Hargin Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Różnica w cenie jest, ale gdzie Warszawa, a gdzie Kraków. Im mniejsze miasto tym taniej. U mnie np. za spodnie krawiec bierze za igłę 200 zł. Ale zgodzę się, Szymon pokazał bardzo fajny bespoke. Na żywo myślałem, że to SuSu Bez przesady Lot z Warszawy do Krakowa to wydatek regularny rzędu ok. 250zł (w dwie strony). Dwie-trzy wizyty = 500-700zł. I nadal się opłaca, a o walorach turystyki jednodniowej nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Ewentualnie 2 godziny w Pendolino. Ale pewnie zaraz ktoś skrytykuje, że zamiast do Krakowa można pojechać w tym czasie gdzie indziej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2016 hmmm w weekend Szymon Jeziorko pokazał ciekawy, trzyczęściowy, tweedowy garnitur, uszyty u p.Kuci w Krakowie. Za igłę krawiec policzył 2000 zł Interesująca opcja, a sam zestaw bardzo ciekawy, fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablopoland2 Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Ceny garniturów udostępnia również P. Kamiński na swojej stronie i w zależności od materiału - 5500-9500. Ja bym jeszcze pociągnął temat innych warszawskich krawców, ponieważ w tym wątku wymienieni byli tylko Zaremba i Kamiński. Czy ktoś ma jeszcze jakieś inne doświadczenia (dobre lub złe) z innymi krawcami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Przejrzyj to podforum i przewodnik miejski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Caporegime: Problem z tematami na tym podforum jest taki, że bardzo duża część zdjęć jest już niedostępna. Między innymi chyba ze wszystkich Twoich realizacji u Sebastiana Żukowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 Pytanie do forumowiczów: Rozważam uszycie granatowego garnituru dwurzędowego, którego marynarkę będę mógł nosić osobno jako klubową do chinosów lub spodni z szarej flaneli. Coś mniej więcej jak tu: http://www.szarmant.pl/wp-content/uploads/2013/04/Zestaw-koordynowany-granat-i-szary.jpg https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/17/c3/89/17c389d1539d195306e346fb99a9d7cb.jpg W tym celu bylem dziś w sklepie z tkaninami w Łomiankach aby się trochę rozejrzeć i natknąłem się na Dormeuil voyage i Marzotto. Czy myślicie, że te tkaniny (jedna z nich) nadadzą się zarówno do marynarki klubowej jak i garnituru o zaniżonej formalności (imprezy rodzinne, chrzty, śluby itd.). Wiem, że zdjęcia nie są najlepsze ale tylko takie udało mi się zrobić na miejscu. Na żywo tkaniny się mają "blasku" tkanin na formalny garnitur. Nada się któraś z nich? edit: jeśli post w niewłaściwym miejscu forum to proszę moderatora o przerzucenie tam gdzie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koriolan Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Pozwolę sobie zapytać: gdzie w Łomiankach jest sklep z tkaninami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaann6 Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Dziekanów Leśny Ul. Kolejowa 181 05-092 Łomianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riko232 Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Witajcie. Nosze się z zamiarem uszycia pierwszego garnituru bespoke i mam takie pytanie. Otóż od niedawna regularnie ćwicze na siłowni i prawdopodobnie moje wymiary ciała(głownie klatka piersiowa) trochę się poprawią, myślę, że o pare centymetrów. Czy jest możliwość poszerzenia garnituru bespoke, gdyby był na mnie po pewnym czasie za ciasny w klatce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Słabo. Nie ma gdzie zostawić zapasów, poza tym Twoja sylwetka pewnie mocno się zmieni (klata, barki, ramiona, postawa). To nie tylko kwestia obwodów. Jak chcesz przypakować to zacznij od tego a potem idź do krawca. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Witajcie. Nosze się z zamiarem uszycia pierwszego garnituru bespoke i mam takie pytanie. Otóż od niedawna regularnie ćwicze na siłowni i prawdopodobnie moje wymiary ciała(głownie klatka piersiowa) trochę się poprawią, myślę, że o pare centymetrów. Czy jest możliwość poszerzenia garnituru bespoke, gdyby był na mnie po pewnym czasie za ciasny w klatce? Niedawno, któryś z kolegów wspominał swojego szefa z jego kolekcją "zamrożonych" garniturów bespoke za kilkadziesiąt tysięcy euro, więc pomyśl 2 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Niestety, jak Ci brzuch urośnie przez zimę, to w talii da się sporo popuścić tanim kosztem. W klatce - znacząco wyższym i też tylko parę centymetrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgodnie z tematem - planuję pierwszy bispołkowy garnitur. Ze spodniami i kamizelkami mam już doświadczenie; chciałbym dopytać o marynarkę. Na jakie elementy - względem konstrukcji - powinienem zwrócić uwagę? Jakie sugestie przekazać krawcowi, by marynarka wyszła jak najlżejsza? O co mogę poprosić względem ramion i wszycia rękawów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin27 Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin27 Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz577 Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Ma ktoś doświadczenie z szyciem koszul na miare od Emanuela Berga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Czy ta tkanina: http://www.tkaniny-sklep.com.pl/pl/p/Welniana-tkanina-garniturowa%2C-kupon-4%2C00-mb-M01669/1261 nada się Waszym zdaniem na garnitur jesnienno-zimowy? Mam wątpliwości co do jej jakości (patrz cena) i gramatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 290 g to niedużo jak na garnitur na jesień-zimę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 (edytowane) Bardzo lekkie jest 290g. Pomysl ze t-shirt chyba zwykle wazy ok 200g, 50% wiecej mialby 1m tego materialu. Zimowe to beda ok 370g i wiecej Btw Czemu nie kupic tkaniny od renomowanego producenta? Edytowane 12 Sierpień 2016 przez blueloafers dodanie pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 Dzięki za rady! Faktycznie będę musiał poszukać lepszej tkaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 W jakim celu poszukujesz tego garnituru? Gdzie będziesz go nosił, czy będziesz zdejmował marynarkę i w jak się ogrzewanych pomieszczeniach przebywał? Doradzanie bez tych informacji jest właściwie niemożliwe. W moich zastosowaniach, moja rozległa garderoba nie zawiera już w tej chwili, żadnego garnituru z gramatury powyżej 300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 15 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2016 Garnitur ma być do pracy, gdzie panuje temperatura raczej pokojowa (klimatyzacja). Pewnie nie będę siedział cały czas w marynarce, szczególnie że jestem raczej zimnolubny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 15 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2016 Wybor tkaniny zalezy moim zdaniem takze od tego jak wyglada aktualnie stan Twojej garderoby, na jakim etapie jej budowania jestes. Jesli zaczynasz to pewnie inna tkanina bedzie lepsza niz w przypadku gdy masz szafe wypchana dziesiatkami garniturow i min. dwusezonowa garderoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 15 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2016 Garniturów RTW mam pod dostatkiem jak na moje potrzeby. Teraz przymierzam się do drugiego garnituru na miarę i myślałem nad szarą lub ciemnoniebieską dwurzędówką w prążek (a la Szarmant). Znalazłem parę interesujących wzorów (Huddersfield, głównie flanela 270 g.), ale staram się trzymać ceny do 60-70 Euro za metr. U tego krawca robiłem tylko spodnie i ten garnitur ma być testowy. Dzięki raz jeszcze za cenne uwagi - jak zacznę szyć, to zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi