Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To może być błąd na stronie produktu, dopytaj w sklepie, ale takie pomyłki się zdarzały. Może też być tak, że poszczególne egzemplarze pochodzą z różnych partii i skóra ma inny odcień. Widziałem na żywo bordowe Yanko z nowszych partii i odcień był inny niż w moich starszych egzemplarzach.

Opublikowano

Witam Panowie,

Pytanie krótkie. Zastanawiam się nad kupnem monk-ów w ciemnym brązie. Jakie z tych dwóch par polecacie i dlaczego?

Loake 1880 Cannon Dark Brown

Jak interesuje Cię zamsz i rozmiar 9, to u Herringa jest dostepny Loake Cannon za połowę ceny (tzn z przesyłka ok 700 zł)

Opublikowano

Jedne i drugie to dobry wybór. Janki mają dynamiczniejsze kopyto i ciekawą skórę z przejściami tonalnymi. Loaki są bardziej klasyczne.

Dzięki wielkie. Co prawda kształt czubków bardziej podoba mi się w Loake, ale skóra i cała reszta jest po stronie Yanko ;)

Opublikowano
Poszukuję 2 par butów:

- zimowych trzewików typu chukka, skóra licowa, ciemny brąz, podeszwa gumowa

- półbutów zamsz, również brąz, podeszwa skórzana lub ostatecznie gumowa

Budżet okolice 1000-1100 zł na dwie pary, więc niezbyt wysoki.

Rozmiar 42/8

Ktoś może coś polecić?

Bardzo dziękuję

Opublikowano

W tym budżecie może być jeszcze np. Velasca (Włoskie, trochę inne):

https://www.velasca.com/en/product/men-monkstraps/53-men-monkstraps-dark-brown-suede-leather-leather-sole-innamoraa.html#/size-43 

179€ - 15% (obecna promocja), wysyłka darmowa

lub

np. CrownhillShoes (Hiszpania):

http://www.crownhillshoes.com/man#/model-monkstrap 

160€ (z wysyłką)

EDIT:

Fabian G&B - to solidny i trwały model, ale wart wyboru, gdy był oferowany przez Zalando na poziomie cenowym ok. 350zł (za ponad 500zł nie warto IMHO)

Opublikowano

G&B można upolować na zalando poniżej 400 pln w okresie wyprzedaży i jest to dobra cena na woły robocze (moje mają już około 3 lata, po 2 latach trzeba było zelować bo podeszwa wylądła już marnie, ale były dosyć mocno eksploatowane). Berwicki to nie jest szczyt obuwniczego piękna ale są to solidne buty z przyzwoitym wyglądem w dobrej cenie, sam mam 2 pary i jestem zadowolony. Te shoepassion mierzyłem w sklepie stacjonarnym i raczej w tej cenie bym ich nie kupił, bo to tylko circa 200 pln taniej niż yanko przy obecnym kursie (plus jeszcze dochodzą koszty przesyłki) więc w tym przypadku zdecydowanie warto było by rozważyć dołożenie do yanko ;). A z innych firm to meermin albo crownhill jak koledzy już wspomnieli, ale nie miałem z nimi styczności więc nie będę się wypowiadał.

Opublikowano

Kurcze, 'dorosnę' do Yanko, odłożę pieniądze, a one już będą passe ;) Musze więc sobie obrać cel dwie półki wyżej :)

Tymczasem potrzebuję zwykłe buty casualowe, w których będę mógł przejść kilka kilometrów dziennie, nieraz po pośniegowej, zasolonej brei i o które nie będę musiał drżeć. Śniegowce, kalosze, buty wojskowe dla BW i trekkingowe już mam :) Potrzebuję wygodne, porządne i przyjemnie wyglądające trzewiki, chukka czy chukkapodobne. Rozumiem, że żaden z modeli o które pytałem nie jest odpowiedni (zostaje samodzielne szukanie np. w wątku z trzewikami).