Skocz do zawartości

Wyprzedaże

Parmigiano

Rekomendowane odpowiedzi

też kupiłem 2 pary chinosów w Springfieldzie za 200 pln co uważam za okazję. Nigdy nie chodziłem w ubraniach tej firmy, ale słyszałem że to niestety ubrania jednoroczne. Jakie macie doświadczenia?

Jeszcze 6-8 lat temu byli na poziomie ówczesnego Cottonfielda. Teraz i Cottonfield i Springfield spadli z jakością, ale Springfield niestety niżej. Obecnie to poziom Reserved czy Cubus.

też kupiłem 2 pary chinosów w Springfieldzie za 200 pln co uważam za okazję. Nigdy nie chodziłem w ubraniach tej firmy, ale słyszałem że to niestety ubrania jednoroczne. Jakie macie doświadczenia?

Jeszcze 6-8 lat temu byli na poziomie ówczesnego Cottonfielda. Teraz i Cottonfield i Springfield spadli z jakością, ale Springfield niestety niżej. Obecnie to poziom Reserved czy Cubus.

Z przykrością (lubiłem tę markę) stwierdzam, że to prawda. Nie to, że to Cubus, czy Reserved, bo ich nie znam, ale że bardzo spadli z jakością. Przede wszystkim ich chinosy nie trzymają koloru, kolor bardzo szybko blaknie (choć nie wiem, jak to działa, bo nie farbują w praniu).

Moze to dziwnie zabrzmi (bo na ogol jakosciowo jest srednio), ale polece tutaj Gap jako miejsce gdzie mozna kupic dosc sensowne spodnie typu chinos. 100% bawelna dosc dobrej jakosci, miekkie w dotyku (nie sa super cienkie), ale trzymaja kant, maja rozne warianty, chociaz slim czesto sa wyprzedane. Mozna zamawiac przez net i przesylka miedzynarodowa z tego, co sie orientuje, jest tania.

Pozdrawiam,

dsc.

No i co, Panowie, przyznac się, ktoś nabył jakieś oskary?

Z tego, co wiem, wyprzedaż się dziś skończyła. Ja przymierzałem się do dwurzędówki, ale ostatecznie odpuściłem - za dużo trzebaby było przerabiac - no i za wiele okazji do założenia nie widac (z jednej strony elegancka, z drugiej - bardzo nieformalna).

Najbardziej z całej oferty spodobała mi się lniana marynarka Carl Gross (-50%), ale też nie kupiłem.

Ja byłem pooglądać, ale garnitur, który mi się spodobał, był z nowej kolekcji i kosztuje 1700 zł. Za te przecenione kilkaset bym go kupił, jak często mają tam podobne wyprzedaże?

Ten garnitur dwurzędowy z łatami bardzo ładny, ale podobny problem - za mało zaawansowana szafa, żeby sobie pozwolić na coś tak ekstrawaganckiego.

Ja byłem pooglądać, ale garnitur, który mi się spodobał, był z nowej kolekcji i kosztuje 1700 zł. Za te przecenione kilkaset bym go kupił, jak często mają tam podobne wyprzedaże?

Ten garnitur dwurzędowy z łatami bardzo ładny, ale podobny problem - za mało zaawansowana szafa, żeby sobie pozwolić na coś tak ekstrawaganckiego.

Następna tuż przed nowym rokiem i na jego początku.

mierzyłem garnitur z dwurzędówką - w rozmiarze, który leżał idealnie, marynarka miała długość (czy raczej krótkość ;) ) jakby była z ostatniej kolekcji Vistuli. A myślałem, że Skandynawowie są raczej wysocy, hm...

Witam,

kilka dni temu jako osoba towarzysząca na zakupy zostałem zabrany i wstąpiłem na chwilę do RC. Wyszedłem z marynarką i spodniami (ten sam materiał a więc w sumie garnitur tworzą), koszulą i krótkim trenczem wiosennym. Mam nadzieję, że będą się dobrze nosić.

pozdrawiam

• 3 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.