mosze Napisano 3 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2018 Ja jestem zwolennikiem nie konsultowania z nikim moich ubraniowych zakupów. Oczywiście zakładam, że mogę sobie na nie pozwolić. Gdyby w związku było krucho z kasą, uzgadniałbym strukturę wydatków - ile mogę wydać na swoje potrzeby, ale raczej nie to, na co konkretnie wydam pieniądze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 3 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2018 @mosze to miałem też na myśli. A że u mnie jedyne poważne zakupy to te butowe, to akurat te konsultuję z Żoną w ramach uzgodnienia struktury wydatków. Wszystko przy dobrym budżecie, który lubimy mieć zaplanowanym. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 3 Sierpień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2018 Panowie to chuba trzeba stworzyć nowy wątek - Zakupy: konsultować cz też nie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 9 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2018 Czy ktoś (może w szczególności @fan_dobrego_buta) potrafi może pobieżnie porównać kopyta J. Fitzpatrick (głównie NGT, ale dowolne to też coś) do Yanko 915 / Vass F / Alfred Sargent 99? Z własnych doświadczeń. W Internetach niewiele informacji do tych marek, głównie do Allen Edmonds albo rozmiarów urządzenia Brannock; Fitzpatrick też nie za bardzo zna akurat te marki/kopyta i ciężko im porównać swoje NGT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kidler Napisano 10 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2018 To może ja spróbuję. W gamie J.Fitzpatrick, NGT jest kopytem obszerniejszym niż np. LPB, w moim odczuciu bliżej mu do 948 niż 915 Yanko. Osobiście mam buty w rozmiarze 7,5UK: Alfred Sargent na kopycie 99, Yanko 948 oraz J. Fitzpatrick NGT. Na szuplejszych kopytach mam buty w rozmiarze 8UK: Yanko 915 oraz j.Fitzpatrick LPB. Jeżeli przymierzasz się do button boots to one są stosunkowo obszerne w podbiciu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 10 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2018 Właściwie to nad monkami, ale teraz to jestem zaskoczony. AS na kopycie 99 muszę mieć pół rozmiaru większe niż Yanko 915 bo to ciasne kopyto. Z kolei u Ciebie to Yanko 915 jest pół rozmiaru większe niż AS 99. Fitzpatrick sugerował mi wzięcie UK 7 na NGT i 6,5 na szerszych kopytach, chociaż nie miał za bardzo doświadczenia z butami z którymi ja mam. Edit: Jednak zmiana planów, trochę za fancy mi się wydają. Pewnie spróbuję upolować coś spokojniejszego na Black Friday. Dzięki za porady, powinny się przydać za jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 10 Sierpień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2018 @Xune w związku z tym, moje buty „przeszły przez Centralę w UK, przesyłka jeszcze do mnie nie dotarła ( chyba ze czeka na mnie w domu). W związku z tym mogę porównać tylko trzewiki na guziki w rozm UK8.5. Uwazam, że NTG wypada podobnie do AS109, Yanko 915 i jak pisze ShoeSnob C&J 948. Uważam, że AS99 są odrobinę mniejsze. Ogolnie buty JFP maja wyższe podbicie. Jeżeli dziś po przybyciu do domu, będzie czekać paczka to napisze więcej p.s. Przepraszam za literówk - wynik pisania w pośpiechu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 10 Sierpień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2018 Dotarły. Naprawdę przepiękne monki w swojej prostocie a jednocześnie w fantazji. Przymierzałem, jednak po 14h w “biegu” z czego ostatnie 4,5h w pozycji siedzącej, powoduje, ze stopy są spuchnięte. Jednak „wchodzę” w buty i jest OK, z mocnym dopasowaniem. W związku z tym, ze weekend mam szalony, postaram się zrobić porównanie, jak będzie to tylko możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 12 Sierpień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2018 @Xune - monki JFP na kopycie NTG, w rozm. UK8, mają podobne dopasowanie do monków Yanko 915 (skórzana podeszwa) w rozmiarze U7.5. Należy zaznaczyć, że JFP są zupełnie nowe, natomiast Yanki są już dobrze rozbite. Muszę również zaznaczyć, że Oxfordy Yanko 915, w rozmiarze UK7.5 były bardzej obcisłe niż monki na tym samym kopycie.Porównując NTG do AS109 wypadają bardzo podobnie, z tą różnicą, że JFP mają wyższe podbicie i są węższe w okolicy małego palca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wectra Napisano 17 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2018 Jedt promocja w PreOrderzehttps://www.jfitzpatrickfootwear.com/collections/pre-order-25-offWysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 Ciekawa oferta w GMTO - https://www.jfitzpatrickfootwear.com/collections/gmto Szczególnie poniższe trzewiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 Dziś wrzucono kilka modeli z obniżką 40 procent. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 Przekonałeś mnie @fan_dobrego_buta, zamawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 @Krzysiek_W - będziesz zadowolony, szczególnie przy cenie 216 GBP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 4 minuty temu, fan_dobrego_buta napisał: @Krzysiek_W - będziesz zadowolony, szczególnie przy cenie 216 GBP. Z Twojego opisu wynika że pół rozmiaru wyżej niż Yanko 915? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 Dla mnie Yanko 915 jest troszkę zagadką, gdyż: Yanko 915 monki na skórzanej podeszwie mam UK7.5 i są OK, jednak mogłyby być o 1/4 rozmiaru większe. Nie wiem jak wypadają monki w UK8. Gdy zamówiłem balmorale na 915 w UK8 to się w nich „utopiłem” - w przypadku tego modelu, rozmiar UK7.5 byłby idealny.Pisząc, że o 1/2 większe od Yanko 915, mam na myśli onki na skórzanej podeszwie.JFP na kopycie NTG i są bardzo dobrze dopasowane. Nie ukrywam, że mogłyby być 1 - 2 mm szersze w najszerszej części stopy., jednak jest to do rozbicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 15 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2018 Te są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 12 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2019 @Krzysiek_W, czy kupiłeś ostatecznie te monki ze zdjęcia powyżej ? Jeśli tak to jak oceniasz wykonanie w porównaniu do Twoich innych par, kopyto, rozmiar itd. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 12 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2019 @Żorż Ponimirski co prawda nie nie jestem Krzysiek, ale podzielę się moją opinią. Uważam, że buty JFP są wykonane bardzo dobrze z rewelacyjnej jakości skór. Oczywiście kolejną ich zaletą jest fakt, że mają to „coś jeszcze”, czego trudno szukać u innych producentów. Zdecydowani JFP jest w pierwszej czwórce moich ulubionych butów w towarzystwie Trickers, C&J oraz Alfred Sargent.Rozmiarowo porównując z AS, to NTG jest zbliżone do AS 109 jednak odrobinę węższe, na szerokość podobne do AS 99 Ramsey,. Z info uzyskanej z JFP kopyto TMG jest odrobię szersze, długość ta sama.Gorąco polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2019 4 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: @Krzysiek_W, czy kupiłeś ostatecznie te monki ze zdjęcia powyżej ? Jeśli tak to jak oceniasz wykonanie w porównaniu do Twoich innych par, kopyto, rozmiar itd. ? Bardzo chciałem je kupić, ale okazało się że nie mają tego modelu w moim rozmiarze i podobno go już nie będzie. Na pocieszenie zamówiłem prawie takie mto tlb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 12 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2019 Dzięki za wypowiedzi. Mam szczęśliwie monki AS na 99F, więc już będę widział z czym to się je EDIT: nie chcę zapeszać, ale jeśli dostawa dojdzie do skutku to dołączam do klubu The Shoe Snobs Stay tuned. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 12 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2019 I dołączyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 12 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2019 8 minut temu, fan_dobrego_buta napisał: I dołączyłeś. To na razie zdjęcia z eBay, ale już są w drodze. Trafiłem Corliss III na gumie z żabkami i prawidłami (czyli pewnie MTO), mój rozmiar na NGT za 1/3 ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 12 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2019 Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 12 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2019 Ja również zdecydowałem się na poszerzenie kolekcji o 2 pary trzewików. Szkoda, że nie po tak okazyjnej cenie, jak ty Jednak cały czas zastanawiam się nad Button Boots, czy z nich nie zrezygnuję. Uważam, że są to przepiękne trzewiki, jednak nie wiem, jak często będą wykorzystane. A szkoda blokować $$$$. Szkoda, że nie mają w ofercie tradycyjnie wiązanych trzewików w takiej kombinacji kolorystycznej/materiałów. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi