Dr Kilroy Napisano 14 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 PS nonkonformista Hehe, no właśnie, coś mi nie pasowało. Dziękuję. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 15 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2011 Bo George pod spodniami przy pasie po bokach nosi 2 kabury z coltami - stąd taki wygląd spodni PS nonkonformista Pomijając niski stan, spodnie są "skopane" od wysokości bioder w dół. Przy pasie to najwyżej paczkę prezerwatyw można schować pozdr.Vslv PS non - dzk b wiem antykonformista użyłem celowo i pogrubiłem, bo to nie to samo. Cuś , jak nie komunista i antykomunista nawiasem mówiąc, wydawało mi się, że do takich rozważań został założony odpowiedni temat (na mój wniosek zresztą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 http://i560.photobucket.com/albums/ss45/schneidergott/Modischer%20Stil%20Herren%2060ger/MoSt60ger0015.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Jeżeli jakieś ilustracje się powtarzają, to proszę o PW, a będę na bieżąco usuwał (ciężko się już połapać we wszystkich zamieszczonych dotychczas obrazkach). http://i1131.photobucket.com/albums/m552/bartazz/aa/aa66.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Bart, co to za ksiazka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 20 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2011 Bart, co to za ksiazka? Wykopane z twardego dysku, więc na 100% nie jestem pewien, ale w grę wchodzi tylko marcowy numer Logo albo stare Apparel Arts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 21 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2011 A ok. Bo myslalem, ze coś specjalnego. Nie mialem w reku (jeszcze ) AA i myslalem, ze to bardziej gazeta, a tu widze, ze to znacznie powazniejsze wydawnictwo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Bardzo podoba mi się poniższa ilustracja, chociaż kamizelka wystaje spod marynarki frakowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 29 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2011 Znaleziono na Facebooku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 29 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2011 mam nadzieje, ze jeszcze nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flors Napisano 4 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2012 Zainteresowanym podaję link do Library of Congress: http://www.loc.gov/pictures/ Zawiera tysiące fotografii, wśród których można znaleźć również zdjęcia zawierające historyczne elementy męskiej elegancji. Część z nich w obłędnych rozdzielczościach. (Życia nie starczy aby to przeglądnąć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 6 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2012 Moje dziesiąte uzupełnienie do zbioru ponad 250 ilustracji klasycznej mody męskiej, zamieszczonego przez Dr. Kilroy'a na stronie pierwszej i drugiej tego tematu, adekwatne do pory roku, tyle że z lat 30. XX w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 7 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2012 No proszę, myślałem, że już nic nowego się nie znajdzie. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 Poniżej ilustracje propozycji stylistycznych uwzględniających amerykańskie wojenne regulacje, które ograniczały zużycie materiałów. 1. W zakładzie produkcyjnym: Pierwszy dżentelmen ubrany w brązowy szewiotowy garnitur z marynarką na trzy guziki oraz wąskimi spodniami bez manszetów. Do tego brązowy filcowy kapelusz z miękkim rondem, koszula w kolorze beżowym (? - ang. tan), niebiesko-brązowy krawat repp, irchowe rękawiczki i brązowe buty. Mężczyzna numer dwa prezentuje prążkowany granatowy garnitur z wełny czesankowej. Krótka dwurzędowa marynarka i spodnie bez manszetów. Do tego kapelusz Homburg w kolorze granatowym, biała koszula z odczepianym kołnierzykiem, krawat w kratkę oraz czarne buty. Płaszcz trzeciego z panów jest krótszy i węższy dołem niż to bywało przed oszczędnościami. Dodatkowo zrezygnowano z brustaszy. 2. Na balu charytatywnym United Service Organization Model prezentuje jednorzędowy smoking w kolorze midnight blue, który został uznany jako odpowiedni strój wieczorowy przez przepisy. Do tego koszula z plisami, ciemnogranatowe spinki guzikowe, ciemnogranatowa kamizelka oraz ciemnogranatowa muszka. Strój uzupełnia ciemnogranatowy kapelusz Homburg oraz lakierki. (pionowa linia to zagięcie strony, a nie tajemniczy kant na klapie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 9 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2012 A oto ciąg dalszy strojów z ponurych czasów wojny: 3. Przy drodze. Cyklista ubrany w krótką tweedową marynarkę bez szliców i bez nakładanych kieszeni oraz w szare flanelowe spodnie bez manszetów. Na głowie brązowy kapelusz Mohawk, koszula z oksfordzkiej bawełny, krawat, kaszmirowy sweter oraz brązowe buty. Jego towarzyszka prezentuje szarą sukienkę z lekkiej wełny. 4. Na przystanku autobusowym Mężczyzna obok oficera nałożył na siebie płaszcz z przetworzonej bawełny, długi do kolan oraz niebieski wełniany szalik, filcowy kapelusz, garnitur w kratkę glen oraz brązowe buty. Człowiek z cygarem z kolei ubrał płaszcz w kolorze granatowym, dwurzędowy, ale z mniejszymi niż zazwyczaj odstępami pomiędzy guzikami, granatowy garnitur w prążki oraz jedwabno-wiskozowy szalik, kapelusz i czarne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Tan to jasny brąz. (PWN Oxford) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Trochę mniej poważne ilustracje niż AA, ale wciąż w temacie: http://stiffcollar.wordpress.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Trochę dziwne, oszczędzano wełnę na manszetach i zaszewkach, ale nie zrezygnowano z dwurzędowych marynarek i płaszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Trochę dziwne, oszczędzano wełnę na manszetach i zaszewkach, ale nie zrezygnowano z dwurzędowych marynarek i płaszczy?Są wyrzeczenia do zaakceptowania i takie, których nikt poważnie nie potraktuje. To pokazuje jak poważna sprawa była elegancja. Dzisiaj w ramach ruchu pro ekologicznego tez namawia sie ludzi do częstszej jazdy rowerem lub komunikacja miejsk, a nie zupelnej rezygnacji z samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Hector Powe of Regent Street. Katalog z 1952. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi