Skocz do zawartości

Wyprzedaże

Parmigiano

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy najlepiej udać się na zakupy w okresie świąteczno-noworocznym do polskiego stacjonarnego M&S?

Kiedy mają maksymalne obniżki, a towar jeszcze nie jest zbyt mocno przebrany?

Tak. Jeśli wybierzesz się odrobinę za wcześnie przepłacisz, jeśli pójdziesz chwilę za późno towar będzie przebrany i nic nie pozyskasz. Musisz trafić w TEN moment.

Czyli w punkt G ;)

Kiedy najlepiej udać się na zakupy w okresie świąteczno-noworocznym do polskiego stacjonarnego M&S?

Kiedy mają maksymalne obniżki, a towar jeszcze nie jest zbyt mocno przebrany?

Tak. Jeśli wybierzesz się odrobinę za wcześnie przepłacisz, jeśli pójdziesz chwilę za późno towar będzie przebrany i nic nie pozyskasz. Musisz trafić w TEN moment.

Potrafią zmieniac ceny w zalezności jak się cos sprzedaje. Jeśli sprzedają dobrze przy stosunkowo niskiej obniżce, raczej dalej nie obniżają. A jeśli coś w ogóle się nie sprzedaje, potrafią nagle bardzo znacznie obniżyć.

Już za tydzień, koszule Próchnik w cenie 65 zł za sztukę, w sklepie... (niech to będzie niespodzianka :) ) Link

to dziwny trend jakiś - ostatnio podczas zakupów w Realu

(dla jasności dodam, że nie ubraniowych) zauważyłem

koszule Pierre Cardin na wieszaku za osiemdziesiąt parę złotych... :?:

To jest taki napis na etykiecie, który dowolny producent może mieć za pieniądze.

Zwiększa sprzedaż i usprawiedliwia wysoką cenę, bo wiele ludzi sądzi (fachowo: postrzega), że ten napis gwarantuje wysoką jakość i zagraniczny (frąsuski) sznyt.

Sam też niegdyś nabyłem - marynarka z napisem na etykiecie Pierre Cardin z zaledwie 5% domieszką wiskozy... do poliestru. Zwróciłem.

Już za tydzień, koszule Próchnik w cenie 65 zł za sztukę, w sklepie... (niech to będzie niespodzianka :) ) Link

to dziwny trend jakiś - ostatnio podczas zakupów w Realu

(dla jasności dodam, że nie ubraniowych) zauważyłem

koszule Pierre Cardin na wieszaku za osiemdziesiąt parę złotych... :?:

Biznes jest biznes. Kryzys w branży odzieżowej jest duży i marki szukają różnych kanałów dystrybucji. Nie patrzą na to długofalowo, bo chodzi im o zdobycie dodatkowej kasy. Nie myślą o tym, że gdy lojalny klient Próchnika zobaczy w Biedronce koszulę z ich logo za 65 zł, to później nie kupi podobnej w salonie firmowym za 180 zł. Oczywiście produkty dla marketów szyje się z zupełnie innych tkanin (najtańszych), więc Próchnik, Próchnikowi nie jest równy, ale klienci tego nie wiedzą.

O Pierre Cardin, to można by napisać książkę. Chyba żadna inna marka na świecie nie ma tylu umów licencyjnych z tak wieloma podmiotami jak PC. Już wiele lat temu stracili nad tym kontrolę i obecnie skarpetki PC można kupić w Lidlu, koszule w Realu...

Trzeba odróżnić obecną markę Pierre Cardin od domu mody założonego w 1950 roku przez światowej sławy projektanta o tym nazwisku. Widziałem kiedyś garnitur PC z lat 60-ch i to było naprawdę świetnej jakości ubranie. Obecnie można sobie kupić nawet torbę na ziemniaki od PC, więc poruszamy się w trochę innej bajce i rzeczywistości. Nie mniej jednak, osobiście uważam że pewne nazwiska warto znać lub chociaż kojarzyć. Kawał historii..

Trzeba odróżnić obecną markę Pierre Cardin od domu mody założonego w 1950 roku przez światowej sławy projektanta o tym nazwisku. Widziałem kiedyś garnitur PC z lat 60-ch i to było naprawdę świetnej jakości ubranie. Obecnie można sobie kupić nawet torbę na ziemniaki od PC, więc poruszamy się w trochę innej bajce i rzeczywistości. Nie mniej jednak, osobiście uważam że pewne nazwiska warto znać lub chociaż kojarzyć. Kawał historii..

Prawdziwy "Pierre Cardin" jako marka skończyła się na początku lat 90. Później już było tylko odcinanie kuponów i sprzedaż licencji. Obecnie PC ma na całym świecie ponad 400 umów (!) licencyjnych na produkcję "czegokolwiek" pod logo Pierre Cardin. Przy takiej skali nie ma mowy o tym, by to kontrolować.

Edit:

Kiedyś w CMDNS pokazywałem dwurzędówkę Pierre Cardin - to egzemplarz vintage, prawdopodobnie z lat 70 - świetna jakość, made in France:

Dołączona grafika

W Alfie lepiej już obejrzeć produkty Brooks Brothers, ale wyprzedaży tam nie widziałem ;)

Cóż, za kilka tygodni zobaczymy jakie będą obniżki na towar tego producenta. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.