saphir.pl Napisano 26 Czerwiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2017 Ciężko wyczuć, może jakieś przemoczenie, nadmiar wilgoci, nadpotliwość stóp, jakaś specyficzna skóra ... Osobiście nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem, w którym odbarwienia powstają na skutek wosku czy kremu, ale sam problem (barwienia) jest dość powszechny i są na to sposoby: https://multirenowacja.pl/color-stop-150ml-saphir-zapobiega-farbowaniu-skor.html https://multirenowacja.pl/color-stop-100ml-kolor-stop-przeciw-odbarwieniom.html EDIT: Ewentualnie bezbarwny wosk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 27 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2017 Dnia 26.06.2017 o 15:18, saphir.pl napisał: Ciężko wyczuć, może jakieś przemoczenie, nadmiar wilgoci, nadpotliwość stóp, jakaś specyficzna skóra ... Uważam też to za dziwne bo dotyczy to tylko Yanko (za wyjątkiem trzewikow). Mimo wszystko obstawiam interakcje z potem (a te miejsca stopy głównie pracuja), chociaż nie mam pojęcia jak wosk niby miałby przenikać do środka. Z drugiej strony te buty są na tyle świetne, że jakoś nie zauważyłem bym miał problem z nieodprowadzaniem wilgoci w porównaniu do np. adidaskow (mówię ofc o niesportowym korzystaniu z obuwia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Czerwiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2017 Również uważam to za dziwne, ale proponuję podesłać na adres sklepowy fotografie obrazujące problem. Wtedy support skontaktuje się z producentami. Być może oni będą mieli jakąś odmienną teorię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 27 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2017 2 godziny temu, saphir.pl napisał: Również uważam to za dziwne, ale proponuję podesłać na adres sklepowy fotografie obrazujące problem. Wtedy support skontaktuje się z producentami. Być może oni będą mieli jakąś odmienną teorię. W supporcie się chyba zdziwią, jak którego razu podeślę takie zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 20 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2017 Moim zdaniem to raczej nie wosk a kolor wnętrza butów - wilgoć+temperatura+tarcie daje nam barwnik przechodzący ze skóry na skarpetki. Inną sprawa jest taka, że faktycznie w jednych butach ten problem występuje, a w innych nie, czyli producent ma na to wpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 14 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2017 Mnie farbowaly zamszowe mokasyny Velasca, na ktorych na pewno nie bylo wosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 23 Listopad 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2017 BLACK FRIDAY również w MULTIRENOWACJI. Akcja trwa do końca weekendu! Okazja do uzupełnienia zapasów i zakupu prezentów świątecznych dla Bliskich. Wątpliwa przyjemność pozostawiania tego na ostatnią chwilę nie jest dobrym pomysłem Zapraszamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 12 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2017 A cóż to: https://multirenowacja.pl/saphir-bdc-amiral-gloss.html ? Mirror Gloss dla "ubogich" ? @saphir.pl W którymś wątku była mowa o środku (nie pamiętam nazwy), który miał być pomiędzy Creme Universelle, a Renovatorem i miał być dostępny na początku grudnia. Coś więcej wiadomo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 12 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2017 5 minut temu, Krzysztof G napisał: Od razu dla ubogich, w mniejsze pojemności i mocy A co do nowego preparatu to zapewne balsam https://multirenowacja.pl/saphir-bdc-cleaning-lotion-125ml.html O to, to, właśnie to Dzięki, gdzieś mi umknął Ktoś testował już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 12 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2017 W dniu 27.02.2017 o 11:16, Zajac Poziomka napisał: Czy mocno wyschnięte kremy pommadier da się jakoś przywrócić do stanu używalności? Nakładam na buty minimale ilości kremu i niestety kremy szybciej wysychają niż jestem w stanie je zużyć - gdzieś w okolicach połowy słoiczka niespecjalnie nadają się już do czegokolwiek. Udało Ci się coś zdziałać z zaschniętym pommadierem? Niedawno odkryłem u siebie zaschnięte kremy Saphira i mnie to zaskoczyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 12 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2017 trzeba zwracać uwagę na dobre zakręcanie słoiczków i temperaturę miejsca gdzie się je przetrzymuje. Mam 3,5 roku przeterminowany krem do cordovanu (Saphir BDC, wyprodukowany w 2009!), praktyczne widać już dno ale krem jest zdatny. Próbowałeś ten krem wymieszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 12 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2017 Krem jest tak suchy, że się pokruszył w środku i jego wymieszanie raczej nic nie da. Kosmetyki do butów przechowuję w temperaturze minimalnej ok. 15 stopni, dodatkowo zamknięte w pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 12 godzin temu, Wodzu napisał: Udało Ci się coś zdziałać z zaschniętym pommadierem? Niedawno odkryłem u siebie zaschnięte kremy Saphira i mnie to zaskoczyło... Nie próbowałem, wyrzuciłem zaschnięte kremy. Problem wysychania nie występuje w wyższej linii md'or ale te z kolei kremy zostawiają u mnie na butach delikatne smugi (bardzo delikatne, ale jednak). Jak mi się skończą spróbuję chyba innej firmy, zastanawiam się nad Boot Black - marka ceniona w Japonii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 14 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 Kilka słów o 2 nowościach, bo gdzieś tam temat został poruszony i zasypywani jesteśmy pytaniami: SAPHIR BDC Cleaning Lotion Cytuj Balsam czyszczący do skór, stanowiący kompromis pomiędzy silnym SAPHIR BDC Renomat, a łagodnym SAPHIR BDC Creme Universelle. Doskonała alternatywa będąca odpowiedzią producenta na zapotrzebowanie miłośników wysokiej jakości obuwia i skór. Balsam o średniej mocy czyszczącej, który radzi sobie z wieloma rodzajami zabrudzeń oraz nadmiarem osadów woskowych zalegających na skórze. Formuła produktu pozwala na zachowanie podstawowych warstw wykończenia woskowego na skórze, co umożliwia szybsze uzyskanie pożądanego efektu po czyszczeniu. W składzie balsamu znajduje się wosk CARNAUBA, który dodatkowo zabezpiecza skórę i ułatwia polerowanie. Produkt może być stosowany do: naturalnych skór licowych, skór olejowanych i naoliwionego nubuku, skór syntetycznych, skai, płótna i tkanin powlekanych (nie wpływa na druk). Nadaje się również do białych, gumowych spodów. Szczególnie rekomendowany zakładom szewskim i kaletniczym ze względu na bezpieczeństwo, skuteczność i możliwość uzyskania szybkiego oraz estetycznego efektu. Jeszcze za świeży produkt, by miarodajnie oceniać. Czekamy na pierwsze opinie i feedback fachowców z branży. SAPHIR BDC Amiral Gloss Cytuj Wosk do stosowania w końcowej fazie polerowania, który umożliwia uzyskanie wysokiego połysku na butach w sposób szybszy i łatwiejszy niż przy zastosowaniu tradycyjnych wosków. Zawiera starannie wyselekcjonowane woski Carnauba, wosk pszczeli i woski mineralne. Zapewnia optymalną przyczepność oraz skraca czas schnięcia pomiędzy kolejnymi, cienkimi warstwami, które aplikujemy podczas procesu tworzenia "lustra". Wosk, który doskonale współpracuje z kroplami wody, niezbędnymi w końcowej fazie polerowania. Jest to produkt przeznaczony jedynie do uzyskania połysku, a nie konserwacji skóry. Do stosowania jako ostatnie warstwy po aplikacji SAPHIR PATE DE LUXE. Wosk Amiral Gloss to produkt optymalizujący pracę w końcowej fazie polerowania butów. Nie jest alternatywą dla wosku Pate de Luxe, który posiada inną charakterystykę: właściwości czyszczące i odżywcze oraz miękkość optymalizująca pracę w bezpośrednim kontakcie ze skórą. Amiral Gloss to doskonałe uzupełnienie ostatniej fazy procesu pielęgnacji butów dla miłośników efektu Mirror Shine. Różnica w stosunku do SAPHIR MDOR Mirror Gloss tkwi w pojemności, cenie, składzie ... ale również za wcześnie, by wyciągać zbyt daleko idące wnioski. Myślę, że każdy wyrobi sobie swoją opinię na ten temat po wypróbowaniu. Zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillog Napisano 19 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2017 Dzień dobry wszystkim! To mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że piszę go w dobrym temacie Potrzebuję pomocy z wyborem koloru kremu i wosku do butów Carlos Santos wine shadow (kolor jak w linku https://www.afinepairofshoes.co.uk/products/carlos-santos-wholecut-in-douro-patina?variant=31860462919) i florest (https://www.afinepairofshoes.co.uk/products/carlos-santos-double-monk-in-florest-patina?variant=31860462919). Jeśli ktoś z Was używa butów w takich lub zbliżonych kolorach, to będę wdzięczny za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 19 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2017 25 minut temu, kamillog napisał: Dzień dobry wszystkim! To mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że piszę go w dobrym temacie Potrzebuję pomocy z wyborem koloru kremu i wosku do butów Carlos Santos wine shadow (kolor jak w linku https://www.afinepairofshoes.co.uk/products/carlos-santos-wholecut-in-douro-patina?variant=31860462919) i florest (https://www.afinepairofshoes.co.uk/products/carlos-santos-double-monk-in-florest-patina?variant=31860462919). Jeśli ktoś z Was używa butów w takich lub zbliżonych kolorach, to będę wdzięczny za poradę. Do patynowanych butów z reguły poleca się bezbarwny krem i bezbarwny wosk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 19 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2017 2 godziny temu, kamillog napisał: Dzień dobry wszystkim! To mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że piszę go w dobrym temacie Potrzebuję pomocy z wyborem koloru kremu i wosku do butów Carlos Santos wine shadow... Do Wine Shadow dobrze pasuje kolor Mahoniowy. Ma odcień mocno w czerwień wpadający i pasuje idealnie. Kolorów innych kremów nie będę tu opisywał, wszak to temat poświęcony stricte marce Saphir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillog Napisano 19 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2017 Szydlowsky i Mateo86 - dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 W dniu 14.12.2017 o 14:49, saphir.pl napisał: Kilka słów o 2 nowościach, bo gdzieś tam temat został poruszony i zasypywani jesteśmy pytaniami: SAPHIR BDC Cleaning Lotion Jeszcze za świeży produkt, by miarodajnie oceniać. Czekamy na pierwsze opinie i feedback fachowców z branży. SAPHIR BDC Amiral Gloss Różnica w stosunku do SAPHIR MDOR Mirror Gloss tkwi w pojemności, cenie, składzie ... ale również za wcześnie, by wyciągać zbyt daleko idące wnioski. Myślę, że każdy wyrobi sobie swoją opinię na ten temat po wypróbowaniu. Zapraszamy Po pierwszych testach powyższych produktów jestem. Nie są one jakieś szczegółowe czy testowane na kilku parach, niemniej jednak wstępnymi wrażeniami mogę się podzielić. Mleczko czyszczące - radzi sobie z woskami. Jest delikatny więc dla butów "patnowanych", skór anilinowych można stosować bez ryzyka "zmazania" wykończenia. Nie miałem na testowanych butach skorupy wosku, więc tak na prawdę nie wiem z jaką ilością warstwy woskowej sobie poradzi. Amiral Gloss - różnicy z Mirror Glossem nie widzę. Lustereczko wychodzi w takim samym czasie i z takim samym efektem. Praktycznie połowę tańszy a pojemnościowo mniejszy o 25 ml, więc wybór wg mnie oczywisty. Jak tylko zwiększy się wachlarz kolorów - burgundowy to będzie nice. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spadolini Napisano 14 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2018 Cześć. Proszę o rekomendację akcesoriów pielęgnacyjnych dla C&J model Harrogate. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 16 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2018 Bardzo proszę takie pytania kierować bezpośrednio na e-mail do supportu sklepowego. Reakcja najczęściej będzie szybsza, a i tam w tym momencie jest pod względem kolorów już bardziej kompetentnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 28 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 Tuż przed świętami doleciały Wasze ulubione wieszaki Zapraszamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 Dzięki za wiadomość, w końcu kupiłem. Tylko widzę, ze ceny trochę podnieśliście, no ale trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 4 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2018 Czy jest ktoś kto aplikował kolor Tabacco (Testa de moro yanko) na but w kolorze ciemny marron . Czy nie zaburzy to wyglądu buta po zaaplikowaniu innego koloru jakby nie patrząc chyba dość zbliżonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fant Napisano 11 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2018 Jaki kolor kremu Saphir pasuje do butów Loake kolor temple brown? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi