Skocz do zawartości

Zastanawiam się nad kupnem

jabberwocky

Rekomendowane odpowiedzi

Ach, nie zauważyłem że to 026; w tej sytuacji zgadzam się z Aronem.

@gregx: obie pary fajne, obie odrobinę zbyt wysoko wycenione. Chyba nikt z nas nie wypowie się na temat podeszwy w Loake (w każdym razie ja nie znam tego rodzaju). Dainite ma swoich zwolenników i przeciwników; ja nie przepadam.

Kopyto 026 (Loake/Herring) w tęgości F jest węższe niż kopyto 960 (Yanko) w tęgości G. Nie należy sugerować się wyglądem kopyta 026 jeżeli chodzi o określenie tęgości.

Zmartwiłeś mnie. W butach z Shoepassion spokojnie mieszczę się w F. Jak rozumiem F Loake jest węższe. Sam już nie wiem co robić. 

Nie rozumiem. Mieścisz się w Shoepassion, a nie mieścisz się w kopyto 960G Yanko? To dziwne, bo 960 Yanko jest szersze niż Shoepassion. W moim odczuciu 026 F Loake jest węższe niż Shoepassion.

Nie pozostaje nic innego jak przetestować jeszcze raz Yanko G, o czym niezwłocznie powiadomię kolegów. 

To może być błąd na stronie produktu, dopytaj w sklepie, ale takie pomyłki się zdarzały. Może też być tak, że poszczególne egzemplarze pochodzą z różnych partii i skóra ma inny odcień. Widziałem na żywo bordowe Yanko z nowszych partii i odcień był inny niż w moich starszych egzemplarzach.

Co sądzicie o takich butach jako pierwszych trzewikach? Cena nie jest póki co wygórowana:

http://www.ebay.co.uk/itm/loake-Winchester-Suede-Brogue-/141885959529?hash=item21090fed69:g:bF0AAOSwFqJWm6qq

Zastanawiam się jeszcze nad tymi:

http://sklep.klasycznebuty.pl/412,berwick-266-dark-brown.html

Loaki poszły, chyba zdecyduję się na berwicki.

Witam Panowie,

Pytanie krótkie. Zastanawiam się nad kupnem monk-ów w ciemnym brązie. Jakie z tych dwóch par polecacie i dlaczego?

Loake 1880 Cannon Dark Brown

Jak interesuje Cię zamsz i rozmiar 9, to u Herringa jest dostepny Loake Cannon za połowę ceny (tzn z przesyłka ok 700 zł)

Jedne i drugie to dobry wybór. Janki mają dynamiczniejsze kopyto i ciekawą skórę z przejściami tonalnymi. Loaki są bardziej klasyczne.

Dzięki wielkie. Co prawda kształt czubków bardziej podoba mi się w Loake, ale skóra i cała reszta jest po stronie Yanko ;)

Jak interesuje Cię zamsz i rozmiar 9, to u Herringa jest dostepny Loake Cannon za połowę ceny (tzn z przesyłka ok 700 zł)

Dzięki ;) Cena rzeczywiście atrakcyjna, ale zamsz odpada. Lubię "bawić" się woskiem ;) I to cudowne lustro :P

Poszukuję 2 par butów:

- zimowych trzewików typu chukka, skóra licowa, ciemny brąz, podeszwa gumowa

- półbutów zamsz, również brąz, podeszwa skórzana lub ostatecznie gumowa

Budżet okolice 1000-1100 zł na dwie pary, więc niezbyt wysoki.

Rozmiar 42/8

Ktoś może coś polecić?

Bardzo dziękuję

W tym budżecie może być jeszcze np. Velasca (Włoskie, trochę inne):

https://www.velasca.com/en/product/men-monkstraps/53-men-monkstraps-dark-brown-suede-leather-leather-sole-innamoraa.html#/size-43 

179€ - 15% (obecna promocja), wysyłka darmowa

lub

np. CrownhillShoes (Hiszpania):

http://www.crownhillshoes.com/man#/model-monkstrap 

160€ (z wysyłką)

EDIT:

Fabian G&B - to solidny i trwały model, ale wart wyboru, gdy był oferowany przez Zalando na poziomie cenowym ok. 350zł (za ponad 500zł nie warto IMHO)

G&B można upolować na zalando poniżej 400 pln w okresie wyprzedaży i jest to dobra cena na woły robocze (moje mają już około 3 lata, po 2 latach trzeba było zelować bo podeszwa wylądła już marnie, ale były dosyć mocno eksploatowane). Berwicki to nie jest szczyt obuwniczego piękna ale są to solidne buty z przyzwoitym wyglądem w dobrej cenie, sam mam 2 pary i jestem zadowolony. Te shoepassion mierzyłem w sklepie stacjonarnym i raczej w tej cenie bym ich nie kupił, bo to tylko circa 200 pln taniej niż yanko przy obecnym kursie (plus jeszcze dochodzą koszty przesyłki) więc w tym przypadku zdecydowanie warto było by rozważyć dołożenie do yanko ;). A z innych firm to meermin albo crownhill jak koledzy już wspomnieli, ale nie miałem z nimi styczności więc nie będę się wypowiadał.

Potrzebuję buty na łagodniejszą zimę i okres przejściowy (do dżinsów).

Wyprzedaż Clarks za 270 zł. Czerwony obcas szybko zetrę i następny będzie czarny.

26103026G_49330.jpg

26103026G_49331b.jpg

26103026G_49333b.jpg

Alternatywa Herringa ale 2xdroższa (i ma chyba wadę- rozwarstwienie podeszwy?):

http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=10760&x=1

Droższe propozycje nie wchodzą w grę.