Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 17 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2020 5 godzin temu, adamW napisał: @poszetka.com, promocja działała tylko wczoraj? Wydłużyliśmy do piątku do północy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 Poznajcie Teodora Axentowicza oraz jego obraz "Kołomyjka" https://bit.ly/axentowicz ➾ jeden z czołowych reprezentantów młodopolskiej sztuki inspirowanej rodzimym folklorem ➾ w 1894 współpracował z Wojciechem Kossakiem i Janem Styką przy realizacji "Panoramy Racławickiej". ➾ w 1895 osiadł na stałe w Krakowie, gdzie objął stanowisko profesora w Szkole Sztuk Pięknych, które piastował do 1934. ➾ w 1897 założył szkołę malarstwa dla kobiet, w której wykładali m.in. Wyczółkowski i Stanisławski. ➾ w Paryżu Axentowicz rozpoczął karierę ilustratora tworząc prace dla tak poczytnych magazynów francuskich, jak „Le Monde Illustré” czy „Le Figaro” oraz angielskiego „The Graphic”. ➾ w roku 1891 artysta powrócił do Paryża, gdzie został przyjęty do Société Nationale des Beaux-Arts, a także otrzymał prestiżową nagrodę: Złote Palmy Akademii. W tym roku obchodzimy rocznicę 160 urodzin Teodora Axentowicza, z tej został został uhonorowany patronem 2020 roku.https://bit.ly/axentowicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 Czy zielony krawaty z grenadyny - garza fina będzie nadal dostępny, a jeśli tak to kiedy? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 Godzinę temu, kichanadeta napisał: Czy zielony krawaty z grenadyny - garza fina będzie nadal dostępny, a jeśli tak to kiedy? Pozdrawiam. Tak, 2/3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 Co to jest wysoki stan? Gdzie zaczyna się wysoki stan spodni? To zależy. Zależy od wielu czynników: od wzrostu noszącego, proporcji jego ciała, kształtu sylwetki czy nawet subiektywnego postrzegania. Spodnie, które wypadają wysoko dla osoby o wzroście 170 cm, będą już spodniami z niskim lub co najwyżej średnim stanem dla osoby 20 cm wyższej. Żeby nieco ułatwić sprawę, można przyjąć, że spodnie z wyższym stanem to takie, które całą szerokością pasa spoczywają powyżej kolców biodrowych, już w miękkiej części talii. Dla jednych to będzie na wysokości pępka, dla innych kilka centymetrów pod - ale to powinny być okolice najwęższej części korpusu. Kiedyś dużo popularniejsze, obecnie zdecydowanie w mniejszości - choć spodnie z wysokim stanem odchodziły i wracały wraz z trendami, w długim okresie utrzymywała się tendencja do obniżania stanu w męskich spodniach. Doszło to już do takiego momentu, że z ofert sieciowych sklepów wysoki stan praktycznie zniknął, poza pojedynczymi przypadkami, które można właściwie zaliczyć jako jednorazowe eksperymenty. Mężczyźni (podobno) obecnie nie chcą ich nosić, z dwóch bardzo prozaicznych powodów: po pierwsze, większość nie zdaje sobie sprawy z ich istnienia, a po drugie, wszystkiemu winien jest… pasek. Pas z ozdoby stał się praktycznym narzędziem, pierwszym wyborem jeżeli chodzi o sposób podtrzymywania spodni na właściwej wysokości. Niekoniecznie wygodnym, a już szczególnie, jeżeli miałby ściskać brzuch. Dla wielu łatwiej go zapiąć niżej, na biodrach, na twardszej części korpusu. Dlatego niestety wraz z odejściem od powszechności krawiectwa miarowego, pozwalającego na idealne dopasowanie w pasie, odwrotem od szelek oraz ogromnym wzrostem popularności dżinsów (praktycznie zawsze wymagających paska), spodnie z wysokim stanem odeszły do lamusa. Więcej: link 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 Nowość ręcznie szyte espadrylehttps://bit.ly/espadryle_poszPostawiliśmy na hiszpańskiego producenta, który od 1982 roku specjalizuje się w ręcznie szytych espadrylach z juty.4 kolory, od siebie dodaliśmy klasyczny jodełkę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jugend Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 @poszetka.com, jest gdzieś tabela z rozmiarami? Widzę, że szybko się rozchodzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 7 minut temu, jugend napisał: @poszetka.com, jest gdzieś tabela z rozmiarami? Widzę, że szybko się rozchodzą. Narazie nie ma tabeli 😕 Wychodzi na to że za chwile nie będzie w czym wybierać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jugend Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 Zamówiłem, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torgul Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 Czy zapasy zostaną uzupełnione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 Czy mi się wydaje, czy one podrożały w ciągu ostatnich 2 godzin?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianB. Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 Nie wydaje Ci się. Kupiłem za 99zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 1 minutę temu, Koval napisał: Czy mi się wydaje, czy one podrożały w ciągu ostatnich 2 godzin?... tak, część osób kupiła z błędną / niższą ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 7 minut temu, poszetka.com napisał: tak, część osób kupiła z błędną / niższą ceną Anulujecie zamówienia?;-) BPNMSP 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 Ja wziąłem 43 licząc że się naciagną, ale jak przymierze w sklepie (o ile będę mógł) i będą za małe, to dwie pary będą do odstąpienia jakby ktoś chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 Ja espadryle zawsze musiałem kupować o numer większe. Normalnie mam 42,5, 43 i musiałem zawsze brać 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 I właśnie dzięki takim radom kupowałem 3 razy Mowa o Espadrij l´originale. Wpierw kupiłem 46, bo przecież większe muszą być. Jak przyszły i zobaczyłem tą płetwę to prewencyjnie kupiłem 44 i 45. Finalnie noszę 43. Stopa 28,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 Godzinę temu, eduardo napisał: I właśnie dzięki takim radom kupowałem 3 razy Mowa o Espadrij l´originale. Wpierw kupiłem 46, bo przecież większe muszą być. Jak przyszły i zobaczyłem tą płetwę to prewencyjnie kupiłem 44 i 45. Finalnie noszę 43. Stopa 28,5 cm. czyli chyba się wstrzeliłem bo też moja stopa ma taką długość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 Jeżeli mają podobną rozmiarówkę to jak najbardziej. W 44 miałem za luźno. A trzeba wziąć pod uwagę, że espadryle się trochę rozciągną. Jak już teraz będzie miał luz to nie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 I właśnie dzięki takim radom kupowałem 3 razy Mowa o Espadrij l´originale. Wpierw kupiłem 46, bo przecież większe muszą być. Jak przyszły i zobaczyłem tą płetwę to prewencyjnie kupiłem 44 i 45. Finalnie noszę 43. Stopa 28,5 cm.To nie była żadna rada, tylko stwierdzenie jak jest u mnie. No i jednak przy normalnym rozmiarze 43 espadryle mam 44, nie 46Firmę mogę sprawdzic, jak je wyjmę z szafy. To zależy od rozmiarówki producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jugend Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 Pojawiły się wymiary na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 16 godzin temu, lubo69 napisał: Anulujecie zamówienia?;-) BPNMSP Chu Chu my to nie Su Su 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 16 godzin temu, Krzysiek_W napisał: Ja wziąłem 43 licząc że się naciagną, ale jak przymierze w sklepie (o ile będę mógł) i będą za małe, to dwie pary będą do odstąpienia jakby ktoś chciał Porównujac z Crownhillem w którym noszę 41,5, przy espadrylach mam 42 i raczej czekam aż się rozejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonAlex Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 Czyli skoro noszę loake uk8, yanko też 8 lub 8.5, gdzie długość wkładki wynosi około 28 cm to miałbym rzekomo wziąć espadryle w rozmiarze 45? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 24 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2020 Dziś odebrałem swoje espadryle w kolorze khaki, rozm. 43. Normalnie noszę 42.5 (Yanko, Berwick), a do tych mi ledwo stopa weszła. Powinienem wziąć rozm. 45, może 44. Jeżeli jest ktoś chętny na espadryle w kolorze khaki (bardzo ładny kolor) w rozmiarze 43 to zapraszam na PW. Polecam osobom o rozmiarze buta 41 i 41.5. Ja natomiast chętnie odkupię parę w rozmiarze 45, kolory khaki, burgund i granat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi