gregx Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Te Herringi są dostępne tylko w F... Skoro nie nabrałeś się na "dołóż do Yanko", to może dołożysz do Trickersów? Te są szerokie... Najdelikatniej mówiąc poza zaplanowanym budżetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Ach, nie zauważyłem że to 026; w tej sytuacji zgadzam się z Aronem. @gregx: obie pary fajne, obie odrobinę zbyt wysoko wycenione. Chyba nikt z nas nie wypowie się na temat podeszwy w Loake (w każdym razie ja nie znam tego rodzaju). Dainite ma swoich zwolenników i przeciwników; ja nie przepadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Kopyto 026 (Loake/Herring) w tęgości F jest węższe niż kopyto 960 (Yanko) w tęgości G. Nie należy sugerować się wyglądem kopyta 026 jeżeli chodzi o określenie tęgości. Zmartwiłeś mnie. W butach z Shoepassion spokojnie mieszczę się w F. Jak rozumiem F Loake jest węższe. Sam już nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Nie rozumiem. Mieścisz się w Shoepassion, a nie mieścisz się w kopyto 960G Yanko? To dziwne, bo 960 Yanko jest szersze niż Shoepassion. W moim odczuciu 026 F Loake jest węższe niż Shoepassion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Potwierdzam, 026 Loake są o wiele mniej obszerne od 960 Yanko. Z tym że Aron te trzewiki Loake z linka są na kopycie "Pennine". Nie mam pojęcia jak ono się ma do 960. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Nie rozumiem. Mieścisz się w Shoepassion, a nie mieścisz się w kopyto 960G Yanko? To dziwne, bo 960 Yanko jest szersze niż Shoepassion. W moim odczuciu 026 F Loake jest węższe niż Shoepassion. Nie pozostaje nic innego jak przetestować jeszcze raz Yanko G, o czym niezwłocznie powiadomię kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Życzymy powodzenia; może jednak zostaniesz na forum... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Zastanawiam się nad licytacją Meerminów (do połowy regularnej ceny) Czy te wady są poważne? To pęknięcie skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Koledzy proszę o szybka poradę - co ma ciemniejszą skórę: Yanko 525OH Cambridge Cuero http://patine.pl/yanko-525o-cambridge-cuero.htmlczy też, Yanko 525YH Cuero http://patine.pl/yanko-525yh-cuero.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 wydaje się, że to ta sama skóra (wynika z opisu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 wydaje się, że to ta sama skóra (wynika z opisu) ale polecają różne kolory pasty i to mnie zastanawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 To może być błąd na stronie produktu, dopytaj w sklepie, ale takie pomyłki się zdarzały. Może też być tak, że poszczególne egzemplarze pochodzą z różnych partii i skóra ma inny odcień. Widziałem na żywo bordowe Yanko z nowszych partii i odcień był inny niż w moich starszych egzemplarzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 być może zmienił preferencje, jak niegdyś przy TdM - nie lepiej zapytać bezpośrednio w sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 być może zmienił preferencje, jak niegdyś przy TdM - nie lepiej zapytać bezpośrednio w sklepie? Co też uczynię w godzinach porannych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian Gołębiewski Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Witam Panowie, Pytanie krótkie. Zastanawiam się nad kupnem monk-ów w ciemnym brązie. Jakie z tych dwóch par polecacie i dlaczego? Loake 1880 Cannon Dark Brown czy Yanko 306 Testa de Moro Z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Jedne i drugie to dobry wybór. Janki mają dynamiczniejsze kopyto i ciekawą skórę z przejściami tonalnymi. Loaki są bardziej klasyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_P Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Co sądzicie o takich butach jako pierwszych trzewikach? Cena nie jest póki co wygórowana: http://www.ebay.co.uk/itm/loake-Winchester-Suede-Brogue-/141885959529?hash=item21090fed69:g:bF0AAOSwFqJWm6qq Zastanawiam się jeszcze nad tymi: http://sklep.klasycznebuty.pl/412,berwick-266-dark-brown.html Loaki poszły, chyba zdecyduję się na berwicki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Witam Panowie, Pytanie krótkie. Zastanawiam się nad kupnem monk-ów w ciemnym brązie. Jakie z tych dwóch par polecacie i dlaczego? Loake 1880 Cannon Dark Brown Jak interesuje Cię zamsz i rozmiar 9, to u Herringa jest dostepny Loake Cannon za połowę ceny (tzn z przesyłka ok 700 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian Gołębiewski Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Jedne i drugie to dobry wybór. Janki mają dynamiczniejsze kopyto i ciekawą skórę z przejściami tonalnymi. Loaki są bardziej klasyczne. Dzięki wielkie. Co prawda kształt czubków bardziej podoba mi się w Loake, ale skóra i cała reszta jest po stronie Yanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian Gołębiewski Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Jak interesuje Cię zamsz i rozmiar 9, to u Herringa jest dostepny Loake Cannon za połowę ceny (tzn z przesyłka ok 700 zł) Dzięki Cena rzeczywiście atrakcyjna, ale zamsz odpada. Lubię "bawić" się woskiem I to cudowne lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell89 Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Poszukuję 2 par butów: - zimowych trzewików typu chukka, skóra licowa, ciemny brąz, podeszwa gumowa - półbutów zamsz, również brąz, podeszwa skórzana lub ostatecznie gumowa Budżet okolice 1000-1100 zł na dwie pary, więc niezbyt wysoki. Rozmiar 42/8 Ktoś może coś polecić? Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Yanki są ładne, ale nie ma sensu się zarzynać finansowo jeżeli wiesz, że tego nie dźwigniesz. W przedziale cenowym, w który celujesz myślę, że mogłoby być coś z Meermina np: https://www.meermin.es/articulo.php?idArt=2311# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 W tym budżecie może być jeszcze np. Velasca (Włoskie, trochę inne): https://www.velasca.com/en/product/men-monkstraps/53-men-monkstraps-dark-brown-suede-leather-leather-sole-innamoraa.html#/size-43 179€ - 15% (obecna promocja), wysyłka darmowa lub np. CrownhillShoes (Hiszpania): http://www.crownhillshoes.com/man#/model-monkstrap 160€ (z wysyłką) EDIT: Fabian G&B - to solidny i trwały model, ale wart wyboru, gdy był oferowany przez Zalando na poziomie cenowym ok. 350zł (za ponad 500zł nie warto IMHO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 G&B można upolować na zalando poniżej 400 pln w okresie wyprzedaży i jest to dobra cena na woły robocze (moje mają już około 3 lata, po 2 latach trzeba było zelować bo podeszwa wylądła już marnie, ale były dosyć mocno eksploatowane). Berwicki to nie jest szczyt obuwniczego piękna ale są to solidne buty z przyzwoitym wyglądem w dobrej cenie, sam mam 2 pary i jestem zadowolony. Te shoepassion mierzyłem w sklepie stacjonarnym i raczej w tej cenie bym ich nie kupił, bo to tylko circa 200 pln taniej niż yanko przy obecnym kursie (plus jeszcze dochodzą koszty przesyłki) więc w tym przypadku zdecydowanie warto było by rozważyć dołożenie do yanko . A z innych firm to meermin albo crownhill jak koledzy już wspomnieli, ale nie miałem z nimi styczności więc nie będę się wypowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Potrzebuję buty na łagodniejszą zimę i okres przejściowy (do dżinsów). Wyprzedaż Clarks za 270 zł. Czerwony obcas szybko zetrę i następny będzie czarny. Alternatywa Herringa ale 2xdroższa (i ma chyba wadę- rozwarstwienie podeszwy?): http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=10760&x=1 Droższe propozycje nie wchodzą w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi