Dr Kilroy Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Ten czerwony płaszcz, ma jeden rząd guzików. Jest jednak krojony jak dwurzędowy, dlatego wygląda asymetrycznie. Ja myślę, że to wina ujęcia. Zapytam może tego Pana o więcej zdjęć tego płaszcza. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Off topic - to zdjęcie przewala się po forach i blogach. Jedna z popularniejszych fotografii. Kto jest na tym zdjęciu przedstawiony w kamelowym płaszczu? Osoba z branży odzieżowej z Włoch? Zdjęcie podchodzi z thesartorialista i zostało zrobione na pitti, więc jest to ktoś z branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Galeria polo coat: http://www.ivy-style.com/the-polo-coat-gallery.html A tutaj zdjęcie, jak dla mnie wygląda dopasowany płaszcz: http://img62.imageshack.us/img62/6813/d ... 259jc7.jpg Powyższy płaszcz jest akurat ekstremalnie długi, przeważnie zaleca się, aby sięgał prawie do kolona ( 2-3 cm nad kolanem ), co jest połączeniem między klasyką (długość do kolana), a współczesnym trendem, czyli o wiele krótsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdomin Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Krótki płaszcz to efekt jazdy samochodami. Dla człowieka przebywającego długo poza ogrzewanymi pomieszczeniami zimą - wybór jest jeden: płaszcz ma być długi! Moim zdaniem do połowy łydki. A tu ekstremalnie długi płaszcz (ta długość tylko dla określonej branży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Gdybyś zdecydował się na któryś koniecznie wstaw zdjęcie w CMDNS. Obowiązkowo z cylindrem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Albo koloratką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Pirat, jestem na podobnym etapie ja Ty więc nie powielałem pytania tylko skrupulatnie czytam co koledzy podpowiadają. Szczególnie do gustu przypadly mi: Może pozyskamy we dwóch (jakiś upust?) jeden z powyższych modeli? Może ktoś z kolegów się dołączy do tego jakże praktycznego na tę porę roku projektu? Projekt forumowy Płaszcz(ka) Z wstawionych przez Doktora, najbardziej przypadł mi do gustu ten pierwszy, Pana Bowna, ze względu na brak symetrii (nawet bym ten brak zwiększył). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Żukowski Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 A mnie podoba się taki jak na focie. Zaraz go sobie uszyję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Mam kilka pomysłów zarówno tańszych jak i droższych. Przy okazji pytanie czy płaszcz to większa filozofia niż marynarka czy mniejsza?Mniejsza. Materiał grubszy, a więc łatwiejszy w robocie. Nie jest wymagane tak dokładne dopasowanie. Sam Alden zamawia płaszcze MTM i twierdzi, że taki stopień dopasowania jest zupełnie wystarczający. Nie wiem, czy mniejsza, skoro koszt igły za płaszcz jest wyższy niż za marynarkę (w każdym razie u Sebastiana Żukowskiego i Janusza Kruszewskiego). Jako ciekawostkę podam, że uszycie płaszcza z tkaniny wełnianej u Turbasy, to mniej niż 50% kosztu garnituru (robocizna + materiał krawca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 16 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Ja też się przymierzam. Mam nawet wełnę z kaszmirem w kolorze navy blue. Chyba wolę jednorzędową dyplomatkę, ale najchętniej miałbym ich kilka W pracowni Krupa&Rzeszutko widziałem piękną dyplomatkę z patkami i brustaszą zrobionymi z innego materiału. Taką samą jak tutaj: http://images37.fotosik.pl/249/31aacffdb875e3f3.jpg Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 17 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2011 Może coś takiego : Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walek Napisano 17 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2011 maciato masz może więcej zdjęć tego płaszczyka lub możesz podać linka gdzie mogę więcej znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 17 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2011 Wygląda świetnie, tak na pierwszy rzut oka. W wersji koloru wielbłądziego musi być nie do pobicia. Zastanawiałbym się nad pagonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 18 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2011 maciato masz może więcej zdjęć tego płaszczyka lub możesz podać linka gdzie mogę więcej znaleźć? niestety; zdjęcie pochodzi zdaje się z bloga : http://da-i-net.tumblr.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walek Napisano 18 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2011 dzięki, będę szukał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 18 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2011 Już kiedyś wrzucałem zdjęcie na forum ale może będzie ono inspiracją dla kogoś komu poprzednim razem umknęło w gąszczu postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Dziś w witrynie Cafardini. Dwurzędówka też jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 A ja dalej uparcie szukam cienkiej granatowej jednorzędówki z krytą plisą. Ktokolwiek widział ktokolwiek wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 White Haven Hmm. Ten dział ma być stricte bespoke, więc jeśli nie zamierzasz tego granatowego płaszcza uszyć to zapraszam do działu głównego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 O faktycznie przepraszam. Przeglądam zwykle forum z pozycji "zobacz nowe posty" i nazwa działu jakoś mi umknęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 A tutaj zdjęcie, jak moim zdaniem powinien wyglądać zwykły płaszcz, który z powodzeniem można nosić i bardziej formalnie i bardziej causolowo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Niespecjalnie podobają mi się nakładane kieszenie i bardzo wysoka kozerka. Oprócz tego wszystko w porządku. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 14 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 I kolejny płaszcz z witryny Cafardini, bardzo uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Mam słabość do zimowych płaszczy dwurzędowych (dyplomatka, ulster). Na zdjęciu dyplomatka, należaca do Edwarda, księcia Windsoru, uszyta w Londynie w 1934 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi