Servetch Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Nie dotarłem do zakładki sklep. Wpisy są nijakie i wtórne, ale poprawne. Natomiast tej muszki nie da się odzobaczyć. 1 Cytuj
Lebowski32 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Ciekawa dyskusja o sztucznych dodatkach do tkanin i ich niekorzyści. Powiedzcie mi jednak co daje większą przepuszczalność i komfort użytkowania, marynarka bez podszewski 90% wełna, 10% poliester o splocie ukośnym (powiedzmy w stylu Lancerto-MrV.), czy marynarka 100% wełna, ale z podszewką i półwłosianką, półklejonką (jak np. w środkowej linii Suit Supply)? Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Z tego co wiem, ciąg dalszy dyskusji został przeniesiony do odpowiedniego wątku. Pozwolę sobie jednak odpowiedzieć (a odpowiedź jest prosta): marynarka bez podszewki jest bardziej przewiewna. Może należałoby jednak porównać marynarkę 90/10 % bez podszewki z marynarką 100 % bez podszewki. Cytuj
bodzixon Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2017 23 godziny temu, Lebowski32 napisał: Ciekawa dyskusja o sztucznych dodatkach do tkanin i ich niekorzyści. Powiedzcie mi jednak co daje większą przepuszczalność i komfort użytkowania, marynarka bez podszewski 90% wełna, 10% poliester o splocie ukośnym (powiedzmy w stylu Lancerto-MrV.), czy marynarka 100% wełna, ale z podszewką i półwłosianką, półklejonką (jak np. w środkowej linii Suit Supply)? Według mnie bardziej przepuszczalna będzie ta pierwsza. A najlepiej empirycznie zbadaj: dmuchnij w jedną i drugą Komfort użytkowania? Zależy co pod tym względem rozumiesz. Ja wystrzegam się poliestru, ostatnio nawet w tak niewielkiej domieszce. A to bardzo z prostego względu: Jestem palaczem, palę dużo (ok 2 paczek dziennie), w zamkniętych pomieszczeniach, w samochodzie etc.. Nieraz z tego powodu rotuje marynarkami dwa razy na dobę. Marynarka wełniana, czy lniana nie śmierdzi papierosami już po 2-3 dobach (ew. po jednej dobie, ale po przejechaniu ją parownicą). Moje wcześniejsze marynarki z poliestrem na poziomie 10-30% śmierdziały nawet i po tygodniu. Dlatego od jakiegoś czasu nie toleruję poliestru w swoich ubraniach. Dla innego komfort użytkowania będzie taki sam; inny nie będzie się czuł komfortowo bo będzie miał w głowie, że nosi potępiany plastik, inny dopatrzy się jeszcze innych argumentów za, bądź przeciw poliestrowi. Ja bym tego nie demonizował, niech każdy nosi według własnego uznania i poczucia komfortu, bo każdy w tej dyskusji ma trochę racji. Nie ciągnąłbym tego tematu dalej, bo naprawdę na forum dyskusji za/przeciw poliestrowi chyba było tyle samo co dyskusji za/przeciw zelowaniu. 3 Cytuj
JD! Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2017 "(...) używam szczoteczki Jordan Expert Clean. To nowość i szczoteczka z kategorii premium, co potwierdzają informację znalezione na jordanexpertclean.pl. " Myślę, że ten cytat najlepiej podsumowuje cały wątek 2 Cytuj
Grono Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2017 W dniu 16.01.2017 o 15:37, JD! napisał: Mam nadzieję, że wpierw potrenują j. angielski... " 28 year old Swedish/Polish woman, born and raised in Sweden, with a huge love for my family and friends. Economist, Mary Kay consultant, speaking in 3 fluent languages (...)"* *jak ktoś błędów nie widzi to wyślę na priv, co by to nie była korekta za free P.S. Czytam dalej i wcale nie jest lepiej - im dalej w las, tym więcej bykó... drzew Już zabrałem. Co do języka angielskiego, to żona bardzo dobrze sobie radzi zarówno w pracy jak i w życiu prywatnym. Nie popełnia błędów ten, kto nie robi nic. Zaznaczam też, że nie jest ani tłumaczem języka angielskiego, ani nauczycielem. Co do szycia u Romana to nie powinno nikogo interesować na co wydaję pieniądze i u kogo. Sam wybrałem pracownię Romana i dobrze mi się z nim współpracuję. Sam też opłacam swoje realizacje. 1 Cytuj
MWojtylak Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2017 Ale piękna nitka została tu odkopana 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi