobrą skórę cielęcą która się nadaje, ale można. Tak samo o ile mi wiadomo z niektórych egzotyków da się zrobić takie buty. Wg mnie lotniki to dobre buty na egzotyki właśnie ale chętnie posłucham opinii innych. Cytuj
Zbyt Opublikowano 13 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2025 @Solecalupo garbarnia LEJA w nowym targu, skóra cielęca top, natural wyprawa roślinna, cenię sobie i korzystam póki jeszcze jest, robią też zacne crusty. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi