Skocz do zawartości

Zastanawiam się nad kupnem

jabberwocky

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Poniżej buty, które kupiłem ale zamierzam zatrzymać tylko jedną parę. Ten sam model, różnia się tylko kolorem, to moksyny z wyprzedaży Massimo Dutti. Ktory będzie "wszechstonniejszy" i da się nosić w większej ilości stylizacji, pór roku itp.?

Będę wdzięczny za poradę.

5fwn.jpg

http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1356-marka-jloic-orange-niemiecka-dok%C5%82adno%C5%9B%C4%87-hiszpa%C5%84ska-dusza/?hl=jloicorange

A tak przy okazji, jeżeli możesz sobie pozwolić na zakup butów za 200 euro, to dlaczego szukasz butów za 120 euro, których skóra nie jest rewelacyjnej jakości?

Wiem Koźle, wiem. Szukam, ponieważ jeśli nie znajdę niczego rozsądnego (czyt. w granicach możliwości finansowych) zima zaskoczy mnie i moje buty jak drogowców.
Wstyd się przyznać, ale aktualnie w szafie butów do kostek, trzewików i tym podobnym mam słownie: zero.  ;)

Do polskich sieciówek wchodzę z pokrzywioną jak po cytrynie miną i szybko stwierdzam, że nic mi się nie podoba   :(

@waski, na tak zadane pytanie odpowiedź nie byłaby jednozdaniowa. Szukam butów za 120 Euro ponieważ ich nierewelacyjna skóra będzie i tak lepsza niż w polskich sieciówkach. 

Spodziewam się, że droższe w tym przypadku oznacza lepsze ale poszukuję 'wystarczających', nie 'najlepszych'.

Tak po prawdzie muszę przed zimą zakończyć tematy związane z urządzeniem mieszkania (m.in kuchnia od zera) i na ten cel pójdą nagromadzone oszczędności.  :(

@waski, na tak zadane pytanie odpowiedź nie byłaby jednozdaniowa. Szukam butów za 120 Euro ponieważ ich nierewelacyjna skóra będzie i tak lepsza niż w polskich sieciówkach. 

A tu bym się nie zakładał. Abstrahując od wyglądu tych butów, w niektórych przypadkach skóry są zauważalnie lepszej jakości niż to co ma w ofercie Bexley.

Abstrahując od wyglądu tych butów, w niektórych przypadkach skóry są zauważalnie lepszej jakości niż to co ma w ofercie Bexley.

Przyznam, że mnie zaskoczyłeś (nie uważam się za guru - w takim razie przyznaję - błędne założenie z mojej strony). Oczywiśćie pozostawiając kwestie wyglądu butów na drugim planie.

Niestety kryterium pozacenowym jest zarówno jakość jak i wygląd. Te dwa czynniki muszą się gdzieś spotkać.

Za 200 euro nie kupisz najlepszych butów :) . Rozumiem, że nie samymi ubraniami człowiek żyje, dlatego nie namawiam nikogo na kupowanie butów, na które go nie stać, ale jeżeli możesz wydać 200 euro na buty jesienno-zimowe (gdzie jakość skóry moim zdaniem ma większe znaczenie niż w przypadku letnich) to nie kupuj Bexleyów. Jeżeli Twój max to 130euro + koszt przesyłki, kup Bexleye.

Panowie, 
Noszę się z zamiarem kupna brougsów. Wstępnie wybrałem Loake 1880 Chester w kolorze tan (na zdjęciu). Proszę o poradę, czy warto za te buty zapłacić 1000 z kawałkiem, czy też może w podobnym budżecie można dostać lepiej wykonane i/lub ładniejsze buty? Jestem zakochany w Church's Grafton (http://www.church-footwear.com/images/product/A1436_9XV_F0AAN-2.png), ale niestety aktualnie nie chciałbym wydać takiej kwoty. Pomożecie? :-)

1880_chester_group_.jpg

Jakkolwiek lubię Loake to tysiaka bym za nie w życiu nie dał.  Popatrz na Meerminy albo Yanko.

Tak na marginesie - bardzo podobne brogue Loake (też seria 1880, tylko na gumowej podeszwie) kupilem niedawno na Zalando za ok. 600 zł. Zobacz może promocja dalej obowiązuje.