Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(ciach) Weszliśmy z kumplem na zwiady i pracownicy nas oblegli. (ciach)

Jak w Turcji, czy innych arabskich centrach podróbek.

Generalnie nie przepadam za oglądaniem ubrań (dokładnym czytaniem metek) gdy kilka par oczu z obsługi sklepu) stoi wokół ciebie i tupie nogami.

EA- tragedia zarówno stylistycznie jak i tymbardziej cenowo.

Opublikowano

(ciach) Weszliśmy z kumplem na zwiady i pracownicy nas oblegli. (ciach)

Jak w Turcji, czy innych arabskich centrach podróbek.

Generalnie nie przepadam za oglądaniem ubrań (dokładnym czytaniem metek) gdy kilka par oczu z obsługi sklepu) stoi wokół ciebie i tupie nogami.

.

Dokładnie tak było. Szybko wyszliśmy, bo pod presją nie ma co oglądać asortymentu. Zresztą i tak byśmy nic nie kupili :) Ale przyznam wnętrze jest ciekawie zrobione. Taki modern chic look. Kilkupoziomowe ruchome schody robią wrażenie przestrzenne.

Opublikowano

Dywany to jest mistrzostwo, ile to już lat? :)

Nie mam pojęcia, ale ok. 3 lata temu pracowałem w tej okolicy i z pewnością już wtedy je "likwidowali". A niedalej jak miesiąc temu był duży insert w Wyborczej zapowiadający rozpoczęcie likwidacji :roll:
Opublikowano

Zajrzałem do TK Maxx na Marszałkowskiej zobaczyłem, że ten sklep w bardzo szybkim czasie przyjął drogę większości sklepów w Polsce. Asortyment rzeczy męskich ogranicza do strojów sportowych, kolorowych kurtek. Buty to prawdziwy dramat. Minimalna oferta koszul. Marynarki i garnitury w symbolicznej dosłownie ilości. Kilka krawatów. W stosunku do tego co było na początku oferta ubrań klasycznych zmniejszona gdzieś tak o 2/3 (3/4). Nie jestem fanem takich sklepów, ale miałem nadzieję, że trochę poszerzy ofertę rynkową w sytuacji, kiedy Royal Collection wyraźnie obniżył loty. No, cóż pozostaje wrócić do punktu wyjścia, czyli Peek und Cloppenburg, van Graafa i Marks and Spencer.

Gdyby klasyka się sprzedawała, to by stoisk nie likwidowali. Ja bym raczej obwiniał polskiego klienta, a tk maxx się adaptuje do ich potrzeb. Wiemy jak wygląda polska ulica, a tk maxx to biznes a nie ostatni mohikanie elegancji ;)

Potwierdam spostrzeżenia. U mnie w Kielcach na początku dział z klasyką był bardzo solidnie zaopatrzony, a obecnie garniturów wisi jakieś 8-12 sztuk, z marynarek bieda, koszule zmniejszone do 1 stojaka, ale za to dwukrotnie powiększyli dział z odzieżą sportową (znaczy się dresy). Na szczęście pojawią się czasem pojedyncze perełki, których nikt nie chce i później ku mojej radości są przeceniane 3-4 razy do śmiesznie niskiego poziomu.

Opublikowano

Ja ostatnio kupiłem świetny garnitur w tk maxxie w Bielsku. Tam była wyjątkowe szeroka oferta eleganckich ubrań dla mężczyzn. Co innego jeśli chodzi o kolekcje damskie. Było to już ze 2 miesiące temu, więc może rzeczywiście zmieniają zaopatrzenie - jeśli tak to duża szkoda. Bo rzeczywiście to był fajny sklep, w którym można kupić w dobrej cenie.

Opublikowano

Z Vistuli właśnie przyszedł SMS, że zaczynają wyprzedaż dla stałych klientów (do -50% na wszystko). Kryzys dotyka wszystkich. Jeszcze 2-3 lata temu rozpoczęcie tak dużej wyprzedaży przed świętami było nie do pomyślenia.

Opublikowano

Z Vistuli właśnie przyszedł SMS, że zaczynają wyprzedaż dla stałych klientów (do -50% na wszystko). Kryzys dotyka wszystkich. Jeszcze 2-3 lata temu rozpoczęcie tak dużej wyprzedaży przed świętami było nie do pomyślenia.

Też go dostałem.

Myślę, że jeżeli ktoś kupuje koszulę z krawatem (Wólczanka, Lambert) to ta promocja świąteczna -60% (kilka postów wyżej linkowałem) lepiej wypada.

Ale jakiś płaszcz, czy kurtkę warto zobaczyć, przy rabacie -50% można się zastanowić. Może się przejdę. Jeżeli powyżej 5000 zł, to jedynie wspólne zakupy.

edit: Na stronie Vistuli, ani słowa o tej wyprzedaży.

Opublikowano

Też go dostałem.

Myślę, że jeżeli ktoś kupuje koszulę z krawatem (Wólczanka, Lambert) to ta promocja świąteczna -60% (kilka postów wyżej linkowałem) lepiej wypada.

Ale jakiś płaszcz, czy kurtkę warto zobaczyć, przy rabacie -50% można się zastanowić. Może się przejdę. Jeżeli powyżej 5000 zł, to jedynie wspólne zakupy.

edit: Na stronie Vistuli, ani słowa o tej wyprzedaży.

Bo zgodnie z smsem jest ona dla wybranych kleintów :D:twisted:
Opublikowano

Widać "saint benji" jest szczególnie wybranym klientem, skoro jemu napisali, że przy zakupach powyżej 5000 zł :D:lol:

Skoro przed świętami takie wyprzedaże, to ciekawe ile będzie po świętach? 80%. Może warto poczekać.

Opublikowano

Widać "saint benji" jest szczególnie wybranym klientem, skoro jemu napisali, że przy zakupach powyżej 5000 zł :D:lol:

Skoro przed świętami takie wyprzedaże, to ciekawe ile będzie po świętach? 80%. Może warto poczekać.

-30% na cały asortyment

-40% od 3000 zł w salonach Vistula lub 800 zł w salonach Wólczanka i Lambert

-50 & od 5000 zł w salonach Vistula lub 1200 zł w salonach Wólczanka i Lambert

Zwrot "do -50%" nie oznacza, że w każdych warunkach jest to -50%.

Opublikowano

Emporio Armani na Nowym Świecie - z hukiem otwierany kilka lat temu, a teraz likwidacja sklepu - -70% (nie byłem, widziałem napisy).

W nowo otwartym Wolf Bracka pustki takie że wiatr hula. Weszliśmy z kumplem na zwiady i pracownicy nas oblegli. Jedyni klienci w dziale z modą męską na I piętrze o godzinie 18 wczoraj.

trochę robi się OT... Ja byłem tam dzisiaj - faktycznie obsługi więcej niż klientów. Sklep jest nowy więc musi się rozkręcić. Powiem szczerze nie patrzyłem na nic innego oprócz portfeli. Ciekawe modele są w Gucci, a w Botega V. pokazano mi jedyny portfel egzotyczny (bo tego szukałem) z bardzo ładnej beżowej płaszczki szlifowanej, bez bilonówki za jedyne +1600 pln ..

czekam na wyprzedaż :)

Opublikowano

Emporio Armani na Nowym Świecie - z hukiem otwierany kilka lat temu, a teraz likwidacja sklepu - -70% (nie byłem, widziałem napisy).

no atk , ale dzięki tej promocji można kupić np. etui z nibyskóry za jakieś + 400 pln ( po przecenie :) )

Opublikowano

Wyprzedaż u Herringa, niektóre modele nawet o 50%, wybrałem rozmiar 8F i wyskoczyło mi 139 modeli Herringa, Churchs`a, Loake`a, Trickersa i Geoxa

W brytyjskim M&S 25% na męską kolekcję, niestety tylko do jutra.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.