Hargin Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 Jutro zaczyna się kolejna edycja Pitti (89), więc tak na rozgrzewkę przystawka z poprzedniej edycji: https://youtu.be/lrHh-8VfjYg - dla niewidzących YT 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denior Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Pierwsze zdjecia od polskich blogerów:http://gentlemanschoice.pl/pitti-uomo-89-fotorelacja-z-dnia-pierwszego/http://4gentleman.pl/droga-na-pitti-uomo-dzien-1-fotorelacji/http://janadamski.eu/2016/01/89-pitti-uomo-2016-dzien-pierwszy/Szału nie ma, a może po prostu widziałem już "wszystko" na Pitti. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hargin Posted January 12, 2016 Author Report Share Posted January 12, 2016 No to tak nieśmiało... z pierwszego dnia... (za Tumblr) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albinos Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Podobny śliwkowy garnitur wrzuciłem ostatnio do pojemnika PCK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_W Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 U Jana Adamskiego na fotkach widać że krótkość spodni do pół łydki nadal modne, nie mówiąc o nowości na ostatnich zdjęciach - koszulo-kołnierz ortopedyczny i płaszcz z jakimiś profilami a la teledyski z lat 80tych :/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machiavelli Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Po znacznej części zdjęć wnioskuję skracania nogawek ciąg dalszy. Jak tak dalej pójdzie, to na przyszłym Pitti będą już tylko szorty... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepo Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Ciekawa sprawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hargin Posted January 12, 2016 Author Report Share Posted January 12, 2016 Osobiście wolę wyszukiwać ciekawe i inspirujące stylizacje, a nie idiotyczne Jak porównać zbiór zdjęcie od Tomka M. i Adamskiego, to można odnieść wrażenie, że to są dwie różne imprezy. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parmigiano Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Osobiście wolę wyszukiwać ciekawe i inspirujące stylizacje, a nie idiotyczne Jak porównać zbiór zdjęcie od Tomka M. i Adamskiego, to można odnieść wrażenie, że to są dwie różne imprezy. Nasze wyobrażenie o Pitti jest bardzo jednowymiarowe bo większość fotografii pokazuje osoby ubrane ,,klasycznie" a w rzeczywistości jest tam całkiem spora grupa frików. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hargin Posted January 12, 2016 Author Report Share Posted January 12, 2016 (edited) Nasze wyobrażenie o Pitti jest bardzo jednowymiarowe bo większość fotografii pokazuje osoby ubrane ,,klasycznie" a w rzeczywistości jest tam całkiem spora grupa frików. Tzn. ja mam wyobrażenie wielowymiarowości tego zjawiska jakim jest Pitti, tylko zupełnie nie przykładam uwagi do gości dla których następnym, ostatecznym i desperackim krokiem, dla zaznaczenia swojej obecności, będzie nie skrócenie nogawek, ale obniżenie spodni powyżej kolana (czyt. goła rzyć*). Szkoda na nich czasu, a przyczynku do śmiechu i wzruszeń mam więcej włączając wiadomości w TV. *Dzięki WhiskeyPapa zazwyczaj używam bardziej popularnego określenia Edited January 12, 2016 by Hargin 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lorentz Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Przerażająca pstrokacizna. Z drugiej strony z tego bałaganu pewnie jakieś trendy się wyklują... Kolega Tomasz Miler z tym eleganckim kołnierzem wygląda pośród tych pajaców jak XIX-wieczny karbowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whitesnake Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Dużo dobrych zestawów koordynowanych. Tomasz Miler, Blue Loafer, a także p. Jan Adamski prezentują się bardzo dobrze. Mam wrażenie, że mocnym akcentem tego sezonu są różnokolorowe kapelusze. Ale nas tym nie zaskoczą - ten trend wyprzedziliśmy . 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denior Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Te friki też są tam żeby coś zareklamować, markę, siebie, swój blog etc. Co im się jak widać udaje, bo pojawili się tutaj, dyskutujemy o nich. O to w tym chodzi. Nie ważne jak mówią, ważne ze mówią. Naogladałem się tego typu przykładów na łódzkim feszynłiku - najlepiej ignorować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_L Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Przerażająca pstrokacizna. Z drugiej strony z tego bałaganu pewnie jakieś trendy się wyklują... Kolega Tomasz Miler z tym eleganckim kołnierzem wygląda pośród tych pajaców jak XIX-wieczny karbowy Trochę tak to wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał W. Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 (edited) Nie ma za krótkich nogawek, są tylko za długie P.S. Tomasz Miler też wygląda nieco ekstrawagancko w tym futrze, biorąc pod uwagę miejscowe temperatury... Edited January 12, 2016 by Michał W. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swordfishtrombone Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Pan Miler wygląda moim zdaniem trochę jak rosyjski oligarcha/mafiozo. Może o to chodziło... Pan Adamski za to bardzo stylowo. Osobiście bardzo się cieszę z popularności kapeluszy z porządnym, szerokim rondem. Zwłaszcza w kontekście (przyszłej) obecności Polkapu na forum. Zgadzam się też, że nie ma zbyt krótkich nogawek . 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vit Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Patrząc na ost zdjęcie zaczynam zastanawiać się czy to ma sens... Naginać do Milano by jedynie pstryknąć selfi jest dla mnie dość słabym pomysłem. Co innego, jeśli jedzie się tam by poznać materiały, krawców, marki... W przeciwnym razie wolę przy łiski kliknąć parę razy na zdjęcia bażantów. Tyle tego w sieci... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szpila Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Patrząc na ost zdjęcie zaczynam zastanawiać się czy to ma sens... Naginać do Milano by jedynie pstryknąć selfi jest dla mnie dość słabym pomysłem. Co innego, jeśli jedzie się tam by poznać materiały, krawców, marki... W przeciwnym razie wolę przy łiski kliknąć parę razy na zdjęcia bażantów. Tyle tego w sieci... Nie Milano a Firenze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vit Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Nie Milano a Firenze hehe dzięki Szpila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepenix Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 No to tak nieśmiało... z pierwszego dnia... (za Tumblr) Gentleman po lewej świetne okulary. Ktoś się orientuje gdzie można takowe lub podobne zakupić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hargin Posted January 13, 2016 Author Report Share Posted January 13, 2016 u niego samego, zobacz -> http://www.thebespokedudeseyewear.com 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parmigiano Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 Bardzo charakterystyczne w tej imprezie jest to,że najbardziej ,,klasycznie" ubierają się właściciele marek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Styleman Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 Miał je rowniez mieć w swojej ofercie Maciek Zareba. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Machiavelli Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 Fotorelacja z drugiego dnia na GentlemansChoice: http://gentlemanschoice.pl/pitti-uomo-fotorelacja-z-drugiego-dnia/#jp-carousel-8002 Panowie się rozkręcili. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swordfishtrombone Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 Ten pan z fajką dwa dni z rzędu pali tę samą... Pozer . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts