flozbi Napisano 14 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2022 Przyjemne ceny past i wkładek. Ostatnio kupiłem też renowator Saphira za 20 zł. Produkty z datą do 2024r. Polecam https://allegro.pl/uzytkownik/outlet24online?string=Pasta 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 27 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2022 W dniu 10.03.2022 o 01:03, Lemerap napisał: Nie wiem również jaką firmę wybrać, kojarzę Tarrago, Saphir, Burgol oraz Famaco. Jeśli chodzi o pasty nadające połysk to czy ktoś wie jakie są różnice pomiędzy produktami powyższych firm? W opisie składników ich produktów jest w zasadzie to samo: carnauba, wosk pszczeli i olejek terpentynowy. Pytanie czy są znaczące różnice w wydajności czy szybkości uzyskania połysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bac Napisano 26 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2022 Co polecicie do czyszczenia białych butów Nike Cortez? Do tej pory czyscilem wodą i mydłem lecz aktualnie potrzebuje czegoś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2022 3 godziny temu, bac napisał: Co polecicie do czyszczenia białych butów Nike Cortez? Do tej pory czyscilem wodą i mydłem lecz aktualnie potrzebuje czegoś lepszego. Z jakiego materiału są one wykonane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 26 Lipiec 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2022 4 godziny temu, bac napisał: Co polecicie do czyszczenia białych butów Nike Cortez? Do tej pory czyscilem wodą i mydłem lecz aktualnie potrzebuje czegoś lepszego. WASC! https://multirenowacja.pl/tarrago-sneakers-wasc-125ml.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bac Napisano 28 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2022 W dniu 26.07.2022 o 21:56, Velahrn napisał: Z jakiego materiału są one wykonane? Jakiś syntetyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bac Napisano 28 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2022 W dniu 26.07.2022 o 22:58, saphir.pl napisał: WASC! https://multirenowacja.pl/tarrago-sneakers-wasc-125ml.html Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjmj Napisano 2 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2022 Witam, jakie preparaty polecacie do czyszczenia i impregnacji białych sneakersow ze skóry licowej (cielęcej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1chalczyk Napisano 8 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2023 Dzień dobry, do tej pory korzystałem ze szczotek, które są pewnie starsze ode mnie. Naczytałem się już o różnych rodzajach szczotek - z miękkim/twardym włosiem, do czyszczenia/polerowania/do nakładania kremów etc. Trochę się już w tym pogubiłem i byłbym wdzięczny za polecenie jakiegoś zestawu szczotek (zarówno do skór licowych, jak i zamszowych) z opisem, do czego każdą stosować. Mogę kupić zarówno w internecie, jak i Warszawie (czytałem dobre opinie o zakładzie na Poznańskiej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2023 Przejdź się na Poznańską i właściciel Ci doradzi fajny zestaw. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 25 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2023 Wiosna to lekkie natłuszczanie w ramach pielęgnacji. Zaraz oberwę że zasady nie zachowane np. prawidła nie pasują a i smarowidło bardziej do siodeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 28 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2023 Zmywał ktoś kolorowy renowator do zamszu z jasnych podeszew? Na nitro skończyły mi się pomysły ☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 28 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2023 3 godziny temu, jaskokoz napisał: Zmywał ktoś kolorowy renowator do zamszu z jasnych podeszew? Na nitro skończyły mi się pomysły ☹️ Ale to skórzane podeszwy? Masz na myśli ranty, czy to guma w tenisówkach zwanych tu sneakersami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 28 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2023 48 minut temu, pablocito napisał: Ale to skórzane podeszwy? Masz na myśli ranty, czy to guma w tenisówkach zwanych tu sneakersami? Niestety biała guma w drogich pepegach. Szuwaks granatowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 28 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2023 Łomatko, pewnie jeszcze porowata? A acetonem próbowałeś? Może podejść do problemu z drugiej strony i wybielić je środkiem do wybielania białych spodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twiss900 Napisano 17 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2023 Proszę o wskazówki odnośnie pielęgnacji gładkiej skóry korygowanej w penny loafer Sebago. Model Classic Dan brown burgundy 7000300 kolor 903 "smooth corrected grain leather". Czy poza po prostu wilgotną szmatką należy używać czegoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2023 Nie giąć, nie niszczyć, dwa lata będzie służyć albo i dłużej. Tu więcej: https://vcleat.com/caring-for-bookbinder-leather/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2023 Ciekawy materiał na temat rozbijania butów, oraz porównanie różnych środków pielęgnujących. Skierowane bardziej do odbiorcy w USA, ale w Europie mamy swoje odpowiedniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 10 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2023 Panowie, potrzebuję pomocy. Zakupiłem używane zamszaki Shoepassion i mam z nimi mały "problem" - włoskowatość. Na jednym płacie skóry ma bardzo krótkie, niemalże niewidoczne włosie, a na innym sięga ono 2-3mm. Nie używałem jeszcze na nich specjalnych szczotek (drucianych / crepy), tylko taką dedykowaną do licowej. Czy da radę to jakoś samemu ogarnąć, bądź u szewca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 10 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2023 2 godziny temu, Coven napisał: Panowie, potrzebuję pomocy. Zakupiłem używane zamszaki Shoepassion i mam z nimi mały "problem" - włoskowatość. Na jednym płacie skóry ma bardzo krótkie, niemalże niewidoczne włosie, a na innym sięga ono 2-3mm. Nie używałem jeszcze na nich specjalnych szczotek (drucianych / crepy), tylko taką dedykowaną do licowej. Czy da radę to jakoś samemu ogarnąć, bądź u szewca? możliwości są dwie 1. Zły dobór skóry od samego początku. 2. Ktoś próbował "pielęgnować" te buty zbyt twardą szczotką i je porysował (kiedyś tak raz załatwiłem zamszowe buty żeglarskie przy pomocy szczotki miedzianej z Castoramy - na zamszu wiele małych rysek objawia się właśnie takim "włosiem), to luźne włókna). Ja osobiście spróbował bym je porządnie wyszczotkować sensowną szczotką do zamszu - najbardziej lubię tę podstawowa Tarrago. Jak to nie pomoże, to teoretycznie da się zetrzeć to papierem ściernym typu 1000, ale wtedy będziesz miał to "łyse". Choć szczerze mówiąc, jak cena dobra, to bym nosił i miał w%#$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 10 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2023 @Velahrn Dałem za nie 400 zł, oprócz ww mankamentu, który widać w zasadzie tylko z bliska, są prawie jak nowe. Poprzedni właściciel nie pochodził zbyt dużo i dodatkowo je podzelował (co akurat dla mnie jest zaletą). Potrzebowałem właśnie takiego "woła roboczego", którego nie będzie mi zbyt szkoda. Te włoski są o tyle dziwne, że na jednym bucie nosek jest włochaty a reszta cholewki ładna, a na drugim praktycznie na odwrót i to mi się najbardziej rzuca w oczy. Można w necie znaleźć propozycje zabawy z ogniem - przypalić włochatą część jak odstające nitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaann6 Napisano 10 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2023 @Coven Z papierem ściernym bym uważał. Lepiej sprawdzi się trymer do golenia: https://shoeshinecoach.wordpress.com/2012/06/07/weston-velours-schwarz-herrenschuh-nubuk-rauhleder-lederfasern-ausgefranst-haarig-shoe-shine-coach-frankfurt-schuhpflege-schuhputzer-service/?fbclid=IwAR3KTUHua3p-FTXAs2qF11pF-ET_AfzOjSasdIkemVVRKarn9Ic9JBwIo4A 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 10 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2023 Albo wręcz golarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 11 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2023 Co polecacie do zamszowych Vansów? Mam różne kolory, potrzebowałbym czegoś do samej skóry jak i białej gumowej podeszwy - produkt + szczotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 11 Wrzesień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2023 TARRAGO SNEAKERS WASC: https://multirenowacja.pl/tarrago-sneakers-wasc-125ml.html Niezależnie od preparatu musisz uważać z tym czerwonym przy czyszczeniu, bo słabiej utrwalone kolory potrafią puszczać kolor, zwłaszcza kiedy złapią trochę wilgoci, czy przy czyszczeniu na mokro. Jeżeli zabarwisz midsole może być ciężko z usunięciem zacieków. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi