boski Napisano 7 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2017 Wpadły mi w oko czarne okulary Ray Ban Clubmaster ze złotymi oprawkami. Zastanawiam się tylko jak złote oprawki mają się do innych metalowych części garderoby (np. sprzączka paska), zegarek. Czy nie będzie zgrzytu na linii złote oprawki vs srebrna reszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 Link Czy taki krawat jest uniwersalny i może być zakładany do czarnego garnituru np. przy wyjściu do filharmonii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 28 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2017 Oj bo będzie ban Pani Magdo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noise Napisano 30 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2017 W dniu 24.11.2017 o 14:59, Diminished napisał: Link Czy taki krawat jest uniwersalny i może być zakładany do czarnego garnituru np. przy wyjściu do filharmonii? IMO dość uniwersalny i fajny, ale koniecznie musi być czarny garnitur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 1 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2017 Koncerty odbywają się zwykle późnymi wieczorami, a obawiam się, że mój granatowy garnitur jest trochę zbyt niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 15 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2017 Panowie, Spodnie w jakim kolorze pasują do niebieskich marynarek? Jedyne jakie mi przychodzą do głowy to jasno szare i bordowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 15 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2017 Panowie, Spodnie w jakim kolorze pasują do niebieskich marynarek? Jedyne jakie mi przychodzą do głowy to jasno szare i bordowe. Be Żowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noise Napisano 15 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2017 No te trzy wymienione - jasnoszare, bordowe i beżowe na pewno. Raczej unikałbym granatów. Jak ktoś jest odważniejszy i nie czułby się dziwnie, to białe by mogły się nieźle prezentować, ale raczej tylko latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 15 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2017 Ok. A co dobrać do grafitowych ciuchów? Np jaka marynarka do spodni w tym kolorze? Szara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noise Napisano 16 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2017 No szara byłaby okej, ale naturalnym wyborem wydaje się być granat. Generalnie ciemne kolory, może brąz jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Katullus Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 Mam dzianinową kamizelkę na guziki w kolorze zielonym, właściwie trawiastym. Szkoda mi ją wyrzucać, bo jest z dobrego materiału (70 % merino, 20 % jedwab, 10 % kaszmir), ale nie wiem, z czym ją połączyć, żeby nie wyglądać jak z "Władcy pierścieni" (a tak jest, gdy dodam spodnie z brązowej flaneli, błękitną koszulę i brązowy knit). Nie jestem też przekonany do połączenia z jasnogranatową marynarką, szarymi spodniami z flaneli, niebieskim krawatem z kaszmiru i koszuli w biało-szarą kratkę vichy. Więcej na razie nie wymyśliłem. Chyba najlepiej byłoby ją przykryć szarą marynarką, a co z resztą? Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 Nie chce wrzucać zdjęcia, ale jeden bloger modowy - Pan Grono miał w jednym wpisie podobną kamizelkę. Nawet jak w googlach wpiszesz Pan Grono i wejdziesz w grafikę to będziesz miał jego pomysł na taką kamizelkę (którą uważam za dość uniwersalną, zielony to męski kolor). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 Jaguar green - tak ku pokrzepieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariopol Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 To moj ulubiony kolor, jak masz zamiar wyrzucać to na PM przesle adres do wysyłki, którą z góry opłace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 10 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2018 Mogę zatrzymać tylko jedną parę 🤔. Który kolor jest bardziej uniwersalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2018 W Europie podejrzewam, że te z lewej. W USA ludzie bardzo lubią oxblood i o wiele częściej widzę ten kolor stawiany w rankingach elegancji tuż za czarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 12 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2018 Brązowy. Czerwone bralbym dopiero po skompletowaniu podstaw w kolorach czarnym i brązowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbqb Napisano 13 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2018 Bez większych watpliwości - brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 26 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2018 Panowie, Jaki kolor paska do spodni, paska zegarka założyć do poniższych butów? Wersja casual i garnitur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 26 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2018 Zbliżony do koloru butów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemie Napisano 3 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2018 Szanowni Użytkownicy BWB, stając przed wyzwaniem "bardzo mi się podoba, ale nie chyba nie mam do czego założyć" debiutuję na forum (będąc cichym czytelnikiem od ok. roku). Rzecz dotyczy poniższego krawatu szantung z EoE. Na zdjęciu mój granatowy Lazio z Susu, ale nie jestem pewien czy tkaninowo i barwnie do siebie pasują. Myślałem, że poszetka będzie lepiej pasować, ale jak patrzę na zdjęcie, to jednak nie. Byłbym wdzięczny za rady i opinie: - Z czym można taki krawat zestawić - Na ile uniwersalny jest taki krawat. Większość okazji do ubrania krawatu w moim przypadku jest casualowa. Większość koszul mam w odcieniach niebieskiego/błękitnego. PS. Z góry przepraszam za jakość zdjęcia - robiłem w świetle dziennym "selfie" i miałem nadzieję, że wyjdzie lepiej. Serdecznie pozdrawiam, Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nejfan Napisano 3 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2018 @chemie biały len to najlepszy przyjaciel, przy szantungu unikałbym świecących poszetek, stawiałbym nawet na te kolorowe ale wykoane z wełny, lnu czy modalu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 Dla mnie kolorystycznie jest ok, w poszetce zawsze możesz eksponować inne kolory. Garnitur chyba mam taki sam, jest lekko świecący, taki mało casualowy typ, więc raczej mam wątpliwości, na ile szantung do niego pasuje, musisz ocenić na żywo. Kolor krawata jest uniwersalny, zestawisz go z każdym niebieskim, szarym, białym, bordo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 Żaden że mnie znawca, ale wg mnie To kolorystycznie poszetka pasuje świetnie. Zwłaszcza ten pomarańczowy akcent ożywia wszystko i sprawia, że nie jest nudno. Co do samej tkaniny poszetki to fakt- trochę inna bajka. Ale tez mnie nie razi. Nie wiem, czy to nie herezja ale do casualowych okazji lubię bawełniane i lniane poszetki. Wełna jest dla mnie za ciepła, za ciężka na obecny, letni klimat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 25 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2018 Czy ktoś z forumowiczów doradzi, w jakich zestawach sprawdzi się taka marynarka (kratka kolory czarny/ecru)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi