swordfishtrombone Napisano 9 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2017 Nie mówi się "blogerzy", tylko "blogerowie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daddy cool Napisano 9 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2017 Teraz, swordfishtrombone napisał: Nie mówi się "blogerzy", tylko "blogerowie" panowie blogerowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Z relacji Szarmanta z Pitti: "(...) Michał Gronowski, który został w całości został obszyty przez naszą markę" http://www.szarmant.pl/zielony-plaszcz-ulster-garnitur-kratke Zaki, why??? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 2 godziny temu, kolekcjoner21 napisał: Z relacji Szarmanta z Pitti: "(...) Michał Gronowski, który został w całości został obszyty przez naszą markę" http://www.szarmant.pl/zielony-plaszcz-ulster-garnitur-kratke Zaki, why??? Oj tam, w czym problem;) Z ciekawości zajrzałem na blog, wybrałem interesujący mnie temat (http://pangrono.pl/konserwacja-obuwia-pierwszym-zalozeniem/) i mam mieszane uczucia. Z jednej strony niby proces opisany prawidłowo ( jeśli zignorować Tych, którzy twierdzą, że buty trzeba najpierw złamać a potem konserwować), z drugiej strony takie polecenia: 1. Nakładanie butów na prawidła Wsuń prawidła na buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Autor niech szybko skoryguje, bo zastosowanie się do takiej instrukcji przez oglądacza Mens Health może pociągnąć za sobą roszczenia odszkodowawcze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 A tu nie sposób odgadnąć którą część buta autor nazywa przyszwą http://pangrono.pl/podstawowe-buty-w-meskiej-szafie-oxfordy-brogsy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 28 minut temu, Jamjest napisał: Oj tam, w czym problem;) W sumie to nawet dobrze/zabawnie* (*niepotrzebne skreślić) marketingowo brzmi "Pan Grono został twarzą Romana Zaczkiewicza". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Ja się nie naśmiewam, uważam, że takich ludzi trzeba konstruktywnie wspierać, chyba, że zaczną reklamować plastikowe garnitury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 1 minutę temu, kolekcjoner21 napisał: W sumie to nawet dobrze/zabawnie* (*niepotrzebne skreślić) marketingowo brzmi "Pan Grono został twarzą Romana Zaczkiewicza". Jaka twarza?! Przeciez sobie normalnie czlowiek caly stroj zamowil u Romana wraz z wszystkimi dodatkami. Nie wiem co chcecie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 14 minut temu, blueloafers napisał: Jaka twarza?! Przeciez sobie normalnie czlowiek caly stroj zamowil u Romana wraz z wszystkimi dodatkami. Nie wiem co chcecie.. Żart taki, o średniej złośliwości. U Pana Grono na blogu, obok paru wpadek, można jednak zauważyć postęp, a co do "twarzy" zwróciłem jedynie uwagę na wspomniany wpis na blogu Szarmanta "(...) Michał Gronowski, który został w całości został obszyty przez naszą markę", więc Szarmant niewątpliwie traktuje to marketingowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Tzn ja sie tam tylko domyslam. W koncu o zadnej wspolpracy nie ma mowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 42 minuty temu, blueloafers napisał: Tzn ja sie tam tylko domyslam. W koncu o zadnej wspolpracy nie ma mowy A zresztą kto bogatemu (w tym przypadku prowadzącemu własny biznes) zabroni? Szarmant sam decyduje z kim chce współpracować i komu chce w ramach tej współpracy uszyć płaszcz i garnitur. Mnie jedynie nieco dziwi, że wybór padł na autora bloga, który (szczególnie w początkowej fazie) wydawał się próbą "wyczesania kasy", bez widocznej pasji czy szerszej wiedzy. Pan Grono jest na pewno przystojnym mężczyzną, zwraca uwagę fotoreporterów na Pitti Uomo, ale do mnie osobiście lepiej trafia wizerunek samego Szarmanta prezentującego produkty firmy Zaczkiewicz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 2 godziny temu, Kyle napisał: Autor niech szybko skoryguje, bo zastosowanie się do takiej instrukcji przez oglądacza Mens Health może pociągnąć za sobą roszczenia odszkodowawcze. Cytując sam siebie, muszę autorowi bloga zwrócić częściowo honor, ale tylko częściowo, o czym dalej. Mianowicie tajemniczemu opisowi, po którym niedoświadczony użytkownik butów i prawideł mógłby nabrać wątpliwości, co na co nałożyć, towarzyszy składająca się z aż dwóch zdjęć instrukcja obrazkowa, i to jest niewątpliwie ogromny plus. Okazuje ona stan sprzed (but i prawidło osobno) oraz stan po (prawidło wewnątrz buta - i już kluczowy dylemat co w czym rozstrzygnięty!). Do zastanowienia jest - czy nie należałoby (co tylko dla nas, odznaczających się pewnym stopniem zaawansowania, wydaje się proste i oczywiste) uzupełnić tego o obrazek, w jaki sposób ze stanu "sprzed" uzyskuje się stan "po". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Dnia 8.01.2017 o 21:55, xkoziol napisał: Dlaczego ktokolwiek miałby "odwalać" Twoją robotę? Nie poświęciłeś czasu na badania, lekturę itp. tylko "machnąłeś" na szybko post najeżony błędami merytorycznymi, oczywistymi bzdurami, pomyłkami wynikającymi (chyba) z pisania tego co Ci się tylko wydaje i teraz liczysz na korektę? Nie wchodzę w to. Pomijam język chociaż bloger modowy chyba powinien wiedzieć, że "ubrać" można choinkę. Ta (a także inne, obecne w tym wątku) wypowiedź kolega @xkoziol zasługuje na oprawienie w ramkę i pokazywanie przyszłym pokoleniom. Przy okazji piję zdrowie kolegi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 1 godzinę temu, Krzysztof G napisał: Ciekawe kiedy żonę zabierze na Pitti http://mrsgrono.com/ Mam nadzieję, że wpierw potrenują j. angielski... " 28 year old Swedish/Polish woman, born and raised in Sweden, with a huge love for my family and friends. Economist, Mary Kay consultant, speaking in 3 fluent languages (...)"* *jak ktoś błędów nie widzi to wyślę na priv, co by to nie była korekta za free P.S. Czytam dalej i wcale nie jest lepiej - im dalej w las, tym więcej bykó... drzew 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haz Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 1 hour ago, kolekcjoner21 said: A zresztą kto bogatemu (w tym przypadku prowadzącemu własny biznes) zabroni? Szarmant sam decyduje z kim chce współpracować i komu chce w ramach tej współpracy uszyć płaszcz i garnitur. Brak informacji o współpracy na blogu podpada chyba pod przepisy o nieuczciwej reklamie (że nie są one egzekwowane w przypadku blogów - i jak było w tym wątku mówione, nie tylko blogów - to inna kwestia). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Panowie tytułują się mianem przyjaciół, więc spokojnie, w tym przypadku współpraca mogła być nieformalna - "ja tobie uszyję, ty się w tym pokażesz na Pitti, u mnie i na swoim blogu", takiej współpracy raczej nie trzeba opatrywać prawnymi zapisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 13 minut temu, Haz napisał: Brak informacji o współpracy na blogu podpada chyba pod przepisy o nieuczciwej reklamie (że nie są one egzekwowane w przypadku blogów - i jak było w tym wątku mówione, nie tylko blogów - to inna kwestia). Kolega niech nie stawia niewygodnych hipotez, bo później na Pitti piątki nie przybiją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 16 Styczeń 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 2 godziny temu, kolekcjoner21 napisał: A zresztą kto bogatemu (w tym przypadku prowadzącemu własny biznes) zabroni? Szarmant sam decyduje z kim chce współpracować i komu chce w ramach tej współpracy uszyć płaszcz i garnitur. Mnie jedynie nieco dziwi, że wybór padł na autora bloga, który (szczególnie w początkowej fazie) wydawał się próbą "wyczesania kasy", bez widocznej pasji czy szerszej wiedzy. Mnie tam nic nie obchodzi z kim Szarmant wspolpracuje. I nie o to chodzi. Pan Grono mial ladny garnitur i dobrze sie prezentowal. Co i jak pisze tez kazdy widzi, to jest akurat "czarno-biale". Ale kolejny raz to napisze. Dobre standardy w blogosferze biora sie stad, ze szanuje sie czytelnikow. W zwiazku z tym nalezaloby informowac o relacji jaka laczy blogera z reklamodawca/sponsorem/wspolpracownikiem. Szarmant powinien juz nawet nie udawac blogera, on stal sie biznesem, wiec reklama swoich produktow jest naturalna. Nie udajmy tylko przed ludzmi, na ktorych te wpisy maja wplywac (i sklaniac ich do zakupow u Szarmanta), ze byla to decyzja Pana Grono, nie podyktowana niczym innym jak tylko checia pokazania swoich decyzji zakupowych. Jesli tak nie bylo, to trzeba to napisac. A jesli bylo, to ja, dla jasnosci i szczerosci w kierunku czytelnikow napisalbym np: "caly zestaw zdecydowalem sie uszyc u Romana bo tylko u niego moglem zrobic X i Y, byl bardzo pomocny, czego nie moge powiedziec o Z i X, otrzymalem nawet rabat na zakup az tylu rzeczy itd. O to chyba chodzi w blogach, o swoja osobista opinie i doswiadczenie?! 13 minut temu, kolekcjoner21 napisał: Panowie tytułują się mianem przyjaciół, wiec w tym przypadku współpraca mogła być nieformalna - "ja tobie uszyję, ty się w tym pokażesz na Pitti, u mnie i na swoim blogu", więc spokojnie, takiej współpracy raczej nie trzeba opatrywać prawnymi zapisami. To jest chyba zart.. Edit: jesli ten post uzyska przynajmniej 10 polubien to moja wiara w jakiekolwiek zasady wroci 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 6 minut temu, blueloafers napisał: To jest chyba zart. Tak. Żartobliwy opis nieformalnej współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haz Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 14 minutes ago, kolekcjoner21 said: Panowie tytułują się mianem przyjaciół, wiec w tym przypadku współpraca mogła być nieformalna - "ja tobie uszyję, ty się w tym pokażesz na Pitti, u mnie i na swoim blogu", więc spokojnie, takiej współpracy raczej nie trzeba opatrywać prawnymi zapisami. Te przepisy nie służą temu, żeby unormować towarzyską relację dwóch panów, one służą do zapewnienia czytelnikowi dostępu do informacji. Czytelnika nie musi raczej interesować, czy panowie są kolegami, za to czy wpis który czyta jest reklamą - raczej tak. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 2 godziny temu, Kyle napisał: towarzyszy składająca się z aż dwóch zdjęć instrukcja obrazkowa, i to jest niewątpliwie ogromny plus. Ze zdjęciami na tej stronie trzeba jednak uważać, szczególnie tymi tłumaczacymi cokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferry Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Blueloafers, a Ty za marynarkę u Zaremby i garnitur B&Tailor zapłaciłeś czy otrzymałeś niepdpłatnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 16 Styczeń 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 @Ferry jest to napisane w obu postach prezentujacych te produkty: 1. http://blueloafers.com/tailoring-2/zaremba-bespoke-first-fitting/ 2. http://blueloafers.com/tailoring-2/btailor-bespoke-tailors-measurements/ Na poczatku obu postow, zeby bylo od razu wiadomo. Nie jak sie juz caly przeczyta 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferry Napisano 16 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2017 Ok, przepraszam, nie zauważyłem. Mea Culpa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi