+Immune+ Napisano 3 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2011 # jkrol Tutaj już musisz dokonać samodzielnego wyboru. Dla mnie olej lniany to pełen archaizm, obecnie w żadnej znanej pracowni się go nie używa, ponieważ pojawiły się inne środki i detergenty które z powodzeniem go zastępują. Przewagę toniku nad tłuszczem opisałem już wcześniej w jednym ze swoich postów, więc nie będę się powtarzał. Zdecydowanie natomiast odradzam stosowanie wszelkich wynalazków typu olejki bambino lub smadze. Immune, czy próbowałeś także innych produktów marki Collonil i mógłbyś coś powiedzieć o ich jakości?Mogę z czystym sumieniem polecić wszelkie preparaty do czyszczenia i konserwacji skór welurowych, nubukowych i zamszowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 3 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2011 Czy produkty Collonil można kupić w jakimś warszawskim sklepie, czy pozostaje internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 3 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2011 w sklepach z butami poszukaj. w ecco powinny być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 5 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2011 Do konserwacji skórzanej podeszwy zdecydowanie polecam produkt firmy Collonil - SOHLEN TONIC. Cena od kilkunastu do dwudziestu paru złotych.Ktoś z Panów spotkał może taki środek w Poznaniu na żywo? Wczoraj przeszedłem wszystkie sklepy w Plazie i tylko w jednym z nich usłyszałem "my tego nie mamy", pozostali sprzedawcy twierdzili, że pierwsze słyszą, jakoby podeszwy czymkolwiek się konserwowało. Szewc, z typową dla siebie życzliwością, stwierdził, że jakiekolwiek środki i tak nic nie dadzą i proponuje w zamian zelowanie edit: literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 Kupiłem Sohlen tonic przez internet, gdy okazało się, że w całej Promenadzie go nie mają (bywa w Bacie, w Ecco chyba nawet o nim nie słyszeli). Pytanie: jak często mniej więcej należy go używać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 Immune, czy próbowałeś także innych produktów marki Collonil i mógłbyś coś powiedzieć o ich jakości? Ich zaletą jest na pewno łatwa dostępność, widziałem je w wielu galeriach handlowych. W Krakowie Sohlen Tonic kupiłem w sklepie Clarks w Bonarce. Pytanie bylo do Immune, ale pozwole sobie wtracic trzy grosze. Collonil jest jedna z marek produktow do pielegnacji obuwia polecanych przez Kielmana, co dla mnie jest dosc znaczaca rekomendacja. Sam uzywam ich kremow i past i jak dotad nie zawiodly. Z polecenia Immune musze sprobowac ich specyfikow do zamszu. Edit: przepraszam za brak polskich znakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejzojeden Napisano 14 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 Nie znalazłem nigdzie na forum dyskusji o podkuwaniu skórzanych podeszw blaszkami. Fabrycznie nawet buty najlepszych firm bardzo rzadko je posiadają, natomiast przeglądając zdjęcia butów używanych na forach widuje je bardzo często. Większość butów ma dziś gumowe wstawki na pięcie pozostaje jednak kwestia zdartych czubów które wyglądają IMHO bardzo źle. Czy takie blaszki mogą przedłużyć życie podeszw? Na pewno spowalniają przecieranie szwu wydaje mi się że chronią także nosek buta przy znacznym zużyciu podeszwy Czy wy podkuwacie - jeśli tak to jakie miejsce w warszawie polecacie? aby była jasność o czy mówię zdjęcia pochodzą z forów. Lobby (więc najwyższa półka RTW) mają gumę na pięcie jednak czubki były fabrycznie nie chronione podbite doiero po zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 14 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 Na pewno taka podkowa chroni but, choć nie chciałbym gości w tak podbitych butach na moim parkiecie pozostaje jednak kwestia zdartych czubów które wyglądają IMHO bardzo źle. Jakie zdarcie masz na myśli? Trochę zużyta podeszwa w bucie, pod warunkiem jej dobrego zakonserwowania i zapastowania, moim zdaniem wygląda bardziej szlachetnie od idealnie nowej. W eleganckim ubraniu nic nie powinno wyglądać zbyt nowo. Oczywiście jeśli podeszwa zetrze się już za bardzo, to ją wymieniamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 14 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 Apropos podeszwy - sklep eobuwie.com.pl ma w asortymencie tonik Collonil do podeszw. Na stronie caly czas 'dostępny', 'wysyłka w ciągu 24h'. Tyle że od 12 lipca, kiedy to zamówiłem wraz z kilkoma innymi rzeczami... ...nie dostarczyli do dzisiaj, i mailowo tłumaczą się że nie dostali dostawy od firmy Collonil. Prośby o zaznaczenie na stronie że produkt nie jest dostępny spływają jak po kaczce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 14 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 Współczuję i polecam sklep http://www.butyplus.pl/ , który wysłał mi ten tonik piorunem. Kupiłem kilka sztuk, więc jeśli bardzo Ci zależy, mogę jedną odsprzedać po kosztach. Apropos podeszwy - sklep eobuwie.com.pl ma w asortymencie tonik Collonil do podeszw. Na stronie caly czas 'dostępny', 'wysyłka w ciągu 24h'. Tyle że od 12 lipca, kiedy to zamówiłem wraz z kilkoma innymi rzeczami... ...nie dostarczyli do dzisiaj, i mailowo tłumaczą się że nie dostali dostawy od firmy Collonil. Prośby o zaznaczenie na stronie że produkt nie jest dostępny spływają jak po kaczce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stachu Napisano 14 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 Jestem w podobnej sytuacji, jabberwocky. Ja zamówiłem 2 sztuki 18 lipca i do tej pory nic.. parodia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejzojeden Napisano 14 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 dobrą ilustracją jest wpis macaroniego http://macaronitomato.blogspot.com/2011 ... atach.html twierdzi że jego podeszwy wytrzymają jeszcze 2-3 lata zanim wyśle je do C&J na wymianę tymczasem podeszwa na czubach wygląda na bardzo zużytą, nawet jeśli podeszwie nadal nie grozi zniszczenie to pozostaje właśnie kwestia estetyczna tak zdarte noski nie pasują IMHO do dobrze wypastowanych butów. Skłaniał bym się ku podbijaniu wszystkich butów ze skórzaną podeszwą nawet jeśli to nie przedłuża ich życia ale dziwi mi że na forum i żadnym z Polskich blogów nie było na ten temat ani słowa. Czy są jakieś negatywne strony podkuwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 tak zdarte noski nie pasują IMHO do dobrze wypastowanych butów. Moim zdaniem świetnie pasują - buty nabrały szlachetnej patyny. Jak widać kwestia gustu i podejścia do ubioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 A czy przypadkiem takie podkute buty nie hałasują przy chodzie oraz tak naprawdę chronią podeszwę, ale sam nosek dalej się zużywa wskutek frontalnego ataku butów na różne nierówności na chodnikach? Bo jakiś logiczny powód musiał zaistnieć, że takie podkucia bardzo rzadko się spotyka. Moim zdaniem taki but prosto od szewca może i jest ładny na pokaz, do zdjęcia, ale dopiero już użytkowany pokazuje swoją klasę (i pośrednio właściciela) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 14 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 Zaraz dojdziemy do wniosku, że starty obcas wygląda elegancko, pokazuje znak czasu, więc po co flekować. Ejzojeden ma rację, starty czubek nie wygląda estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 14 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 (...) dziwi mi że na forum i żadnym z Polskich blogów nie było na ten temat ani słowa. (...) Poniekąd było - sprawdź w forumowej wyszukiwarce "żabki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 14 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 Jestem w podobnej sytuacji, jabberwocky. Ja zamówiłem 2 sztuki 18 lipca i do tej pory nic.. parodia. Zdążylibyśmy ściągnąć z Niemiec. Chyba wypadałoby im trochę 'reklamy' zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 Zaraz dojdziemy do wniosku, że starty obcas wygląda elegancko, pokazuje znak czasu, więc po co flekować. Ejzojeden ma rację, starty czubek nie wygląda estetycznie. "Format" startego obcasa jest jednak dużo większy i bardziej rzucający się w oczy niż lekko starty czubek buta. Kiedy podeszwa jest zadbana i zakonserwowana, starty czubek jest niewidoczny dla większości obywateli w przeciwieństwie do obcasa, który mocno starty rzuca się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sestriere Napisano 14 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 Apropos podeszwy - sklep eobuwie.com.pl ma w asortymencie tonik Collonil do podeszw. Na stronie caly czas 'dostępny', 'wysyłka w ciągu 24h'. Tyle że od 12 lipca, kiedy to zamówiłem wraz z kilkoma innymi rzeczami... ...nie dostarczyli do dzisiaj, i mailowo tłumaczą się że nie dostali dostawy od firmy Collonil. Prośby o zaznaczenie na stronie że produkt nie jest dostępny spływają jak po kaczce... mam to samo dokładnie wręcz co do daty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taternik Napisano 14 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2011 Witam. Również zamówiłem miesiąc temu w sklepie eobuwie.com.pl produkt Sohlen tonic i w zeszłym tygodniu stwierdzili, że w nastepnym otrzymam, czekają na przesyłkę z hurtowni. Jeśli nie dotrze poproszę o zwrot pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stachu Napisano 20 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2011 jabberwocky, Taternik, sestriere, otrzymaliscie towar? Ja nie. Przyznam, ze zaczyna mnie to irytowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sestriere Napisano 20 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2011 ja po kolejnym zmonitowaniu, dostałem maila zapewniającego o tym, że 'w tym tygodniu' wyślą acha, i sprawdzilem datę zamówienia -12 lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 20 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2011 Nic się nie zmieniło, na stronie jak wisiało 'dostępne, wysyłka w 24h' tak wisi. W międzyczasie pochwalili się jeszcze nową dostawą z firmy Collonil w spamie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 27 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2011 Coś ruszyło, podobno wysłali paczki DHL twierdzi że będzie w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 27 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2011 Ja zamówiłem płyn Collonila do podeszew na www.butyplus.pl i dostałem bodajże po 2 dniach. Nie wiem, jak z ceną - u nich kosztował 19zł + 8zł poczta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi