Skocz do zawartości

Wyprzedaże

Parmigiano

Rekomendowane odpowiedzi

Krój zarówno tradycyjny, jak i mocno wcięty slim fit. Koszule w przecenie od 80 złotych/sztukę. Wymienialne usztywniacze w kołnierzyku, guziki z masy perłowej i dobrej jakości bawełna 2-ply. Jakość moim zdaniem porównywalna z Tyrwhittem, chociaż w kilku miejscach z większą dbałością o wykończenie.

http://www.dalvey.com/shop-online/sale

Polecam również świetnej jakości krawaty w standardowej cenie 50 EUR i 3 nominalnych szerokościach/długościach. W tej cenie nie dokonałem jeszcze lepszego zakupu krawatowego.

Dla tych, których interesują przecenione chinosy z Cottonfielda:

Krój ekstremalnie wąski. Góra w miarę ok, ale nogawki już przegięte (niecałe 17,5 cm dołem przy 30" w pasie), przez co przy butach 44 wyglądają karykaturalnie, jak legginsy. Bawełna raczej lekka, dobrej jakości. Niestety, muszę zwrócić.

Dla tych, których interesują przecenione chinosy z Cottonfielda:

Krój ekstremalnie wąski. Góra w miarę ok, ale nogawki już przegięte (niecałe 17,5 cm dołem przy 30" w pasie), przez co przy butach 44 wyglądają karykaturalnie, jak legginsy. Bawełna raczej lekka, dobrej jakości. Niestety, muszę zwrócić.

Dziękuję bardzo za tego posta, kiedy się pojawił nie miałem jeszcze zarejestrowanego konta, więc nie mogłem tego uczynić od razu. Przed planowanym zakupem skorzystałem z formularza kontaktowego Cottonfielda i zapytałem o dokładniejsze wymiary tych spodni, przede wszystkim rozmiar nogawki. Od razu dostałem potwierdzenie, że pytanie zostało przyjęte, następnego dnia dostałem powiadomienie "Thank you for your email. we have requested the details to our design department and we will inform as soon as we receive the information"Edit: w skrócie - dziękujemy za email, przekierowaliśmy pytanie do stosownego działu, ]po czym od tygodnia nie otrzymałem już żadnej odpowiedzi...

U nich przecież nawet nie ma porządnej tabeli rozmiarów ukazującej różnice między spodniami typu regular bądź slim. Samo "narrow fitted" mówi tyle, co nic. W tak dużym sklepie liczyłbym przynajmniej na tyle. Nikt tutaj nie mówi również o mierzeniu nogawki w kilku miejscach - zapytałem o jeden wymiar.

A już na pewno liczyłbym na rzetelność w odpowiadaniu na maile. Wystarczyło, żebym otrzymał odpowiedź, że nie są w stanie podać tego typu informacji. W momencie, gdy dostaję odpowiedź, że moje zapytanie zostało przekierowane do stosownego działu, liczę, że sprawa zostanie doprowadzona do końca, a nie, że nagle nastąpi brak odpowiedzi :)

Co fakt to fakt Michał, ale dla dużych firm odzieżowych dokładne zmierzenie każdego rozmiaru nie jest jakimś ogromnym wyzwaniem a np dla mnie - ratunkiem. Lubię bardzo dopasowane np spodnie. Na allegro w tej kwestii jest lepiej ;) chyba, że te firmy za wszelką cenę chcą przyciągnąć zainteresowanego do sklepu stacjonarnego i naciągnąc na zakup czegoś dodatkowo - to w kontekście marketingu rozumiem całkowicie.

Co fakt to fakt Michał, ale dla dużych firm odzieżowych dokładne zmierzenie każdego rozmiaru nie jest jakimś ogromnym wyzwaniem a np dla mnie - ratunkiem. Lubię bardzo dopasowane np spodnie. Na allegro w tej kwestii jest lepiej ;)

Oczywiście, że dla konsumenta byłoby to rozwiązanie idealne. Wręcz dziwię się, że sklepy internetowe jeszcze nie wpadły na to by podawać podstawowe wymiary rzeczywiste, ale nie takie z tabeli rozmiarów. Prywatne aukcje z Allegro biją na głowę wszytskie sklepy internetowe, bo przy spodniach masz podane 6-8 wymiarów rzeczywistych. Sądzę, że to kwestia czasu.

Co fakt to fakt Michał, ale dla dużych firm odzieżowych dokładne zmierzenie każdego rozmiaru nie jest jakimś ogromnym wyzwaniem a np dla mnie - ratunkiem. Lubię bardzo dopasowane np spodnie. Na allegro w tej kwestii jest lepiej ;)

Oczywiście, że dla konsumenta byłoby to rozwiązanie idealne. Wręcz dziwię się, że sklepy internetowe jeszcze nie wpadły na to by podawać podstawowe wymiary rzeczywiste, ale nie takie z tabeli rozmiarów. Prywatne aukcje z Allegro biją na głowę wszytskie sklepy internetowe, bo przy spodniach masz podane 6-8 wymiarów rzeczywistych. Sądzę, że to kwestia czasu.

Nie jestem pewien. Firmom zależy na realnych odwiedzinach i możliwości namowienia na kolejne dobro, które oferują. Na internetowym sklepie x reklam kolejnego produktu nie da takiego efektu jak mierzenie go na żywo przez klienta i namawianie przez pracowników. Sklepy na all oferują sprzedaż jedynie wysyłkową i kupno bez mierzenia, więc podawanie wymiarów to konieczność. Jesteśmy jedynie źródłem dochodu, to oczywiste, więc takich wymiarów moim zdaniem nie przepuści dział marketingu i księgowości ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.