Bartek Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Szacunek Panowie, dla mnie to jest nadal niepojęte biec przez 50 minut, nie mówiąc o pół- i full maratonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 15 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Gratulacje, trybku! Bartku, a słyszałeś o 81-letniej zakonnicy, która od lat bierze udział w Iron Manie? To megatriatlon - naraz 3,86 km pływania, 180 km na rowerze i... maraton (42,195 km). Introducing the Iron Nun! http://youtu.be/nUp9v8A46dk http://impowerage.com/not-too-late/acti ... rong-at-80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Dziękuję. Bartek, rok temu miałem problemy z dystansem 10 km. Trening robi swoje. Proc, dzięki za linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 20 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2012 W niedzielę o 10 rano na Eurosporcie transmisja z maratonu w Londynie. Jak dobrze pójdzie, zamknie się w dwóch godzinach z haczykiem Mój cel na jesień: maraton poniżej 3:30. Staram się trzymać poniższego planu treningowego ("Amator wprowadzony" ): http://bieganie.pl/?show=1&cat=2&id=772 Fizycznie wytrzymam, tylko czy znajdę tyle czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 21 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2012 Jeśli ktoś przygotowuje się do jesiennego maratonu w Warszawie lub potrzebuje motywacji - odbywa się Puchar Maratonu Warszawskiego, czyli biegi na 5, 10, 15, 20 i 25 km. Odbywają się co miesiąc w soboty. http://maratonwarszawski.com.pl/node/28900 Dziś odbył się bieg na 5 km, na Kępie Potockiej w pięknych okolicznościach przyrody Mój czas 21:10, czyli 4:14 na 1 km, czyli nie najgorzej - w półmaratonie tempo miałem 4:40 na 1 km. Biegłem cholernie nierówno, chyba to dla mnie zbyt krótki dystans - po 5 km dopiero łapię dobry rytm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 8 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2012 Biega ktoś z Poznania? Znalazłem właśnie to: http://www.napieraj.pl/index.php?option ... &Itemid=31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 14 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2012 W sobotę rano w Wawrze biegniemy na 10 km! Super atmosfera i możliwość zmierzenia się z dystansem podczas niezobowiązujących zawodów Ktoś chętny? Dawajcie znać, ja będę na pewno. http://maratonwarszawski.com.pl/aktualn ... te-19-maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 19 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2012 10 km w ramach Pucharu Maratonu Warszawskiego. Znów nierówno i niepewnie, ale norma jest Miało być poniżej 45 min, a wybiegałem 43:36 (1km w 4:21). HR 174. HR max 189. Umiem już trzymać tempo, ale nie umiem stopniowo przyspieszać na tak krótkich dystansach. PS Poprawka ws. biegu na 5 km, wynik netto wyniósł 20:51. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j@zzband Napisano 19 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2012 10 km w ramach Pucharu Maratonu Warszawskiego. Znów nierówno i niepewnie, ale norma jest Miało być poniżej 45 min, a wybiegałem 43:36 (1km w 4:21). HR 174. HR max 189. Umiem już trzymać tempo, ale nie umiem stopniowo przyspieszać na tak krótkich dystansach. PS Poprawka ws. biegu na 5 km, wynik netto wyniósł 20:51. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2012 10 km w ramach Pucharu Maratonu Warszawskiego. Znów nierówno i niepewnie, ale norma jest Miało być poniżej 45 min, a wybiegałem 43:36 (1km w 4:21). HR 174. HR max 189. Umiem już trzymać tempo, ale nie umiem stopniowo przyspieszać na tak krótkich dystansach. PS Poprawka ws. biegu na 5 km, wynik netto wyniósł 20:51. Nie ma zdjęć, ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 22 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2012 http://maratonwarszawski.com.pl/aktualn ... tonu-10-km A nie ma zdjęć, ale znasz moje imię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 W sobotę startowałem w Biegu Ulicą Piotrkowską, jeden z zawodników biegł w takim stroju: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Szkoda, że nie ma zdjęcia z finiszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Powinno być, zaraz poszukam. EDIT: Niestety tylko tak się udało złapać pani fotograf. Ale wynik miał dwie minuty lepszy niż ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Ale wynik miał dwie minuty lepszy niż ja. Bo miał frak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Ale wynik miał dwie minuty lepszy niż ja. Bo miał frak Ale w biały dzień?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Zawody rozpoczynały się o 18:15, więc już mógł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 W takim razie pardon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 5 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Tak jak pisałem, mając pulsometr będziesz wiedział ile przebiegłeś na podstawie HR. Też biegam i po parku i na zawodach i tak się zastanawiam jak Kolega na podstawie HR wie ile przebiegł? Domyślam się, że nie chodzi o kilometry -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Oczywiście, że chodzi o kilometry. Na podstawie HR i czasu biegu wiesz ile przy danym HR przebiegłeś kilometrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Oczywiście, że chodzi o kilometry. Na podstawie HR i czasu biegu wiesz ile przy danym HR przebiegłeś kilometrów. No ok: 60minut biegu przy HR 164 ile to km? Ciekawe jak uwzględniasz profil trasy -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Biegam tylko po płaskim (tartanowa bieżnia). System się sprawdza, kiedyś porównywałem wynik z pulsometru i obliczenia z GPSem i oczywiście są małe różnice, ale ogólnie się zgadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 No na bieżni może daje radę, ale to straszna nuda. Natomiast w terenie już nie ma opcji. Dodatkowo nie uwzględnia podbiegów, wiatru czy nawet dyspozycji w danym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 To fakt bywa nudno.. kiedyś przebiegłem na tartanie 21km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 6 Czerwiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Proste - trzeba biec szybciej, żeby nie zdążyło Ci się znudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi