Skocz do zawartości

Zastanawiam się nad kupnem

jabberwocky

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi.

Wolałbym bez tych skórzanych doszywek.

Sprawdź jeszcze w sklepach stacjonarnych - jest sporo modeli (zwłaszcza w Zarze), choć rozmiarówka mocno przerzedzona.

W jednym już byłem, niestety wybór nie był duży i z rozmiarami też średnio. Ale przejdę się jeszcze do ich drugiego sklepu, od razu do TK Maxx zajrzę.

mieszczą się w budżecie takie?

Ładne i wierzę, że stosunek ceny do jakości odpowiedni, ale na tym etapie nie mogę sobie pozwolić na takie wydatki ;)

Raczej do 200 zł i dobrze mieć łatwą możliwość zwrotu (jak w Zarze i MD). Wiem oczywiście, że rewelacji się nie mogę spodziewać w tym przedziale cenowym, ale w tym momencie na moje potrzeby wystarczy.

Miałem te buty w dłoni i nie powalają estetyką. W samym wittchenie lepiej wyglądają derby wingtipy niż te longwingi. Zaś wersja tych longwingów w zarnistym brązie sprawia wrażenie jak by była wykonana z plastiku. Co do jakości to mam 3 pary butów z wittchena. Wszystkie kupowałem na "wyprzedażach po wyprzedażach" i myślę, ze mniej więcej 3 stówki to tyle ile są one w rzeczywistości warte, więc nie przepłacisz. Plusem butów z wittchena są miłe, trochę oldschoolowe kopyta. Jeśli jednak możesz wydać więcej kasy i nie boisz się zakupów w internetach to na pewno znajdziesz sporo lepszych i ładniejszych butów....

Szanowni Panowie,

z racji nieodległego ożenku szukam klasycznych czarnych butów. Zastanawiam się nad tymi 3 modelami:

1. http://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/bellagio?coloris=noir

2. http://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/berkeleyii?coloris=noir

3. http://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/madisonclassic?coloris=noir_graine

Proszę Panów o opinie...

Witam,

Szukam jakiś brogues'ów od pewnego czasu wzorując się na klasyfikacji butów w jednym z wątków

c.niższa

Barker Heritage
Barker International 
Loake 1880
Herring Classic (Loake 1880 i Barker)
Barker Professional 
Grenson Rushden
Alfred Sargent Classic Collection (dawne kolekcje)
Sanders Ambassadors
Barker Creative

Jednak na mój budżet muszę patrzeć na klasę niższą, laoke, barker to wydatek ok 110 funtów. Wpisałem z ciekawości Windsory i zostałem zaskoczony gdyż, są tam buty teraz w promocjach po 35 funtów. Czy te buciki nadają się na pierwsze poważniejsze buty ?

http://www.samuel-windsor.co.uk/buy.cfm/mens-classic-shoes/classic-country-brogues-brown-rubber-sole/73/no/51422?getimage=2

lub

http://www.samuel-windsor.co.uk/buy.cfm/mens-prestige-italian-shoes/prestige-semi-brogue-tan-italian-leather-upper/73/yes/51378?getimage=2

Jeżeli zapytam czy warto dorzucić 70 funtów i kupić Loake np to każdy powie mi, że tak ?

Dziękuję z gory za zainteresowanie

Tak.

A coś więcej na temat powyższych butów? Są na tyle niskiej jakości, że nie warto na nie zerkać ? Mimo wszystko w jakiś sposób zostały wymienione w kategori z barker, loake. Przepraszam, za dociekliwość ale chciałbym znać uzasadnienie. 

@Simao - Zwróć uwagę na różnice cenowo-jakościowe między poszczególnymi liniami w obrębie jednej marki. Przytoczony fragment klasyfikacji obejmuje Loake 1880, które poza wyprzedażą oscylują w granicach (1.8÷2) x cena, którą podałeś (i którą byłbym skłonny zapłacić, co zresztą się stało :ph34r:).

Samuel Windsor został sklasyfikowany bliżej Loake L1, które regularnie chodzą w wymienionej przez Ciebie cenie :unsure:. Może mógłbyś poszerzyć obszar poszukiwań poza Anglię. Ostatnio była jakaś zorganizowana akcja z możliwością kontynuacji(?) - bodajże Bexley - spróbuj się jeszcze rozejrzeć.

@Simao - Zwróć uwagę na różnice cenowo-jakościowe między poszczególnymi liniami w obrębie jednej marki. Przytoczony fragment klasyfikacji obejmuje Loake 1880, które poza wyprzedażą oscylują w granicach (1.8÷2) x cena, którą podałeś (i którą byłbym skłonny zapłacić, co zresztą się stało :ph34r:).

Samuel Windsor został sklasyfikowany bliżej Loake L1, które regularnie chodzą w wymienionej przez Ciebie cenie :unsure:. Może mógłbyś poszerzyć obszar poszukiwań poza Anglię. Ostatnio była jakaś zorganizowana akcja z możliwością kontynuacji(?) - bodajże Bexley - spróbuj się jeszcze rozejrzeć.

Dziękuję bardzo za zainteresowanie :) Przeglądałem też Bexley'a ale tam jak to ostatnio pewien użytkownik napisał, że ceny poszły w górę. Zawsze jest ebay, ale naprawdę ludzie coś niechętnie wysyłają poza swój kraj. Nie wiem czy to kwestia lenistwa czy jakiejś blokady. 

Pozdrawiam

Witam - mam kolejne pytanie.

Zastanawiam się teraz na porządnymi czarnymi oxfordami lub podobnymi do oxfordów.  Do tej pory mam (i chwalę sobie) średnią półkę Barkerów i Loake.  A chciałbym poznać półkę wyższą.

Moim faworytem są Church's Consul, ale zastanawiam się czy jest jakaś lepsza alternatywa.  Poziom cenowy taki jak te Church's (powiedzmy do 400 GBP +/- 10%).

Czego oczekuję - buty muszą być wyjątkowe.  Wiem, że to takie niemierzalne, ale w tym towarzystwie myślę, że zrozumiałe ;-)

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam,

T.