swordfishtrombone Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Brakowało mi na tym subforum tematu, w którym można by poprosić o radę nie tyle w wyborze zegarka, co w doborze np.: paska do zegarka lub konkretnego zegarka do stroju. Zakładam więc ten wątek z pytaniem o to, jaki pasek widzielibyście do Zelosa Eagle (którego kupiłem na forumowym bazarku). Jest to taki niby-pilot (design inspirowany samolotem, charakterystyczny trójkąt na godzinie 12), niby-nurek (wodoszczelność 200 m), niby-tool watch. Wymiary 42 mm, 16 mm grubości (!), między uszami 22. W oryginale ma ten pasek, co widać (canvas na skórze), a który mi się zupełnie nie podoba. Wymyśliłem sobie, że pasek powinien mieć kolor 'koniakowy', albo naturalnie spatynowanej skóry, która ładnie zagra z pomarańczowymi cyframi na tarczy. Waham się między typowym paskiem do pilotów (z nitami, ale nity czarne...?), a skórzanym nato (tylko 16 mm grubości + nato...?). Mam póki co nylonowe pomarańczowe nato, ale to nie to, czego szukam (może najwyżej alternatywa na lato, ale nie na stałe). Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Poleca tutaj kolegę @eye_lip P.S. Liczę, że może to mnie wreszcie zmotywuje oddać Ci tego pilota, bo bez paska to on obrasta kurzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Kwestia wykonawcy jest do przemyślenia, zanim się do kogoś zgłoszę, muszę wiedzieć dokładnie, co chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Moim zdaniem rekin byłby bardzo na miejscu. Stalowy / czarny, coś jak poniżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Rekin to faktycznie świetny pomysł, nie jestem tylko pewien koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 'Rekin' fajny'; jako alternatywę rozważ 'łapkę strusia' - na moim Hamiltonie (pokazywałem go tutaj wygląda świetnie. Mój pasek oczywiście od Pana Filipa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 @swordfishtrombone Ja bym tu widziłał kilka z poniższych opcji, z tym że np. ten czerwony patynowany zastąpić np. zielonym lub szarym: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Co to za skóra? Piękne paski swoją drogą, część z nich widziałem już na Twoim blogu. Edit: dodam, że klamra już jest, i to ładna (też 22, więc zwężany pasek odpada, musi być 22x22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 To akurat jest skóra z polskiej garbarni, świńska (lub nadając jej ekskluzywnego charakteru sartorialnego: vintage pigskin ) z efektem postarzanego lica. Ostatnimi laty sporo marek ma skóry z podobnymi efektami np. Tudor do modelu Black Bay, paski w stylu vintage cieszą się dużą popularnością na rynku, zobacz najnowszy wypust divera Orisa czy nawet nowe modele Montblanc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Zardzewiała skóra - genialne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 21 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2016 22 godziny temu, mosze napisał: Zardzewiała skóra - genialne. Eye_lip wie jak rozwalić system. 1.Mi bardzo podobał się wykonany przez niego pasek w kolorze i z fakturą jeansu... Może być propozycja do tego zegarka, w przypadku wersji casual. 2.W obecnej postaci to zgapiłbym rozwiązanie IWC tyle że dał elementy metalowe w kolorze koperty. Do tego sprawdził w Photoshop jak będzie wyglądać: -pasek z nicią białą i obszyciem elementów nicią w kolorze wskazówek, -pasek w całości z nicią białą... 3.Zaszalałbym jeszcze z wersją we wzór camo... Inspirację możesz znaleźć jeszcze tutaj: http://www.abp-paris.com/watchbands_creations_watchstraps.php Biorąc pod uwagę że na forum są artyści w tym zakresie, możesz zrealizować prawie wszystko. Prawie, bo ja bym chciał taki pasek: a realnie wychodzi coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 27 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2016 Dnia 21.12.2016 o 17:21, Remy napisał: Prawie, bo ja bym chciał taki pasek: Pasek w stylu Chesterfield 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 Dnia 21.12.2016 o 17:21, Remy napisał: 3.Zaszalałbym jeszcze z wersją we wzór camo... Nie mów że jest jeszcze ktoś która takie durne pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Cześć, jaki styl i kolor paska polecilibyście do takiego poliota jak ten na zdjęciu (pozłacana koperta, tarcza burgund (?) aktualnie nie ma żadnego paska. czym wyczyścić , zniwelować rysy , jakaś pasta godna polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Podłączając się do pytania Kolor ciemny, zależy mi na cienkiej skórze (aktualny pasek jest stanowczo za gruby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 @Marcous, moim zdaniem pasek zdecydowanie grubszy z wypełnieniem, ale nie w stylu każualowym. Co do koloru to burgund ze złotem stanowi dość wdzięczne połączenie kolorystyczne więc pasuje sporo opcji: czerń (tylko nie taka jak na paskach alfa) ciemniejszy brąz, granat, brytyjska wyścigowa zieleń. Rysy zostaw, taki urok tych zegarków, jak zaczniesz je polerować zetrzesz złocenie, które wbrew pozorom wcale nie jest takie grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 1 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2017 U mnie tymczasem zwycięzcą konkursu na pasek do Zelosa zostało kudu afrykańskie i Niestroj Leatherworks (@Skalpel). Bardzom rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Panowie, Gdzie kupię pasek do orienta bambino? Problem stanowi rozstaw uszu - 21 mm. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Panowie, Gdzie kupię pasek do orienta bambino? Problem stanowi rozstaw uszu - 21 mm. Z góry dziękuję. Zależy od budżetu, zawsze można taki zamówić u kogoś z forum tutaj lub na forum kmziz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Oczywiście wiem o takiej możliwości, i zapewne z niej skorzystam, jak tylko sobię wymyślę coś niestandardowego. Na chwilę obecną i na za niedługo potrzebuję prostego czarnego paska. Wpadł Wam w oczy jakiś internetowy sklep z paskami 21 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 3 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2017 @nynu poszukaj jakiegoś paska diloy w rozmiarze 22mm, spiłuj ten 1mm naddatku i po sprawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi