Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja powtórzę nazwiska pisarzy, które tu już  padły. Też się ubierają o wiele  lepiej niż większość wymienianych wcześniej celebrytów. Spójnie z profesją i z charakterem swojej twórczości, niewymuszenie, stonowanie, lecz nie nijako. Warto ich promować, bo poziom odziewania się w polskich środowiskach akademickich i pisarskich jest dołujący.

pisarz 1.jpg

pisarz 2.jpg

pisarz 3.jpg

A zostawiania "przodujących" kolegów z Forum w towarzystwie "średniej statystycznej" wyróżnianych w takich rankingach Playboya to poniekąd rzucanie pereł przed wieprze ;) Ale sensowne na zasadzie kontrargumentu.

Opublikowano

Jak najbardziej się zgadzam, że nie ma co iść co iść z prądem, ale jedno nie wyklucza drugiego. Przecież można wskazać parę osób z szeroko pojętego showbiznesu, które warto, aby w takim zestawieniu się znalazły (przykład Macaroniego w poprzednim rankingu).

Opublikowano

Bardzo mi miło, że wspomniano mnie w tym wątku.

Niestety, wszystkie zdjęcia jakie prezentowałem na forum są wykonane telefonem i raczej przeciętnej jakości, IMO nienadającej się na konkurs. Jest to zresztą powód dla którego aktywność ograniczam głównie do działu bespoke/przewodnik miejski, gdzie uważam, że wyższą wartością od samej jakości zdjęć jest możliwość podzielenia się z resztą forumowiczów ciekawymi adresami lub produktami.

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano
10 godzin temu, blueloafers napisał:

Kiedy bedzie ogloszony ranking? Kto jeszcze jest jurorem? I jak to bedzie dzialalo, jurorzy uzgodnia top 10 miedzy soba czy kazdy zaprezentuje swoja dziesiatke?

Werdykt będzie ogłoszony w styczniowym numerze PB. Jestem przekonany, że Jurorów jest sporo. W ich gronie znajduje się z pewnością Roman Zaczkiewicz, o czym wspominał na FB.

Poproszono mnie o nominację 10 osób. Myślę, że redakcja wrzuci wszystko do jednego worka, po czym zacznie liczyć... . Ten kto pojawi się na większości nominowanych przez Jurorów top 10, ten wygra (oczywiście to tylko teoria;)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

15048236_634368396750681_548031179648715

Człowiek sobie spokojnie skroluje forum, a tu takie rzeczy!? ;)

Dziękuję za uznanie @Zajac Poziomka i @Krupa & Rzeszutko ale podejrzewam, że będzie wielu lepszych kandydatów - wielu już wymienionych w tym wątku. Miłoby było jeśli ktoś z forumowiczów, symaptyków, czy z samego stowarzyszenia mógł się w takim zestawieniu znaleźć.

Osobiście konstruując tego typu ranking zanim przeszedłbym do oceniania kandydatur spojrzałbym na kryteria - co to znaczy "najlepiej ubrany". Termin "najlepiej" jest wieloznaczny. Na pewno istotny jest styl, ale wydaje mi się, że oryginalność czy kreatywność też jest istotna.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 15.11.2016 o 23:17, Krupa & Rzeszutko napisał:

Werdykt będzie ogłoszony w styczniowym numerze PB. Jestem przekonany, że Jurorów jest sporo. W ich gronie znajduje się z pewnością Roman Zaczkiewicz, o czym wspominał na FB.

Poproszono mnie o nominację 10 osób. Myślę, że redakcja wrzuci wszystko do jednego worka, po czym zacznie liczyć... . Ten kto pojawi się na większości nominowanych przez Jurorów top 10, ten wygra (oczywiście to tylko teoria;)

To skład jurorów.

PlJ.jpg