Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 20 Listopad 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2015 Lotniki bezszwowe, czyli projekt ekstremalnie uproszczony, choć zaskakująco trudny w realizacji. Ten "holy grail" obuwia miarowego chodził mi po głowie od dłuższego czasu. Podobno do ich wykonania wystarczy mieć bardzo dobrą skórę, dużo siły w rękach i ...wiele prób za sobą. Skóra musi być zarazem gruba, wytrzymała i elastyczna na tyle, żeby dać się naciągnąć na kopyto w jednym kawałku. Po wielu próbach, udało się zrobić pierwszy krok. Francuski box calf w brązie, okazał się jedyną skórą, która chciała współpracować. c.d.n. 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 20 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2015 Nie mogę się doczekać efektu końcowego. Myśle że jak Kielman podoła to chętnie zamówię parę dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 20 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2015 Wygląda fenomenalnie. Aż żal takie buty będzie łamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 20 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2015 Tak myślałem. Czekam z wypiekami na twarzy na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 20 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2015 Zapowiadają się ciekawie. I znów świetny, czekoladowy kolor, mój ulubiony. Z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 21 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2015 Widząc zdjęcie u Kielmana byłem ciekawy przyszłego właściciela. Gratuluję już teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2015 Nie mogę się doczekać efektu końcowego. Myśle że jak Kielman podoła to chętnie zamówię parę dla siebie. Kielman już robił takie projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 21 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2015 Kielman zrobił co najmniej dwa prototypy, co zostało odnotowane na naszym forum. Według dość zgodnych opinii, pierwszy nie był udany, ale drugi - jak najbardziej, przynajmniej wnioskując z ich wyglądu (obie pary były wystawione w witrynie zakładu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 21 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2015 Widziałem te dwie pary. Trzymam kciuki za projekt Whitesnake bo bezszwowe lotniki to pokaz kunsztu szewca. Niestety nie każdy zakład podejmuje się wykonania bo efekt końcowy mogą popsuć najmniejsze detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 27 Listopad 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 Formowanie na kopycie dobiega końca i nadszedł czas trudnych wyborów. Zastanawiałem się czy wykończyć je lamówką, czy bizą. Biza pozostawia widoczny kant skóry, oraz stebnowanie i dobrze pasuje do podeszwy wykończonej sztuprem lub szytej perełką. Ponieważ buty mają mieć minimalistyczną formę i podeszwę z szyciem krytopasowym, wybór padł na delikatną lamówkę. Wykonana będzie z troszkę ciemniejszego brązu, w kolorze rantu podeszwy i obcasa. Stworzy to fajną ramę. Dobry plan? 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 27 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 @Whitesnake, bardzo dobry plan, nie mogę się już doczekać kontynuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 27 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 Plan świetny. Piękna skóra więc myśle ze efekt końcowy będzie piorunujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 27 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 Formowanie na kopycie dobiega końca i nadszedł czas trudnych wyborów. Zastanawiałem się czy wykończyć je lamówką, czy bizą. Biza pozostawia widoczny kant skóry, oraz stebnowanie i dobrze pasuje do podeszwy wykończonej sztuprem lub szytej perełką. Ponieważ buty mają mieć minimalistyczną formę i podeszwę z szyciem krytopasowym, wybór padł na delikatną lamówkę. Wykonana będzie z troszkę ciemniejszego brązu, w kolorze rantu podeszwy i obcasa. Stworzy to fajną ramę. Dobry plan? Kielman11.jpg Myślę że pytasz tak zaczepnie czy to dobry plan, bo sam o tym jesteś przekonany chyba obok żadnych butów wg Twojego zamówienia nie można przejść obojętnie, więc i te są skazane na sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 Myślę że pytasz tak zaczepnie czy to dobry plan, bo sam o tym jesteś przekonany Dziękuję. Niby wiem jak chciałbym żeby wyglądały, ale wątpliwości zawsze się pojawiają. Odpisałem z potwierdzeniem planu dopiero z 5 min temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gdańsk Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 jaka to skóra? Kolor, producent itd. Mocno podobna do użytej z moich butach. Życzę powodzenia z Trójmiasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 Zapowiadają się świetnie, trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Dziękuję. Niby wiem jak chciałbym żeby wyglądały, ale wątpliwości zawsze się pojawiają. Odpisałem z potwierdzeniem planu dopiero z 5 min temu I jak sytuacja na froncie? Biję się z myślami, czy nie wpaść przed Świętami do Pana Kielmana... Może mnie natchną Twoje lotniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 15 Grudzień 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Na froncie gorąco . Myślę, że w przyszłym tygodniu będzie wielki finał. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Nie mogę się doczekać, bezszwowe lotniki to mój Święty Graal obuwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 15 Grudzień 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Wszystko zmierza w dobrym kierunku 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 19 Grudzień 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 Nie wiem czy to wcześniejszy etap, czy aktualny…ale zdjęcia wyglądają ciekawie. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 20 Grudzień 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 Wygląda na to, że św.Mikołaj przybędzie na czas. 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Już teraz pozytywnie Ci zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gdańsk Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Jaka jest orientacyjna cena? Wiem, że się zdenerwujesz, ale czy TJ sprostałby tu zadaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 TJ nie robi bezszwowych lotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi