Dr Kilroy Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Ten czerwony płaszcz, ma jeden rząd guzików. Jest jednak krojony jak dwurzędowy, dlatego wygląda asymetrycznie. Ja myślę, że to wina ujęcia. Zapytam może tego Pana o więcej zdjęć tego płaszcza. Pozdrawiam, Dr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macaroni Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Off topic - to zdjęcie przewala się po forach i blogach. Jedna z popularniejszych fotografii. Kto jest na tym zdjęciu przedstawiony w kamelowym płaszczu? Osoba z branży odzieżowej z Włoch? Zdjęcie podchodzi z thesartorialista i zostało zrobione na pitti, więc jest to ktoś z branży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Galeria polo coat: http://www.ivy-style.com/the-polo-coat-gallery.html A tutaj zdjęcie, jak dla mnie wygląda dopasowany płaszcz: http://img62.imageshack.us/img62/6813/d ... 259jc7.jpg Powyższy płaszcz jest akurat ekstremalnie długi, przeważnie zaleca się, aby sięgał prawie do kolona ( 2-3 cm nad kolanem ), co jest połączeniem między klasyką (długość do kolana), a współczesnym trendem, czyli o wiele krótsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djdomin Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Krótki płaszcz to efekt jazdy samochodami. Dla człowieka przebywającego długo poza ogrzewanymi pomieszczeniami zimą - wybór jest jeden: płaszcz ma być długi! Moim zdaniem do połowy łydki. A tu ekstremalnie długi płaszcz (ta długość tylko dla określonej branży) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernestson Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Gdybyś zdecydował się na któryś koniecznie wstaw zdjęcie w CMDNS. Obowiązkowo z cylindrem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal. Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Albo koloratką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat Posted September 15, 2011 Author Report Share Posted September 15, 2011 Pirat, jestem na podobnym etapie ja Ty więc nie powielałem pytania tylko skrupulatnie czytam co koledzy podpowiadają. Szczególnie do gustu przypadly mi: Może pozyskamy we dwóch (jakiś upust?) jeden z powyższych modeli? Może ktoś z kolegów się dołączy do tego jakże praktycznego na tę porę roku projektu? Projekt forumowy Płaszcz(ka) Z wstawionych przez Doktora, najbardziej przypadł mi do gustu ten pierwszy, Pana Bowna, ze względu na brak symetrii (nawet bym ten brak zwiększył). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian Żukowski Posted September 15, 2011 Report Share Posted September 15, 2011 A mnie podoba się taki jak na focie. Zaraz go sobie uszyję ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Üxküll Posted September 15, 2011 Report Share Posted September 15, 2011 Mam kilka pomysłów zarówno tańszych jak i droższych. Przy okazji pytanie czy płaszcz to większa filozofia niż marynarka czy mniejsza?Mniejsza. Materiał grubszy, a więc łatwiejszy w robocie. Nie jest wymagane tak dokładne dopasowanie. Sam Alden zamawia płaszcze MTM i twierdzi, że taki stopień dopasowania jest zupełnie wystarczający. Nie wiem, czy mniejsza, skoro koszt igły za płaszcz jest wyższy niż za marynarkę (w każdym razie u Sebastiana Żukowskiego i Janusza Kruszewskiego). Jako ciekawostkę podam, że uszycie płaszcza z tkaniny wełnianej u Turbasy, to mniej niż 50% kosztu garnituru (robocizna + materiał krawca). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4inHand Posted September 16, 2011 Report Share Posted September 16, 2011 Ja też się przymierzam. Mam nawet wełnę z kaszmirem w kolorze navy blue. Chyba wolę jednorzędową dyplomatkę, ale najchętniej miałbym ich kilka W pracowni Krupa&Rzeszutko widziałem piękną dyplomatkę z patkami i brustaszą zrobionymi z innego materiału. Taką samą jak tutaj: http://images37.fotosik.pl/249/31aacffdb875e3f3.jpg Co o tym myślicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciato Posted September 17, 2011 Report Share Posted September 17, 2011 Może coś takiego : Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek Posted September 17, 2011 Report Share Posted September 17, 2011 maciato masz może więcej zdjęć tego płaszczyka lub możesz podać linka gdzie mogę więcej znaleźć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszemau Posted September 17, 2011 Report Share Posted September 17, 2011 Wygląda świetnie, tak na pierwszy rzut oka. W wersji koloru wielbłądziego musi być nie do pobicia. Zastanawiałbym się nad pagonami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciato Posted September 18, 2011 Report Share Posted September 18, 2011 maciato masz może więcej zdjęć tego płaszczyka lub możesz podać linka gdzie mogę więcej znaleźć? niestety; zdjęcie pochodzi zdaje się z bloga : http://da-i-net.tumblr.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek Posted September 18, 2011 Report Share Posted September 18, 2011 dzięki, będę szukał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_b Posted September 18, 2011 Report Share Posted September 18, 2011 Już kiedyś wrzucałem zdjęcie na forum ale może będzie ono inspiracją dla kogoś komu poprzednim razem umknęło w gąszczu postów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat Posted September 19, 2011 Author Report Share Posted September 19, 2011 Dziś w witrynie Cafardini. Dwurzędówka też jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz_ Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Piękny! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 A ja dalej uparcie szukam cienkiej granatowej jednorzędówki z krytą plisą. Ktokolwiek widział ktokolwiek wie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaki Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 White Haven Hmm. Ten dział ma być stricte bespoke, więc jeśli nie zamierzasz tego granatowego płaszcza uszyć to zapraszam do działu głównego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 O faktycznie przepraszam. Przeglądam zwykle forum z pozycji "zobacz nowe posty" i nazwa działu jakoś mi umknęła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 A tutaj zdjęcie, jak moim zdaniem powinien wyglądać zwykły płaszcz, który z powodzeniem można nosić i bardziej formalnie i bardziej causolowo: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Kilroy Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Niespecjalnie podobają mi się nakładane kieszenie i bardzo wysoka kozerka. Oprócz tego wszystko w porządku. Pozdrawiam, Dr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat Posted October 14, 2011 Author Report Share Posted October 14, 2011 I kolejny płaszcz z witryny Cafardini, bardzo uniwersalny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Üxküll Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Mam słabość do zimowych płaszczy dwurzędowych (dyplomatka, ulster). Na zdjęciu dyplomatka, należaca do Edwarda, księcia Windsoru, uszyta w Londynie w 1934 r. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts