Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo George pod spodniami przy pasie po bokach nosi 2 kabury z coltami - stąd taki wygląd spodni ;)

PS nonkonformista ;)

Pomijając niski stan, spodnie są "skopane" od wysokości bioder w dół. Przy pasie to najwyżej paczkę prezerwatyw można schować :lol:

pozdr.Vslv

PS non - dzk b wiem :)antykonformista użyłem celowo i pogrubiłem, bo to nie to samo.

Cuś :lol: , jak nie komunista i antykomunista ;) nawiasem mówiąc, wydawało mi się, że do takich rozważań został założony odpowiedni temat :evil: (na mój wniosek zresztą)

Opublikowano

Poniżej ilustracje propozycji stylistycznych uwzględniających amerykańskie wojenne regulacje, które ograniczały zużycie materiałów.

1. W zakładzie produkcyjnym:

Pierwszy dżentelmen ubrany w brązowy szewiotowy garnitur z marynarką na trzy guziki oraz wąskimi spodniami bez manszetów. Do tego brązowy filcowy kapelusz z miękkim rondem, koszula w kolorze beżowym (? - ang. tan), niebiesko-brązowy krawat repp, irchowe rękawiczki i brązowe buty.

Mężczyzna numer dwa prezentuje prążkowany granatowy garnitur z wełny czesankowej. Krótka dwurzędowa marynarka i spodnie bez manszetów. Do tego kapelusz Homburg w kolorze granatowym, biała koszula z odczepianym kołnierzykiem, krawat w kratkę oraz czarne buty.

Płaszcz trzeciego z panów jest krótszy i węższy dołem niż to bywało przed oszczędnościami. Dodatkowo zrezygnowano z brustaszy.

post-175-13658921449235_thumb.jpg

2. Na balu charytatywnym United Service Organization

Model prezentuje jednorzędowy smoking w kolorze midnight blue, który został uznany jako odpowiedni strój wieczorowy przez przepisy. Do tego koszula z plisami, ciemnogranatowe spinki guzikowe, ciemnogranatowa kamizelka oraz ciemnogranatowa muszka. Strój uzupełnia ciemnogranatowy kapelusz Homburg oraz lakierki.

(pionowa linia to zagięcie strony, a nie tajemniczy kant na klapie ;) )

post-175-13658921449806_thumb.jpg

Opublikowano

A oto ciąg dalszy strojów z ponurych czasów wojny:

3. Przy drodze.

Cyklista ubrany w krótką tweedową marynarkę bez szliców i bez nakładanych kieszeni oraz w szare flanelowe spodnie bez manszetów. Na głowie brązowy kapelusz Mohawk, koszula z oksfordzkiej bawełny, krawat, kaszmirowy sweter oraz brązowe buty.

Jego towarzyszka prezentuje szarą sukienkę z lekkiej wełny.

post-175-13658921450371_thumb.jpg

4. Na przystanku autobusowym

Mężczyzna obok oficera nałożył na siebie płaszcz z przetworzonej bawełny, długi do kolan oraz niebieski wełniany szalik, filcowy kapelusz, garnitur w kratkę glen oraz brązowe buty.

Człowiek z cygarem z kolei ubrał płaszcz w kolorze granatowym, dwurzędowy, ale z mniejszymi niż zazwyczaj odstępami pomiędzy guzikami, granatowy garnitur w prążki oraz jedwabno-wiskozowy szalik, kapelusz i czarne buty.

post-175-13658921450844_thumb.jpg

Opublikowano

Trochę dziwne, oszczędzano wełnę na manszetach i zaszewkach, ale nie zrezygnowano z dwurzędowych marynarek i płaszczy?

Są wyrzeczenia do zaakceptowania i takie, których nikt poważnie nie potraktuje. To pokazuje jak poważna sprawa była elegancja. Dzisiaj w ramach ruchu pro ekologicznego tez namawia sie ludzi do częstszej jazdy rowerem lub komunikacja miejsk, a nie zupelnej rezygnacji z samochodów.