Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

Wolałbym bez tych skórzanych doszywek.

Sprawdź jeszcze w sklepach stacjonarnych - jest sporo modeli (zwłaszcza w Zarze), choć rozmiarówka mocno przerzedzona.

W jednym już byłem, niestety wybór nie był duży i z rozmiarami też średnio. Ale przejdę się jeszcze do ich drugiego sklepu, od razu do TK Maxx zajrzę.

mieszczą się w budżecie takie?

Ładne i wierzę, że stosunek ceny do jakości odpowiedni, ale na tym etapie nie mogę sobie pozwolić na takie wydatki ;)

Raczej do 200 zł i dobrze mieć łatwą możliwość zwrotu (jak w Zarze i MD). Wiem oczywiście, że rewelacji się nie mogę spodziewać w tym przedziale cenowym, ale w tym momencie na moje potrzeby wystarczy.

Opublikowano

Miałem te buty w dłoni i nie powalają estetyką. W samym wittchenie lepiej wyglądają derby wingtipy niż te longwingi. Zaś wersja tych longwingów w zarnistym brązie sprawia wrażenie jak by była wykonana z plastiku. Co do jakości to mam 3 pary butów z wittchena. Wszystkie kupowałem na "wyprzedażach po wyprzedażach" i myślę, ze mniej więcej 3 stówki to tyle ile są one w rzeczywistości warte, więc nie przepłacisz. Plusem butów z wittchena są miłe, trochę oldschoolowe kopyta. Jeśli jednak możesz wydać więcej kasy i nie boisz się zakupów w internetach to na pewno znajdziesz sporo lepszych i ładniejszych butów....

Opublikowano

Alternatywą są Loaki 1880, "chodzące" dość regularnie za cenę nieco powyżej 100 funtów. Na eb, rzecz jasna. Swoją drogą - kwestia gustu, ale wg mnie wyjątkowo marny kolor na zimę. Mam takie buty i żałuję, że nie są ciemnobrązowe.

Opublikowano

Witam,

Szukam jakiś brogues'ów od pewnego czasu wzorując się na klasyfikacji butów w jednym z wątków

" c.niższa

Barker Heritage
Barker International 
Loake 1880
Herring Classic (Loake 1880 i Barker)
Barker Professional 
Grenson Rushden
Alfred Sargent Classic Collection (dawne kolekcje)
Sanders Ambassadors
Barker Creative

" 

Jednak na mój budżet muszę patrzeć na klasę niższą, laoke, barker to wydatek ok 110 funtów. Wpisałem z ciekawości Windsory i zostałem zaskoczony gdyż, są tam buty teraz w promocjach po 35 funtów. Czy te buciki nadają się na pierwsze poważniejsze buty ?

http://www.samuel-windsor.co.uk/buy.cfm/mens-classic-shoes/classic-country-brogues-brown-rubber-sole/73/no/51422?getimage=2

lub

http://www.samuel-windsor.co.uk/buy.cfm/mens-prestige-italian-shoes/prestige-semi-brogue-tan-italian-leather-upper/73/yes/51378?getimage=2

Jeżeli zapytam czy warto dorzucić 70 funtów i kupić Loake np to każdy powie mi, że tak ?

Dziękuję z gory za zainteresowanie

Opublikowano

Tak.

A coś więcej na temat powyższych butów? Są na tyle niskiej jakości, że nie warto na nie zerkać ? Mimo wszystko w jakiś sposób zostały wymienione w kategori z barker, loake. Przepraszam, za dociekliwość ale chciałbym znać uzasadnienie. 

Opublikowano

@Simao - Zwróć uwagę na różnice cenowo-jakościowe między poszczególnymi liniami w obrębie jednej marki. Przytoczony fragment klasyfikacji obejmuje Loake 1880, które poza wyprzedażą oscylują w granicach (1.8÷2) x cena, którą podałeś (i którą byłbym skłonny zapłacić, co zresztą się stało :ph34r:).

Samuel Windsor został sklasyfikowany bliżej Loake L1, które regularnie chodzą w wymienionej przez Ciebie cenie :unsure:. Może mógłbyś poszerzyć obszar poszukiwań poza Anglię. Ostatnio była jakaś zorganizowana akcja z możliwością kontynuacji(?) - bodajże Bexley - spróbuj się jeszcze rozejrzeć.

Opublikowano

@Simao - Zwróć uwagę na różnice cenowo-jakościowe między poszczególnymi liniami w obrębie jednej marki. Przytoczony fragment klasyfikacji obejmuje Loake 1880, które poza wyprzedażą oscylują w granicach (1.8÷2) x cena, którą podałeś (i którą byłbym skłonny zapłacić, co zresztą się stało :ph34r:).

Samuel Windsor został sklasyfikowany bliżej Loake L1, które regularnie chodzą w wymienionej przez Ciebie cenie :unsure:. Może mógłbyś poszerzyć obszar poszukiwań poza Anglię. Ostatnio była jakaś zorganizowana akcja z możliwością kontynuacji(?) - bodajże Bexley - spróbuj się jeszcze rozejrzeć.

Dziękuję bardzo za zainteresowanie :) Przeglądałem też Bexley'a ale tam jak to ostatnio pewien użytkownik napisał, że ceny poszły w górę. Zawsze jest ebay, ale naprawdę ludzie coś niechętnie wysyłają poza swój kraj. Nie wiem czy to kwestia lenistwa czy jakiejś blokady. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam - mam kolejne pytanie.

Zastanawiam się teraz na porządnymi czarnymi oxfordami lub podobnymi do oxfordów.  Do tej pory mam (i chwalę sobie) średnią półkę Barkerów i Loake.  A chciałbym poznać półkę wyższą.

Moim faworytem są Church's Consul, ale zastanawiam się czy jest jakaś lepsza alternatywa.  Poziom cenowy taki jak te Church's (powiedzmy do 400 GBP +/- 10%).

Czego oczekuję - buty muszą być wyjątkowe.  Wiem, że to takie niemierzalne, ale w tym towarzystwie myślę, że zrozumiałe ;-)

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam,

T.