Buzz_1 Napisano 27 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 A te? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 Buzz_1 - Osobiście czerwonych butów nie mam w planach. Nie zmienia to faktu, że buty prezentują się ciekawie. Jakieś dodatkowe zdjęcia, lub link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 27 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 Jutro wkleję bo teraz jest jakis problem, nie widze tego co wkleiłem. Używam tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasko0 Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Dzięki za pomoc w wyborze tych Gordon'ów. Zamówiłem - dam znać jak już założę je na nogi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponton Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Szanowni Forumowicze, chciałbym kupić jakieś porządne klasyczne oksfordy, które ubierałbym maksymalnie parę razy w roku na jakieś ważne uroczystości. Przeszukawszy internet wytypowałem kilka kandydatów i prosiłbym Was o opinie i rady co do moich typów: 1) Otisopse http://partenope.pl/buty-meskie/81-oxfordy-skora-licowa-czarne.html-- jak z jakością? 2) Berwick 3488 http://www.sklep.klasycznebuty.pl/362,berwick-3488-black-calf.html-- jak z jakością? no i nie wiem, czy kopyto G nie będzie za szerokie 3) Shoepassion 543 http://www.shoepassion.pl/eleganckie-buty-meskie/no-543.html-- jeśli już te, to czy nie lepiej dołożyć do Loake Aldwych? 4) Meermin https://www.meermin.es/articulo.php?idArt=2033#-- jak wyżej Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc w wyborze. Trochę czytałem o każdej marce z osobna, ale nie udało mi się z tego wywnioskować, jaki jest ich stosunek jakości do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Cofnij się kilka stron w tym wątku, ktoś zadał identyczne pytanie i m.in. ja odpowiadałem w kwestii Shoepassion i Loake. Z tego co wymieniłeś to mam jeszcze Otisopse (tylko że brązowe). Nie wiem dlaczego na tym forum są właściwie same niepochlebne opinie o tej marce, bo jestem zadowolony. Może ktoś się wpowie kto nie jest? Używam tych butów na co dzień (2-3 razy w tygodniu) w ciepłym sezonie i skóra zachowuje się bardzo dobrze, bardzo mało się marszczy. Minusem jest podeszwa - od razu warto podzelować. Otisopse są bardzo lekkie i miękkie, nie są szyte metodą Good Year Welted. Jeżeli chodzi o ich krój/fason to na ważne uroczystości wybrałbym coś innego np. Shoepassion. Otisopse wyglądają poprostu jak buty codzienne Berwick i Meermin nie znam, ale te drugie cieszą się powodzeniem na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Jeszcze raz próbuje wkleić zdjęcie ale ja sam go nie widze. Albo cos nie tak z moim tapatalk albo jakis inny problem. Poddaje buty pod ocenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Poddaje buty pod ocenę Mi się nie podobają. Jak na mój gust są za bardzo wydłużone i gubią proporcje. Zaznaczam jednak, ze to moja subiektywna ocena. Noszę 44 i w moim przypadku buty na takim kopycie wyglądają karykaturalnie. Poza tym, nie podoba mi się mało subtelna patyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Ja myślę że te proporcje są spowodowane po prostu kiepskim zdjęciem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Poza tym, nie podoba mi się mało subtelna patyna. Ile by trzeba wydać i jakie buty byś polecił z ładna patyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Ile by trzeba wydać i jakie buty byś polecił z ładna patyną? Nie polecam żadnych fabrycznie "patynowanych". Patyna to nie jest kwestia pieniędzy, tylko talentu . Nie jestem przekonany, że małe-chińskie rączki spędzające z jednym butem minutę, są w stanie osiągnąć efekt patyniarza poświęcającego na to samo 4 godz. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Buty które pokazałem nie maja nic wspólnego z Chinami. Aczkolwiek telefon z którego właśnie pisze został tam wyprodukowany i chyba nie dałoby sie tego zrobić np w Polsce. Ponawiam pytanie ile musiałbym dać w takim razie za buty z ładną patynacją. - jakie buty i gdzie patynować.? Patyna to nie jest kwestia pieniędzy, tylko talentu .Czyli patyniarze pracują za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Buty które pokazałem nie maja nic wspólnego z Chinami. Aczkolwiek telefon z którego właśnie pisze został tam wyprodukowany i chyba nie dałoby sie tego zrobić np w Polsce. Ponawiam pytanie ile musiałbym dać w takim razie za buty z ładną patynacją. - jakie buty i gdzie patynować.? Chodzi mi o pseudo-patyne, wykonywaną aerografem. Takie kontrolowane brudzenie ma niewiele wspólnego z patynowaniem. Już na starcie wygląda fatalnie, a starzeje się jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Mam kilka par Magnanni i starzeją sie całkiem dobrze jak na chinszczyzne malowana aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 wg mnie jeśli męskie czerwone to chyba mniej oficjalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Ladne są te CT - ostatnio widziałem je na zywo w sklepie firmowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Jeszcze taka chińszczyzna mi chodzi po głowie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 W końcu zdecydowałem sie na ta pierwsza chinszczyzne malowna aerografiem. Cóż nie każdego stać na prawdziwie ręcznie patynowane buty. Z drugiej strony tak na prawdę dalej nie wiem ile mogą kosztować bo nikt nie odpowiedział, mogę sie tylko domyślać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 W końcu zdecydowałem sie na ta pierwsza chinszczyzne malowna aerografiem. Cóż nie każdego stać na prawdziwie ręcznie patynowane buty. Z drugiej strony tak na prawdę dalej nie wiem ile mogą kosztować bo nikt nie odpowiedział, mogę sie tylko domyślać.Sama usługa patynowania może kosztować od 50 do nawet kilkunastu tysięcy euro, w zależności od renomy mistrza i stopnia skomplikowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekpro Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Aktywnie poszukuje butów na swój ślub. Czy moglibyście mi doradzić, czy dobrym wyborem będzie ten model: https://www.rylko.com/pl/produkt/IPJK01_GU8,76030,82.html Czy jednak powinienem, szukać czegoś za granicą? Chciałbym zmieścić się w budżecie 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell89 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Ten link nie powinien pojawić się na tym forum... Buty mają otwartą przyszwę (derby), co jest mocno niewskazane na własny ślub. Dodatkowo posiadają dziwne, niepotrzebne przeszycia na cholewce. Z budżetowych na terenie Polski przychodzi mi do głowy jedynie to (jakość nieznana): http://www.sklep.klasycznebuty.pl/296,fs-280-black.html Polecane na forum są następujące, ale to już większy wydatek: http://www.sklep.klasycznebuty.pl/362,berwick-3488-black-calf.html http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=2&shoeid=5125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapla Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Korzystając z okazji - kupiłem dzisiaj pierwsze porządne buty, Yanko 558 Negro Już się nie mogę doczekać przesyłki, mam tylko nadzieję, że będą pasowały do mojej stopy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Aktywnie poszukuje butów na swój ślub. Czy moglibyście mi doradzić, czy dobrym wyborem będzie ten model: https://www.rylko.com/pl/produkt/IPJK01_GU8,76030,82.html Czy jednak powinienem, szukać czegoś za granicą? Chciałbym zmieścić się w budżecie 500zł. Są też te za 550zł ale to już z przesyłką: http://www.sklep.klasycznebuty.pl/291,loake-200b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Witam Panowie Czasu mało więc proszę o szybką opinię: oxfordy shoepassion czy yanko? Pozdrawiam tom______i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Yanko. Lepsza skóra, zgrabniejsze kopyto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi